IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Може ли да ми кажеш от кога не купува пакети на холдинг Варна и продава пакети на хиката....?
    щото нещо не мога да си спомня....
    Какво значение има дали са купували преди 1 година Холдинг Варна с това че борсата допуснала грешка и виновни за тази грешка не са пострадалите от грешката?

Иначе за Холдинг Варна определено смятам че много правилно не купуваха и е много радващо че поне това недоразумение вече не е в най-представителния ни индекс, определено не му беше там мястото. Знам че ти като спекулант сигурно щеше да си много щастлив да го бяха вдигнали до 60 за да си съберат бройки и сега да ги дават на 20, но определено не мисля че това е най-доброто за доверилите се на Експат!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Спрете се с този национален спорт - да се плюе. Без значение има ли основание или не ... Експат сега са от страната на пострадалите и най-малко можете да вините тях. Говорим за безспорна грешка от страна на органа нагърбен с отговорността да каже кои компании ще бъдат в индексите. Единият ден казват едно, после казват друго, ама вие плюете по тези дето били повярвали на институцията която официално обвява нещо, ама била сбъркала ... за трети път ...

Спрете се и се надявайте БФБ да започне да бъде това, което се очаква от нея!
      Може ли да ми кажеш от кога не купува пакети на холдинг Варна и продава пакети на хиката....?
      щото нещо не мога да си спомня....

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
        Аз ли бъркам, или промените всъшност влизат в сила от 18ти ?
        Така е, целта на ЕТФ-а е преди 18и, т.е. до 15и да е продал всички стари акции и да е купил новите, което знем че на нашата МЕГА ликвидна борса не е толкова лесна задача! Ама нали всеки гледа само от своята си гледна точка и критици колкото щеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
          ...ние в Експат не се занимаваме да изчисляваме коя акция щяла да влезе в или излезе от индекса.
          Е това вече не го разбирам! Софикс да ти е бизнесът - ама буквално, и ти да не го изчисляваш, при положение, че имаш целия необходим ресурс да го правиш без особени усилия...не знам, какво е това! И казвайки го, изобщо не става въпрос за това, кой е реферът - разбира се, че е борсовият оператор.
          Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Аз ли бъркам, или промените всъшност влизат в сила от 18ти ?

Коментар

• Спрете се с този национален спорт - да се плюе. Без значение има ли основание или не ... Експат сега са от страната на пострадалите и най-малко можете да вините тях. Говорим за безспорна грешка от страна на органа нагърбен с отговорността да каже кои компании ще бъдат в индексите. Единият ден казват едно, после казват друго, ама вие плюете по тези дето били повярвали на институцията която официално обвява нещо, ама била сбъркала ... за трети път ...

Спрете се и се надявайте БФБ да започне да бъде това, което се очаква от нея!

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                Късмета е със силните. Успех и от мен
                Точно така ,късмета и законите са със силните на деня ,бедните да го.....

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Успех!
                  Успех на какво ..? Да вземат обезщетения от продадени предварителсно акции на отпаднали компании от софикс...?
                  Според мен не обезщетения а акт за нарушения правилата на фонда и загуби на акционерите за неправомерни продажби...

Коментар

• Късмета е със силните. Успех и от мен

Коментар

• Успех!

Коментар

• Уважаеми участници в този интересен форум,

Впечатляващо е колко мнения и отговори имаме за 2-3 дни. Ето и няколко мисли от мен.

1) Както и през март 2017 г., така и през септември, както ще бъде и през март 2018 г., ние в Експат не се занимаваме да изчисляваме коя акция щяла да влезе в или излезе от индекса. Има експерти, които са по-добри от нас и имат по-пълна информация. И без това нищо не можем да купуваме предварително. А и като един от участниците написа, важно е какво ще свири съдията, а не какво й се струва на публиката. Ние научаваме за промените заедно с целия пазар от официалните съобщения на борсата. Очакваме скоро да имаме ЕТФ-и за повече пазари и е нереалистично да прогнозираме бъдещето на много международни индекси.

2) Грешки се случват. И в космонавтиката също. Нищо драматично. Чест прави на Борсата, че реагира бързо. Също, че изрази намерение да компенсира ощетените. Още не знаем как ще стане това, но ще опитаме.

3) Няма нищо лошо в това участниците във форума да коментират колко броя акции сме купили, продали, дали цената е изгодна (каквото и да означава това). Правим, каквото можем. Ефективността ни се измерва най-добре чрез графиката, която публикуваме на сайта си от 9 юни 2017 г. досега. След като КФН добронамерено ни одобри новите Правила, ние следваме индекса доста прилично. Даже в петък, както ще видите днес, "бием" с половин процент. Разбира се, краткосрочните вибрации на графиката нямат голямо значение. Важни са по-глобалните тенденции. През последните 3 месеца сме доволни от резултатите.

4) Единствено не приемаме несправедливи намеци, че евентуално съзнателно сме предприемали действия, с които ощетяваме фонда. Не, не сме. Често пиша във форума, че искаме фондът да работи успешно десетки години напред. Дори хората, които имат критики, ще признаят, че пазарът стана по-ликвиден и по-забавен през последната година. Това е само началото.

5) Видяхте, че наскоро КФН препрати нашите документи и в посока Франкфурт - благодарим за подкрепата. Сега е възможно листването там да изпревари Лондон. Ще видим дали е така. Тогава ще се отворят нови възможности.

Успешен ден на всички. Седмицата няма да бъде скучна и всички ни чака много работа. Това най-много се отнася за младите ни колеги. Те цяло лято са тренирали за такива моменти.
                        Поздрави, НВ

Коментар

Евала на Хим повтарям ,че благодарение на ХИМ фондовете който не дадоха акции на Софикс фонда ,цената на Хим ,ССВ и холдинг Варна стигна тези нива и имаше действителна търговия иначе съм един от най големите критици във форума от време оно на Керезов ,миналото говори ,но това което направиха е за адмирации....
                          Ако бяха като други щяхте да гледате сега при Хим и ССВ ,1,90 ама друг път ...
                          Нали ЕТФа купи маса акции на Хим и ЦКБ. В момента имат над 5 милиона лева в групата. Аз мисля че при привличане на пари от запад и ПФта на Хим ще инвестират в ЕТФа.
                          Трябва да подкрепят пазара а не само да се възползват от него. Нека си инвестират и в тяхни проекти но да бъдат съпричастни и с този проект.

Коментар

За мен Западния маркет е пред сериозна корекция...
                            банките и колите ще го отнесат най много...
                            Слабия долар удря износа на ЕС и особенно Германия и там сега до изборите ще държат ДАХ но после ...
                            ние както винаги ще реагираме след 3 м. така че до НГ ще сме спокойни....за сериозни разпродажби....После ще накарат ПФ да подкрепят маркета заради председателството и после ураганан ли ще или тайфун....
                            Иначе мойто виждане е рейндж с лек уклон надолЕ....до тогава.
                            не е препоръка..
                            Аз мисля че чакат да видят кво ще стане в Северна Корея и след това нощта на вещицата 15 септември ,не им се пада на маркетите гледам обемите са малки но пак и на горе няма подкрепа за Испания пак ще има въртели с Каталуния

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Евала на Хим? Затова че парите на тяхните ПФта са в разни близки фирми. Монти как може да приказваш такива глупости а съм сигурен че знаеш за какво говоря. Тук ми приказваш че е нечестно за няколко стотин хиляди лева а стотици милиони в мики маус акции на Хим са ок?

Хим трябва да подкрепи фонда поне малко от малко. То бива алчност но тяхната е прекалена.
                              Евала на Хим повтарям ,че благодарение на ХИМ фондовете който не дадоха акции на Софикс фонда ,цената на Хим ,ССВ и холдинг Варна стигна тези нива и имаше действителна търговия иначе съм един от най големите критици във форума от време оно на Керезов ,миналото говори ,но това което направиха е за адмирации....
                              Ако бяха като други щяхте да гледате сега при Хим и ССВ ,1,90 ама друг път ...

Коментар

Обикновено софикс фонда е сондирал покупките на дадени нива....
                                Според мен и доверие и ихбг и сирма са договорени на цени който може да изненадат спекулантите ,може и по ниски да са...
                                Гледам че проблема на фонда може да се окаже капачките ... и 70К във хиката...
                                Неохима и 90К във Хиката говорят за действията на фонда...
                                Тези във Хим евала не се потдават на фонда ,твърдо са го отрязали....
                                Моите 3,4 К хика все пак фонда ги купи на 4,65-4,75 след 3 м. надлъгване
                                Не е препоръка...
                                Евала на Хим? Затова че парите на тяхните ПФта са в разни близки фирми. Монти как може да приказваш такива глупости а съм сигурен че знаеш за какво говоря. Тук ми приказваш че е нечестно за няколко стотин хиляди лева а стотици милиони в мики маус акции на Хим са ок?

Хим трябва да подкрепи фонда поне малко от малко. То бива алчност но тяхната е прекалена.

Коментар

Working...
                                X