Първоначално изпратено от bobo67
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от p_tradeПървоначално изпратено от NikolaТази акция на тези цени според мен е бая подценена.
Аз ги смятам 2008 P/S 0.78x с ръст в приходите от 18.6%. Според мен на цени от 3.50 лева акцията седи много добре. Най-добре обаче да се изчака за по-стабилно влизане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо СлепецаПървоначално изпратено от NikolaТази акция на тези цени според мен е бая подценена.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Anton Chigurh
Тази акция на тези цени според мен е бая подценена.
Коментар
-
"6,83 млн. лв. изтеглени за последната седмица от 5-те най-големи ДФ-та
От: Весела Мичева
v.micheva@investor.bg
11.08.2008 11:41
За периода 1 - 8 август бяха изтеглени 6,83 млн. лв. от петте най-големи български договорни фонда (по размер на нетните активи), сочи проучване на Investor.bg.
Стойността е изчислена на база изменението на дяловете в обращение към 8 август спрямо 1 август и е по цени към 8 август.
Изтеглените за последната седмица средства възлизат на 3,8 на сто от стойността на активите на петте най-големи фонда към 15 юли, когато тези активи бяха на обща стойност 180,4 млн. лв. Тегленията за периода 25 юли - 1 август се равняваха на 1,18 млн. лв...."
http://www.investor.bg/?cat=0&id=67523
Коментар
-
Poslednite 48 chasa - dopalnitelni 5-10 %.
Първоначално изпратено от SHSOchevidno, ne samo minoritarnite akcioneri pokazvat cherven karton na 'Спарки Елтос'.
Samo za poslednite 3 sedmici - dopalnitelno 25-30% nadolu.
Tolkova li e anemichen i nekadaren managementa na tazi firma?......
Njakakvi mnenija v povecdhe po temata?
Първоначално изпратено от VainАкционерите на Спарки Елтос казаха "не" на сделка за 30 млн. евро
01.07.2008 17:21 ( SL9 / ELTOS )
С гласували 1 731 469 броя гласа "против", или 53,93% от всички, Общото събрание на акционерите на Спарки Елтос АД не овласти Управителния съвет на дружеството да извърши сделки по придобиване на две дружества от страна на Спарки Елтос, съобщи последното, чрез БФБ-София.
Става въпрос за придобиване на собствеността върху 100% от търговските дружества Спарки Трейдинг и Sparky GMBH, Германия с продавач на двете дружества Спарки Груп АД, което притежава 69,47% от капитала на Спарки Елтос.
Общата стойност на придобиването на двете дружества, посочена в проекта за решение, е до 30 млн. евро като плащането се предвиждаше да се извърши на два етапа - 10 млн. евро от цената на датата на сключване на договора за прехвърляне на дяловете на двете дружества, а остатъкът от цената на разсрочено плащане за срок от 5 години .
За приемането на тази точка от дневния ред се изисква мнозинство от три четвърти от представения капитал, като заинтересованите лица по предлаганата сделка не могат да участват в гласуването.
http://www.investor.bg/?id=65931
Коментар
-
Ochevidno, ne samo minoritarnite akcioneri pokazvat cherven karton na 'Спарки Елтос'.
Samo za poslednite 3 sedmici - dopalnitelno 25-30% nadolu.
Tolkova li e anemichen i nekadaren managementa na tazi firma?......
Njakakvi mnenija v povecdhe po temata?
Първоначално изпратено от VainАкционерите на Спарки Елтос казаха "не" на сделка за 30 млн. евро
01.07.2008 17:21 ( SL9 / ELTOS )
С гласували 1 731 469 броя гласа "против", или 53,93% от всички, Общото събрание на акционерите на Спарки Елтос АД не овласти Управителния съвет на дружеството да извърши сделки по придобиване на две дружества от страна на Спарки Елтос, съобщи последното, чрез БФБ-София.
Става въпрос за придобиване на собствеността върху 100% от търговските дружества Спарки Трейдинг и Sparky GMBH, Германия с продавач на двете дружества Спарки Груп АД, което притежава 69,47% от капитала на Спарки Елтос.
Общата стойност на придобиването на двете дружества, посочена в проекта за решение, е до 30 млн. евро като плащането се предвиждаше да се извърши на два етапа - 10 млн. евро от цената на датата на сключване на договора за прехвърляне на дяловете на двете дружества, а остатъкът от цената на разсрочено плащане за срок от 5 години .
За приемането на тази точка от дневния ред се изисква мнозинство от три четвърти от представения капитал, като заинтересованите лица по предлаганата сделка не могат да участват в гласуването.
http://www.investor.bg/?id=65931
Коментар
-
Първоначално изпратено от stiff_bgДА кажа, че ме интересува СДЕЛКА ПО СДЕЛКА стойността. Списъка го има в доклада към отчета, точка 5, но няма стойности.
Общата стойност не е много показателна, защото не можеш да разбереш за услуги ли е, за готова продукция ли е, за матеряли ли е и тн.
Допълнение:
Тия май са се оплескали нещо в доклада! Там в сделки със свързани лица пише същото, което пише и за първото тримесечие. Много се съмнявам да са едно към едно същите и за второто тримесечие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stiff_bgДА кажа, че ме интересува СДЕЛКА ПО СДЕЛКА стойността. Списъка го има в доклада към отчета, точка 5, но няма стойности.
Общата стойност не е много показателна, защото не можеш да разбереш за услуги ли е, за готова продукция ли е, за матеряли ли е и тн.
Допълнение:
Тия май са се оплескали нещо в доклада! Там в сделки със свързани лица пише същото, което пише и за първото тримесечие. Много се съмнявам да са едно към едно същите и за второто тримесечие.
:PХодя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от x_etraПървоначално изпратено от Колчо СлепецаПървоначално изпратено от juniorНякои може ли да помогне с технически анализ, дали момента е подходящ за влизане на БФБ сега или е по-добре да се изчака някои месец да видим как ще се развият нещата?
Предварително благодаря за коментарите:-)
поиграй си с отчетие...
Както гледам, учили са счетоводство на същото място, където са учили и счетоводителите на Монбат примерно...
Коментар
Коментар