IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Отчета Сега пак ще започнат дискусии добър ли е, или лош но поне на мен ЕБИТДА ми харесва доста и направо си води към оценка близка до балансовата..
    ЕБИТДА-та е положителна само заради включените преоценки на акциите на Софарма Трейдинг и Софарма в общ размер от 2.6 млн.лв.
    За поредна година единственото, което държи холдинга на плюс са инвестициите му в други дружества. Три години поред се продаваха акциите на Медика на свързаното лице Софарма, за да излязат на положителен резултат. Въпроса е какво ще стане като продадат и акциите на Софарма Трейдинг? Защо техния основен бизнес (какъвто и да е той) не изплува от блатото?

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение

а цената е с 200% по-оптимистична и тя. Може би заради това някой се разпродава.
      Важно е, че има раздвижване и ново инфо. Много хора кешират, но според мен може още да порасне, давам му срок след лятото. Ще ми се да имах излишен кеш...
      Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение

а цената е с 200% по-оптимистична и тя. Може би заради това някой се разпродава.
        Цената и вчера не беше тайна. Важното е, че имаме нов спусък.
        The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
          Всъщност за мен е по-оптимистичен от миналогодишния по това време.

Коментар

• Всъщност за мен е по-оптимистичен от миналогодишния по това време.
            Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
              Нещо се разпродаде някой...
              Отчета Сега пак ще започнат дискусии добър ли е, или лош но поне на мен ЕБИТДА ми харесва доста и направо си води към оценка близка до балансовата..

Коментар

• Не знам кой се юрна да продава, ама го съветвам да чете отчета внимателно

Печалбата на акция за Q1 e 6 стотинки.

А спадът спрямо миналата година е защото го няма еднократния ефект от +9,3 мил. заради преоценки на СФТР. Реално обаче, резултатът от оперативна дейност се подорява с 1,7 мил. ако не греша при първите сметки...
                E. Печалба след облагане с данъци (Д - V) 2-0454 678 8 262

Коментар

• Нещо се разпродаде някой...
                  The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                    ДВИ-то каза ли кога излиза отчета?
                    Не съм я питал, но в корпоративния календар крайната дата е 30 май. Миналия, доколкото си спомням излезе един ден по-рано от крайната дата и като хвърля един поглед в календара залагам на 29 май - понеделник или в краен случай 30 май - вторник
                    Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                      Хрумна ми идея за шивашкия бизнес на групата. Да правят дрехи от качествено мерино. Напоследък в почти всичко се пише, че има мерино, а не съм сигурен в това защото повечето гледат само краткосрочната печалба. Групата, ако види потенциал може да застане зад стоката с изградения си бранд...
                      Шивашкият бизнес не е приоритетен и се продава - виж последно Ритон а е въпрос на време и индустриалните парцели на Марицатекс в Пловдив да се продадат. До колкото разбирам искат да направят синергия с Бриколожа и затова купиха Веко за да могат да продават продукти за дома/коли под собствена марка.

Вече имат много добра синергия в здравният бизнеса с медицинските комплекси/центрове и здравните застрахователи.

ДВИ-то каза ли кога излиза отчета?

Коментар

• хахаххаха, харесах го, въпреки че не одобрявам спама
                        Keep going ...

Коментар

• Да ушият шапки за ОСА на фармата))))))
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Хрумна ми идея за шивашкия бизнес на групата. Да правят дрехи от качествено мерино. Напоследък в почти всичко се пише, че има мерино, а не съм сигурен в това защото повечето гледат само краткосрочната печалба. Групата, ако види потенциал може да застане зад стоката с изградения си бранд...
                            Last edited by Mr.Profit; 22.05.2017, 20:09.
                            Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                              Малко по-рано излезе информация, че НС сменят изпълнителния директор Борис Борисов с Александър Христов. Обадих се на ДВИ да питам какво поражда тази смяна, но тя няма информация. Вие как разглеждате тази смяна и мислите ли, че трябва да се излезе с някакво изявление по въпроса или не?
                              Аз мисля че Борисов е на много позиции и няма как физически да огрее навсякъде.

Коментар

• Хмм... според мен ще го направят по-прозрачно и акциите ще изкупува Софарма или Телекомплект (някой с над 5%). Поне такава прозрачност до момента не съм виждал и предполагам, че ще запазят този курс. Ще видим де...
                                Keep going ...

Коментар

Working...
                                X