Аз имах доста акции, но разпродадох всичко преди време, защото разчитам ситуацията като такава, в каквато мажо явно се притеснява от нещо в молдова и затова разпродава. Щом той е притеснен и аз съм притеснен. Приех го като знак. Да видим. Следя мача.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Тема за размисъл за теб и Алонсо
Хубаво компанията прави по 4 лева към момента на акция, но при едно очаквано разводняване на капитала тези 4 лева на акция няма да са 4Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Хммм, не знам дали е точно така.Аз например устисках една част от Свилоза с тази идея и не се случи нищо такова.Пък и там е малко комплицирано,Краси може да събира пари за полет до Марс,знам ли го...Нали той беше по Комоса,да не го бъркам с някой друг...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
Ами точно обратното е.... и това е най- тъпото,че точно като отпишат едно подобно "тлъсто" дружество,то почва да снася едни "тлъсти" дивиденти,с оглед на това ,че "устискалите" са останали незначително количество...
Коментар
-
Не виждам друга причина да стоим на тези нива...а въпросът с бабешките акции си стои.
И все пак тези нива са си добри за завръщане в позицията, след изхода от преди три години!
Без да сравняваме от къде ще се завръща капитала ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Точно така. А при едно отписване от борсата или с вътрешни врътки , направо си стават 0 /нула лева/! Говоря по принцип /не конкретно за Доверие/ за това как само печалбите имали значение и никой не бил длъжен на другия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
Добър въпрос за размисъл - прав си. При предишните две разводнявания увеличих дела си / на увеличението 21 г. и облигациите миналата /. Ще видим дали и какво разводняване още ще има и дали пак ще направя същото. Изглежда имаш очаквания за ново разводняване?
Коментар
-
Тема за размисъл към теб и Алонсо
Хубаво компанията прави по 4 лева към момента на акция, но при едно очаквано разводняване на капитала тези 4 лева на акция няма да са 4
Коментар
-
Тема за размисъл към теб и Алонсо
Хубаво компанията прави по 4 лева към момента на акция, но при едно очаквано разводняване на капитала тези 4 лева на акция няма да са 4
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
+1
Вчера казах същото на двама колеги от форума след ОСА на WIN вчера- нека ДОХ да прави по 4 лв. на акция на година, пък аз ще си я чакам колкото е необходимо. Сравненията с Химимпорт и други подобни ми се струват неуместни. Прав си и за диверсификацията - като имам и дойни крави и звезди в портфейла, ми изглежда много смислено да държа и толкова печеливша компания, макар и да не знам кога ще има връщане на капитал към акционерите.
Хубаво компанията прави по 4 лева към момента на акция, но при едно очаквано разводняване на капитала тези 4 лева на акция няма да са 4Last edited by dex; 27.02.2025, 14:56.
- 2 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=polax;n4252637]Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
По привилегированите беше.
- 1 like
Коментар
-
Ще ме убиете с тези лафове - седя и се смея на инвеститори с по 20 години стаж на БФБ
1. Пичове, пазарът се движи от 2 неща - алчност и страх. Вие сте алчни, в което няма нищо лошо, ама после се сърдите, че чичикака ви ебава - ми може, ебава ви. Що не му се сърдихте, като му седяхте на коленцето и ви каза, че ще изстрелва акцията първо от 1 на 6 лева, а после от 3 на 12 лева? Или тогава беше добър, пък сега е лош?
2. Като не става чичикака - продавате и се махате, не е много сложно, нали? В това отношение аз съм много твърд, а също и Здравко - каза си човекът, че след подобни врътки го няма, значи го няма и толкова. Ама вие сте алчни (подчертавам, че няма нищо лошо в това) - е, що мрънкате
3. За дългосрочността ви го е казал Алонсо, а и уайлд ат харт - щом вярвате и сте убедени в дадена позиция, какво по-хубаво от това да имате възможност да си товарите на нива с 20-50-70% под реалната цена (според вас). Аз така си товарих в една друга компания, когато всички ми се смеехте, но бях убеден какво ще стане, само не знаех кога - е, случва се там и още ще се случва. Ако вярвате, че и тук ще се случи, какво ви бърка, че ще е след 2-3-5 години?
4. И финално - ако искате нещо, то не следва да е от чичикака, а от КФН и депозитаря. И то две неща:
- да пуснат списък на всички лица с над 1% във всяка публична компания и ежедневно да ъпгрейват развитието с техните акции, както сега правят с фрий флоута, за да се знае кой, какво и как манипулира
- да направят списък или индекс с реалните фрий флоутове по компании, т.е. да вкарат всички свързани лица на едно място. И тогава ще лъсне, че ние реално борса нямаме, имаме едни мажовци, дето си играят на цени с подставени лица
Но не искате такива неща, а искате флашки, шапки и коленца, а чичикака да ви каже къде ще надува, за да го фронтрънвате. Е, то и аз искам да резна Меган Фокс, ама тя не знае за мен и моето съществува и колко съм УбаФ и учен, а и е бременна от някакъв льольоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=Retro_696;n4252636]Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
Химимпорт - в периода 2015- 2018г е раздавал по 5-6 стотинки дивидент...,или това беше по някакви привилегировани....вече не се сещам?!
Коментар
-
[QUOTE=wild at heart;n4252635]Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Химимпорт не считам, че когато и да било би станал Доверие, защото се съмнявам, че някога ще дадат каквото и да било на миноритарите. Това разбира се е мое мнение и не е препоръка за продажба на акции на Химимпорт. Доверие очаквам да започне да дава в някакъв момент, но първо ще опъне още нервите на спекулантите, а Чичо ще посъбере в ниското някоя и друга акция на по-нетърпеливите. Не че одобрявам такива действия, защото Тони е прав, че и ние подкрепяме компанията с парите си при увеличението на капитала и облигационната емисиия и заслужаваме отплата, когато вече има възможност за това, но и Алонсо е прав, че не можем да очакваме Чичо да прави това, което на нас миноритарите ни е най-угодно и то колкото се може по-скоро.
- 1 like
Коментар
Коментар