If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чич Манчо,мани го тоя ,лично виновен за хиперинфлацията и фалита на 15-тина банки,знаеш.
Фин. министър по време на една от най-големите катастрофи в историята на БГ,довела народа до просешка тояга,празни хра. магазини и пенсии от 3 долара/месец
На Запад щеше да е с 4 доживотни присъди,тук даже е и депутат ....после що сме последни навсякъде
......................
Играта е друга чич Манчо.... Цената реагира негативно ,ако русия е силна и има опасност за нова инвазия някъде.И обратното .Високо-технологичните танкове които вече пристигат в Украйна ще са причината украинците да газят като диви прасета към Мариопул,после Крим.Основно след сезона на калта,но и сега . Спомни си какво направи цената тук,когато си върнаха Херсон......
А след тези танкове,без грам съмнение, ще има и други,още по-модерни оръжия.Ще има и изтребители..и т.н. Анакондата стиска бавно,но винаги е смъртоностно
Румен Гечев от "БСП за България" изтъкна, че кредитните линии от двете банки към български фирми са по-големи от акционерното ни участие в тях т.е. ние имаме интерес да останем. Според него оттеглянето на европейски страни е политическо, защото тези банки не попадат в санкционните пакети на ЕС. И от България се иска да участва в "изкуствена засада" - ЕС кара страните-членки да излязат от банките, за да принуди Русия да придобие над 50 на сто от дяловете и така да попадне под санкциите, смята Гечев.
Той предупреди, че новото управление на тези банки, след оттеглянето ни, най-вероятно ще поиска от българските фирми предсрочно да изплатят кредитите си.
чистая прибыль банков Молдовы по итогам 2022 года составила 3,66 млрд леев. Это на 60,1% больше, чем в 2021 году. Больше всех заботах maib – 1,14 млрд леев, далее следуют Moldindconbank – 900,7 млн леев, Victoriabank – 641,8 млн леев и
OTP Bank - 402,7 нмлн леев.
нетната печалба на молдовските банки през 2022 г. възлиза на 3,66 милиарда леи. Това е с 60,1% повече от 2021 г. Maib се грижи най-много - 1,14 милиарда леи, следвана от Moldindconbank - 900,7 милиона леи, Victoriabank - 641,8 милиона леи и
OTP Bank - 402,7 милиона леи.
Няколко факти за финансовата обстановка в Молдова:
1. Инфлация - 30%
2. Лихвата на централната банка е 20% от 3% преди 12м. Търговските банки изостават с вдигането на лихвите по кредитите, но това ще стане неминуемо следващите месеци.
3. NPL % - Лоши кредити от 6,7% за банковата система към юни'22 , но скоро този процент ще се вдигне неминуемо поради ръста на лихвите и инфлацията последните месеци.
Банките не виреят зле в инфлационна обстановка. За тях смъртоносна е дефлационната спирала. Европейските банки са в очевиден бул маркет, у нас FIB надига глава. И аз мислех, че Доверие зависи от войната, но явно не толкова вече и бързо поправих грешката си. Не е препоръка за нищо
100% може да направиш в Арабския кон или в ракетата 11C ,но в дрона или алтерко много трудно.
Развръзка ще има към края на лятото,когато Украйна почне да си връща територии.80% за разпад на русия и разделянето и на 20 държави.20% за някакво влошаване и ескалация
Не могат дълго да изкарат блядовете.Няма пари ни от петрол,ни от газ ,а и анакондата която им се е увила ,стиска все по-силно с по-тежки и страшни оръжия.Матряла в русия взима леко да дава заден https://www.youtube.com/@1420channel/videos При още 1-2 мобилизации и ще се вдигнат
Виж пич... моят кон бяга на дълги разстояния... гоня други хоризонти а не краткосрочни графики.... и нещо да научиш от мен 100% не е равно на 100х...твоето е ръст един път а моето е ръст сто пъти... краят на 2025 г ми звънни да сверим къде е цената на алтерко и януари 2027г когато листнат дрона в Америка ми звънни за дрончо...благодаря ти за мнението за войната!
Виж аз просто попитах за виждането ти за войната.- графично..доверие купих на 1.55лв 57 750 бр не съм недоволен.... нооо при дрончо и алтерко потенцяла е sky is the limit...всичко е въпрос на тайминг... може пък да направя 100х по една от двете... никога не знае човек!
100% може да направиш в Доверие или в 11C ,но в дрона или алтерко ще е трудно.
Развръзка ще има към края на лятото,когато Украйна почне да си връща територии.80% за разпад на русия и разделянето и на 20 държави.20% за някакво влошаване и ескалация
Не могат дълго да изкарат блядовете.Няма пари ни от петрол,ни от газ ,а и анакондата която им се е увила ,стиска все по-силно с по-тежки и страшни оръжия.Матряла в русия взима леко да дава заден https://www.youtube.com/@1420channel/videos При още 1-2 мобилизации и ще се вдигнат
Камо ли в дългосрочен период.От 2016 е поскъпнала с 1300% или средно по 215% на година ,през последните 6 години.Бие всякакви дивидентни с много.Бие наред и останалите.Доверие е млад,в силите си вихрогон Има още да лети
На "Доверие" трябва да се има доверие ,колеги
Виж аз просто попитах за виждането ти за войната.- графично..доверие купих на 1.55лв 57 750 бр не съм недоволен.... нооо при дрончо и алтерко потенцяла е sky is the limit...всичко е въпрос на тайминг... може пък да направя 100х по една от двете... никога не знае човек!
Няколко факти за финансовата обстановка в Молдова:
1. Инфлация - 30%
2. Лихвата на централната банка е 20% от 3% преди 12м. Търговските банки изостават с вдигането на лихвите по кредитите, но това ще стане неминуемо следващите месеци.
3. NPL % - Лоши кредити от 6,7% за банковата система към юни'22 , но скоро този процент ще се вдигне неминуемо поради ръста на лихвите и инфлацията последните месеци.
Всеки да тълкува данните според възможностите и пристрастията си.
Коментар