Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Не мога да знам! Това което смятам е че известно време след увеличението, акцията ще струва доста повече отколкото е сега. И за да не поемам риска на аукциона за правата да има надцакване и да остана с празни ръце, предпочетох да си закупя планираното количество акции още от сега + че ще си запиша полагащите ми се права. Иначе другия вариант е да се боря за 10-тина стотинки по-евтино влизане /което е ок. 2% от цената/. За мен подобна разлика не си струва!
Това е, всеки си решава сам, но важното е после да не вземе да реве, че нещо пак някой го измамил или го надиграл с вътрешно инфо.Много ясно, че така се прави, старото си е старо
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеЕ Груец, стига де.Кога съм сравнявал РБИ с Молднещоси ....Все пак и Хуйвей е бил гаражна фирма в началото ....
Моето мение е че след като Степич може да ръководи добре толкова голяма банка може да ръководи добре и екселска банка.И Томас Хигинс има опит в това.Той и Франк бауер създадоха БАКБ от нулата и я продадоха за 219 млн. евро за 49,99 % ....
Ясно че че сме звисими от "чичака" както и всички останали от мажото си. А риска съм го признавал много пъти.Ясно е че е висок.Колкото до ПИб ... и там ще отида пак ама не сега на тази цена. И ти пак ще отидеш тамNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМинало време е едно, Берти, настоящо е друго, дори и в литературата, а във финансите - хептенПонеже от доста години имам акции в РБИ и познавам групата доста отблизо, мога да ти говоря много за хер Степич (даже и за фондацията му - финансираше някакъв проект за тъмнозелени в Добрич, ако не се лъжа), но това едва ли има смисъл за хора (ти не си от тях, затова и ти отгворям), за които единственото важно е най и тръстването. А и годинките си тежат, отделно скандалът, след който се раздели с РБИ. То дори е срамно да сравнявам РБИ и молдинещо си, все едно да сравнява, Хуайей и Халтурко, че и двете са с Х
И нищо че днес е първи април, аз съм максимално искрен и без пристрастия - тази акция има потенциал, но сте не на 100, ми на 200% зависими от действията на чичака и най-вече тайните му договорки из приднестровието. А знаем, че безплатен обяд няма - вие се надявате да сте дребните рибки, които плуват до акулата и прихапват остатъците от обяда ѝ, а някои дори си мислят, че могат да делят наравно с акулата (о, санкта симплисита), щото били съакционери... Мнението ми е, че рискът не си струва - ако искате риск, отидете в ПИБ, ако искате редовни дивиденти и инвестиция в банковия сектор на източна европа - алтернативи из европейските борси има предостатъчно. И всичките са намачкани, пък повечето и дивидент дават, а не екселски печалби. Но всеки си решава сам - за мен дори и сегашната цена е висока, но ви пожелавам след сплит на сплита днешната цена да ви струва ниска. Успех!Все пак и Хуйвей е бил гаражна фирма в началото ....
Моето мение е че след като Степич може да ръководи добре толкова голяма банка може да ръководи добре и екселска банка.И Томас Хигинс има опит в това.Той и Франк бауер създадоха БАКБ от нулата и я продадоха за 219 млн. евро за 49,99 % ....
Ясно че че сме звисими от "чичака" както и всички останали от мажото си. А риска съм го признавал много пъти.Ясно е че е висок.Колкото до ПИб ... и там ще отида пак ама не сега на тази цена. И ти пак ще отидеш там
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
Смяташ ,че на увеличението на 4,2лв. плюс правата ще струва над сегашната цена /около 4,45лв/.?
Това е, всеки си решава сам, но важното е после да не вземе да реве, че нещо пак някой го измамил или го надиграл с вътрешно инфо.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Абе то и на Алтерко беше на 3 лв..
Внимавайте от тънки сметки, да не се отзове пак в редиците на Изненаданите камилчета дето яхтсмените сме им все виновни
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Груец доскоро ни дававаше Степич за отрицателен пример а той ръководеше РБИ доста време.Как банката е положителен приемер а човекът, който е определял политиката и, вкл. по отношение на акцинерите и дивидентите е отрицателен пример?Понеже от доста години имам акции в РБИ и познавам групата доста отблизо, мога да ти говоря много за хер Степич (даже и за фондацията му - финансираше някакъв проект за тъмнозелени в Добрич, ако не се лъжа), но това едва ли има смисъл за хора (ти не си от тях, затова и ти отгворям), за които единственото важно е най и тръстването. А и годинките си тежат, отделно скандалът, след който се раздели с РБИ. То дори е срамно да сравнявам РБИ и молдинещо си, все едно да сравнява, Хуайей и Халтурко, че и двете са с Х
И нищо че днес е първи април, аз съм максимално искрен и без пристрастия - тази акция има потенциал, но сте не на 100, ми на 200% зависими от действията на чичака и най-вече тайните му договорки из приднестровието. А знаем, че безплатен обяд няма - вие се надявате да сте дребните рибки, които плуват до акулата и прихапват остатъците от обяда ѝ, а някои дори си мислят, че могат да делят наравно с акулата (о, санкта симплисита), щото били съакционери... Мнението ми е, че рискът не си струва - ако искате риск, отидете в ПИБ, ако искате редовни дивиденти и инвестиция в банковия сектор на източна европа - алтернативи из европейските борси има предостатъчно. И всичките са намачкани, пък повечето и дивидент дават, а не екселски печалби. Но всеки си решава сам - за мен дори и сегашната цена е висока, но ви пожелавам след сплит на сплита днешната цена да ви струва ниска. Успех!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Прав си така е, но има две what if... Първо банка- дох и после дох - акционери... Бях споделил че аз не виждам как банката би раздала повече от 25% от печалбата което е нормален pay out за банка и след това евентуално ДОХ 50% от неконсолидираната... сумата не става кой знае колко. Не е препоръка!
Помисли върху това.. дори банката да раздава само 25% от печалбата, какво става с другите 75% !? Ами те увеличават собствения й капитал, а от там и нейната цена. И ако след 3-4 г. се стигне до продажбата й към стратегически инвеститор, това ще бъде оценено в пъти и ще влезе накуп в касата на ДОХ. И ако акционерите решим, пропорционално и в нашите джобове
Тогава вече няма да си говорим за стотинки дивидент, а за Десетки левове
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Пиесата Халтурко ще остане сред класиките в жанра на халтурата, защото режисьорът ѝ е страхотен, независимо от самата халтура като игра на статистите в нея - да видим дали качването на сцаната на Ла скала ще успее да подлъже и публиката там, която е свикнала с истиснките класики в жанра, а не на халтурните такива. Тук режисьорът хал хабер си няма какво прави, но пък е наел скъпоплатени звезди с идеята имената им да привлекат публиката. Ма засега освен продажби на билети на промоция, друга публика няма.
П.С. Ако ви трябва банка, погледнете навън - за пореден път давам за пример РБИ. Мега коректни, винаги ис плащат дивидента - 20-50% е нагажиментът им от последния месец (сега заявиха, че въпреки че не дадоха за миналата година, са го заделили и ще го платят в първия момент, в който ЕЦБ разреши), дори когато ги бейлаутват тип ПИБ си обявяват всичко до стотинка и т.н. А и са дивиерсифицирани из цяла източна европа, не само в осмата дупка на кавала в приднестровието с бвп по-ниско от това на град като София. Ма вие си знаете де - ин донев уи тръст, най и т.н. Днес, след преоценките за тримесичето от вчера, на 99% ще сте на минус, но и той е виртуален, като екселските печалби, така че всичко е точноLife won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеПрав си така е, но има две what if... Първо банка- дох и после дох - акционери... Бях споделил че аз не виждам как банката би раздала повече от 25% от печалбата което е нормален pay out за банка и след това евентуално ДОХ 50% от неконсолидираната... сумата не става кой знае колко. Не е препоръка!
Life won't wait for you.
Коментар
-
Абе то и на Алтерко беше на 3 лв..
Внимавайте от тънки сметки, да не се отзове пак в редиците на Изненаданите камилчета дето яхтсмените сме им все виновни. Тук режисьорът хал хабер си няма какво прави, но пък е наел скъпоплатени звезди с идеята имената им да привлекат публиката. Ма засега освен продажби на билети на промоция, друга публика няма.
П.С. Ако ви трябва банка, погледнете навън - за пореден път давам за пример РБИ. Мега коректни, винаги ис плащат дивидента - 20-50% е нагажиментът им от последния месец (сега заявиха, че въпреки че не дадоха за миналата година, са го заделили и ще го платят в първия момент, в който ЕЦБ разреши), дори когато ги бейлаутват тип ПИБ си обявяват всичко до стотинка и т.н. А и са дивиерсифицирани из цяла източна европа, не само в осмата дупка на кавала в приднестровието с бвп по-ниско от това на град като София. Ма вие си знаете де - ин донев уи тръст, най и т.н. Днес, след преоценките за тримесичето от вчера, на 99% ще сте на минус, но и той е виртуален, като екселските печалби, така че всичко е точноNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеСамо за уточнение ... и аз считам печалбите на банката за екселски ,,,,засега....поне докато не се отразят фактически на холдинга...обаче .... what if .... раздадат дивидент? Тази година /мноооого малко вероятно....но догодина?...... Когато/а не ако/ пеачлбата от екселска стане реална?.... Дотогава ще си правиме дружески закачки ама после .....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеЗащо е този ръст преди увеличението.Нали е на 4,2лв.Колко може да струват правата?Тук май се търсят шарани да може чиче да си превърти някоя бройка и после да си я вземе евтино.
Внимавайте от тънки сметки, да не се отзове пак в редиците на Изненаданите камилчета дето яхтсмените сме им все виновни
- 2 Харесвания
Коментар
-
Само за уточнение ... и аз считам печалбите на банката за екселски ,,,,засега....поне докато не се отразят фактически на холдинга...обаче .... what if .... раздадат дивидент? Тази година /мноооого малко вероятно....но догодина?...... Когато/а не ако/ пеачлбата от екселска стане реална?.... Дотогава ще си правиме дружески закачки ама после .....
Life won't wait for you.
Коментар
Коментар