IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Не им е лесна работата на ЕТФ - да отговарят на едни и същи безкрайно глупави въпроси на които отговорите са ясни от първия ден.
    Не, Монти, няма да напълнят на 100% защото нямат законово право да го правят. Имат задължение да държат поне 5% кеш! Не са толкова сложни тези неща бе, как не ги запомняте.
    Айде сега ,,, питането е дали ще се пълнят новите позиции или ще има някой нов Холдинг Варна?
    Не че ще получим отговор, но всеки може да си отговори като провери къде са интересите на 4-те ПФ!

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Благодаря, Монти.
      Коментарът и въпросите са Ви добронамерени.
      Смятам, че за последната година екипът ни научи много за този продукт и вероятно в този "спорт" е най-добрият екип в цяла Централна и Източна Европа. Ще се учим цял живот. Засега се справяме добре.
      Поздрави, Н
      Господин Василев, ако бях задал директно въпроса а не да е двузначен ,нямаше да влезем диалог и обяснения и щяхте да го прескочите , сега чакам отговор на истинския ми въпрос ,този път ще попълвате ви всички акции от Новия софикс / на някакъв процент спрямо теглото си за всички/и кеша ще бъде ли 6 % след попълването му...
      Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Така е но имах предвид че да изпълните новия софикс на 100 % кеша трябва да е почти нула по мой изчисление на един обикновен калкулатор...
        Точно колкото ще пише сега а не 6 %
        Ето тука искам отговор ще пълните ли този път всичките акции или пак ще си харесате някой да не ги пълните...
        Поздрави!
        Не им е лесна работата на ЕТФ - да отговарят на едни и същи безкрайно глупави въпроси на които отговорите са ясни от първия ден.
        Не, Монти, няма да напълнят на 100% защото нямат законово право да го правят. Имат задължение да държат поне 5% кеш! Не са толкова сложни тези неща бе, как не ги запомняте.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zhasmina Ivanova Разгледай мнение

Здравейте Монти,

Искам да внеса едно уточнение. 2 037 180.13 лв. съответстват на 6.48% във Фонда, но тъй като индексите не взимат предвид парични наличности, сме сложили съответно 0% тегло на паричните наличности в индекса SOFIX.
          Емисия Брой акции в Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF Стойност в лева Тегло в SOFIX Тегло в Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF
          Парични наличности и вземания 2 037 180.13 0.00% 6.48%

Така е но имах предвид че да изпълните новия софикс на 100 % кеша трябва да е почти нула по мой изчисление на един обикновен калкулатор...
          Точно колкото ще пише сега а не 6 %
          Ето тука искам отговор ще пълните ли този път всичките акции или пак ще си харесате някой да не ги пълните...
          Поздрави!

Коментар

Е ,господин Василев , за технически грешки човек се извинява а не търси виновен в БФБ и не чака обезщетение.
            Да работят една рота хора при вас и да не повече направят 5 сделки на месец и да чакате обезщетения за грешните сделки, е меко казано смещно.
            Трябва Ви калкулатор да смятате а не познанства с този и онзи и предложения за договорени сделки.
            Преди време ви казах ако през април направите 100 милиона и постигнете мисия лондон , ще имате адмирации от мен .
            Оттогава какво се случи,фонда се мъчеше да предположи кой ще отпаднат и кой ще влезнат и в същото време регулираше дадени цени на дадени акции...
            Вие казахте отделните сделки нямат значение да ама не...
            Аз не съм експерт на борсата и мога да се извиня на моето семейство ,защото от мен зависят само мойте пари , но за експерт ,това се очакваше от Вас ,защото от вашите действия зависят мойте пари от ПФ ,още повече свързано с вашата биография в Лондонското сити и участие в икономическия живот на две успешни за борсата правителства.....
            Вие смятате ли че сте експерт в действията на фонда през последните 8 месеца.

Поздрави!
            Благодаря, Монти.
            Коментарът и въпросите Ви са добронамерени.
            Смятам, че за последната година екипът ни научи много за този продукт и вероятно в този "спорт" е най-добрият екип в цяла Централна и Източна Европа. Ще се учим цял живот. Засега се справяме добре.
            Поздрави, Н
            Last edited by NikolayVassilev; 12.09.2017, 07:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение

Въпрос на гледна точка. При него няма критика, няма нищо градивно. Само една изтъркана плоча защо холдинг варна...
              Когат о влизаш да колене пред даден човек ,показва какъв си ...
              За такива като теб им трябват наколенки и налакътници и каски където да ги налага шефа...

Коментар

Уважаеми Монти,
                Голям сте "експерт" и не можете да четете таблица с 3 колони. Колегите ще Ви отговорят след малко. Лошото е, че читателите на форума може да се подведат от Вашите думи, че ние не можем да смятаме. Щом сте толкова добър, заповядайте да работите при нас.
                Поздрави, Н
                Е ,господин Василев , за технически грешки човек се извинява а не търси виновен в БФБ и не чака обезщетение.
                Да работят една рота хора при вас и да не повече направят 5 сделки на месец и да чакате обезщетения за грешните сделки, е меко казано смещно.
                Трябва Ви калкулатор да смятате а не познанства с този и онзи и предложения за договорени сделки.
                Преди време ви казах ако през април направите 100 милиона и постигнете мисия лондон , ще имате адмирации от мен .
                Оттогава какво се случи,фонда се мъчеше да предположи кой ще отпаднат и кой ще влезнат и в същото време регулираше дадени цени на дадени акции...
                Вие казахте отделните сделки нямат значение да ама не...
                Аз не съм експерт на борсата и мога да се извиня на моето семейство ,защото от мен зависят само мойте пари , но за експерт ,това се очакваше от Вас ,защото от вашите действия зависят мойте пари от ПФ ,още повече свързано с вашата биография в Лондонското сити и участие в икономическия живот на две успешни за борсата правителства.....
                Вие смятате ли че сте експерт в действията на фонда през последните 8 месеца.

Поздрави!

Коментар

Напротив, без Монти денят не е същият. Критичните коментари ни държат будни и активни.
                  Въпрос на гледна точка. При него няма критика, няма нищо градивно. Само една изтъркана плоча защо холдинг варна...
                  Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                    Най-добре да игнорирате писанията на "заслужилия инвеститор" Монти.
                    Напротив, без Монти денят не е същият. Критичните коментари ни държат будни и активни.

Коментар

• Най-добре да игнорирате писанията на "заслужилия инвеститор" Монти.
                      Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

Успех на какво ..? Да вземат обезщетения от продадени предварителсно акции на отпаднали компании от софикс...?
                        Според мен не обезщетения а акт за нарушения правилата на фонда и загуби на акционерите за неправомерни продажби...
                        Уважаеми Монти,
                        Много Ви се иска да сме нарушили правилата на фонда и да ни изобличите. Но не сме. Просто не познавате правилата.
                        Поздрави, Н

Коментар

Като гледам различните данни който ни спускат от Експат и ми става едно драго.....с това 0,00 наличност...
                          парични наличности и вземания

2 037 180.13

0.00%

От днешния бюлетин на експат....
                          А работят една рота хора ....
                          А отностно Холдинг Варна ,същото може да се каже и за Стара планина и М+С и Неохим и Албена и Доверие и т.н....
                          можеше да купят ,Неохим тръгна от 48 до 72 лв..? а другите..
                          не че заслужават изброените да са вътре....
                          Здравейте Монти,

Искам да внеса едно уточнение. 2 037 180.13 лв. съответстват на 6.48% във Фонда, но тъй като индексите не взимат предвид парични наличности, сме сложили съответно 0% тегло на паричните наличности в индекса SOFIX.
                          Емисия Брой акции в Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF Стойност в лева Тегло в SOFIX Тегло в Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF
                          Парични наличности и вземания 2 037 180.13 0.00% 6.48%

Коментар

Като гледам различните данни който ни спускат от Експат и ми става едно драго.....с това 0,00 наличност...

2 037 180.13

0.00%

А отностно Холдинг Варна ,същото може да се каже и за Стара планина и М+С и Неохим и Албена и Доверие и т.н....
                            Уважаеми Монти,
                            Голям сте "експерт" и не можете да четете таблица с 3 колони. Колегите ще Ви отговорят след малко. Лошото е, че читателите на форума може да се подведат от Вашите думи, че ние не можем да смятаме. Щом сте толкова добър, заповядайте да работите при нас.
                            Поздрави, Н

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Какво значение има дали са купували преди 1 година Холдинг Варна с това че борсата допуснала грешка и виновни за тази грешка не са пострадалите от грешката?

Иначе за Холдинг Варна определено смятам че много правилно не купуваха и е много радващо че поне това недоразумение вече не е в най-представителния ни индекс, определено не му беше там мястото. Знам че ти като спекулант сигурно щеше да си много щастлив да го бяха вдигнали до 60 за да си съберат бройки и сега да ги дават на 20, но определено не мисля че това е най-доброто за доверилите се на Експат!

2 037 180.13

0.00%

Коментар

.....
                                1) Както и през март 2017 г., така и през септември, както ще бъде и през март 2018 г., ние в Експат не се занимаваме да изчисляваме коя акция щяла да влезе в или излезе от индекса. Има експерти, които са по-добри от нас и имат по-пълна информация. И без това нищо не можем да купуваме предварително. А и като един от участниците написа, важно е какво ще свири съдията, а не какво й се струва на публиката. Ние научаваме за промените заедно с целия пазар от официалните съобщения на борсата. Очакваме скоро да имаме ЕТФ-и за повече пазари и е нереалистично да прогнозираме бъдещето на много международни индекси.....
                                ако сте собственик на завод, който преработва дадена суровина и след това я продава като готов продукт, ще изчислявате ли какво имате в склада и кога ще пристигне следващата доставка, съобразявайки се с реализацията на продукцията или като се изпразни склада купувате?
                                примера е опростен, според мен въпреки ограниченията във вашият специфичен случай има възможност за действие .....
                                Last edited by ceneto; 11.09.2017, 11:13.
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X