Стронг бай друг път. Виж че си продават активите при капитализация от под 2 лева за акция. Значи ако нещата си останат така Доверие ще е стронг бай, ама когато стане 1.50 лева.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
“"От последната борсова сесия за седмицата през новата ще наблюдаваме обратния процес на този с акциите на дружеството, който настъпи през м. юли-август, когато след лош отчет за полугодието цените първо паднаха, а след това отново се повишиха. Сега след положителните данни за деветмесечието от неконсолидирания отчет на дружеството и изтъргувани близо 40 хил. акции, наистина не е приятно на следващия ден същите да загубят около 10% от стойността си за малко над 63 хил. акции вследствие на информация от водещ ежедневник", заяви за Investor.bg Божидар Павлов от ИП Бенч Марк Финанс АД.
Брокерът е на мнение, “че всичко това показва, че нашият пазар и инвеститори се влияят при вземането на решение за покупко-продажби от информационни носители, което наистина е много важно, от една страна, но и импулсивно, от друга, от страх - страх да не загубиш отново след поредното късно влизане в позиция, поредната корекция на пазара, и да не изпуснеш възможността, след като другите продават (особено водещ инвестиционен посредник), защо и аз да не продам - панически. Последното важи в по-голяма степен за индивидуалните клиенти по COBOS.”
“Според мен не трябва единствено да се осланяме на информация в публичното пространство само от един източник на публикуваните данни, която трябва да се потвърди и от друг. Ако мениджмънтът на един от най-големите и водещи холдинги е решил да източва отделни дружества, едва ли го би направил по този начин. Разковничето, ако има въобще такова, е дали да го прави на парче (отделно дружество) или на цяло зад гърба на многото акционери и регулиращи органи. Надявам се, че те знаят какво правят”, добави Павлов. "
Не знам защо Павлов си мисли, че пазарът (ПФБК, Елана, които продаваха) се е повлиял от информация в ежедневник. Според мен изводите за отчета на Доверие бяха направени още в четвъртък и едва ли някой е очаквал в петък да има друг сценарий, освен този който се случи.Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!
Коментар
-
Оран Гутан
Първоначално изпратено от SOFIXАз си падам по силните усещания и ще играя срещу пазара с тази акциия. Още утре почвам да купувам.
Коментар
-
Аз съм оптимист, все пак тази седмица пласираха огромна емисия облигации /4,5 млн. Евро/. Явно ръководството и проектите са читави. До колкото разбрах сделките които визирате са факт от доста време, просто сега се заговаря за тях... До колкото проследих днес ЕВЪР не са продавали нищо сериозно, така че едва ли са се притеснили. Някой знае ли колко акции имат те от холдинга?
Коментар
Коментар