IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Няма да получиш смислен отговор, защото човека просто не разбира как се движат пазарите.
    Мдааа, беше прав и отговорът вече е наличен. Жалко...
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Виж, преди всичко искам да те уверя, че не се заяждам. Искам да разбера мнението ти и имам начален въпрос и го задавам с уговорката, че всички сме наясно за предстоящия спад в печалби и влошаване на икономиката. Та, въпросът е - на какво според теб се дължат тези сривове от месец да кажем? Дали те не отразяват този спад? За мен би бил прав ако индексите си стоят на едно място при тези лоши перспективи, но те не стоят!
      Няма да получиш смислен отговор, защото човека просто не разбира как се движат пазарите. Хората които му пригласят не си дават сметка, че пазарите се движат от очаквания. Това всъщност е и причината да правят точно обратното на това което трябва. Или казано с прости думи - продават на дъна и купуват на върхове. В подкрепа на казаното от мен са и неговите постинги. Всеки форумец му е чел постингите за брутални ралита, когато пазара пада и за очаквани спадове, които така и не се случват или поне не и по начина по който той описва
      Last edited by Агресивен бик; 23.04.2020, 21:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Голямото реване тепърва предстои!
        Виж, преди всичко искам да те уверя, че не се заяждам. Искам да разбера мнението ти и имам начален въпрос и го задавам с уговорката, че всички сме наясно за предстоящия спад в печалби и влошаване на икономиката. Та, въпросът е - на какво според теб се дължат тези сривове на пазарите от месец да кажем? Дали те не отразяват този спад? За мен би бил прав ако индексите си стоят на едно място при тези лоши перспективи, но те не стоят! Така излиза, че ти и при Софикс 100 и при Дау 5 000 пак ще говориш същото, което не е редно. Дай някакви числа, при които системата би била балансирана при тези мрачни перспективи, моля!
        Last edited by 15%; 23.04.2020, 21:14.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Г. КАДИЕВ

Само за последните 2 седмици една от големите рейтингови агенции Фич Рейтингс чувствително влоши прогнозата си за световната икономика.
          В началото на април предсказваха -3.3% спад на БВП на САЩ, сега е -5.6%. За еврозоната предсказваха спад от -3%, сега е -7%. За Германия вече очакват -6.2%, Франция е -7%, Италия -8%, Испания -7.5%, Канада -5.6%, Австралия -5% и дори за Швейцария -6.5%. На никого няма да се размине.
          Както се вижда от графиката по-долу, ако при предната криза през 2009 световната икономика е имала спад от -2%, сега прогнозата наближава -4%.
          Голяма криза се задава.
          И мерките се взимат днес и сега,
          Което ме кара да питам: кога най-после правителството ни ще почне да мисли с главата си и да предлага смислени мерки, вместо Горанов да пита безпардонно "да вземем един от правителствените хеликоптери и да минем да разхвърляме едни пари над жълтите павета?!"....

Last edited by Kiro; 23.04.2020, 20:38.

Коментар

• Коментар

• Какво се казваше, когато изализаха лоши новини, а акциите не падат вече? В САЩ само новини за новите безработни, а индексите нагоре.

Коментар

• Колеги, ето че има мегдан за лупкане Е, разбира се не е възможно да се лупка всеки ден, но пък ще лупкаме когато можем и колкото можем

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Аз ти пиша за предишната криза какво беше там ! Както и да е, бизнеса и живота е толкова различен тук и там, а да не говорим за обема на икономиките, така че е трудно да се сравняват ! Констатирай но не сравнявай, няма база за сравнение !
                  Аз винаги съм казвал че мащабите са огромни.Сащ е вселена а БГ е миниатюрно нищо.Факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнение

Как скъсяваш?
                    С продажба на акции или покупка на Експат шорт фонда, или има друг начин за скъсяване?
                    Що за въпрос? С писане във форума, разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Това в кой ганьовски сайт го чете? Още не се е стигнало до там.Няма изоставени домове,няма още фалирали дилъри и американците почнаха да щъкат отново.До преди 2 седмици стояха по домовете но вече не.Вчера бях в Атланта и все едно,че нищо не се е случило.Пълно с коли по пътищата.И не сравнявам БГ и Щатите а констатирам как са били нещата преди и как ще са сега.Ти му мисли за тук не се коси щом си бил в САЩ и си видял.
                      Аз ти пиша за предишната криза какво беше там ! Както и да е, бизнеса и живота е толкова различен тук и там, а да не говорим за обема на икономиките, така че е трудно да се сравняват ! Констатирай но не сравнявай, няма база за сравнение !

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Никой не надъхвам, това са фактите - ПФ продават евтино и купуват скъпо. Иначе за посоката на пазара всеки да решава сам и да заема позиция с парите си, няма смисъл от много викане. Щом си сигурен че е надолу, просто играй къси, стига си спамил форума ежедневно!
                        И счупения часовник показва вярно два пъти в денонощието, но каква е ползата от това!?!
                        Ами аз за посоката съм го казал преди месеци.Ти си този който ги убеждава каква далавера е да се купува че прижината се натягала.Толкова се натегна пружината че се счупи.За ПФ няма какво да коментирам щото са некадърници харчещи чужди пари.И да ти кажа че почти месец не съм писал за да си разпродам и последните тъпи бг артии докато ви беше хванала отново еуфорията.Сега като свърших тая работа пак казвам че пазара е надолу и ско останеш в артии ще ядеш сапа .

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                          Опа, ПИБ и ЕРМ2 полвякоха пазара нагоре
                          Дълго отлагано, много лъжи, но накрая се случва. Променя се играта.
                          Като нищо вървим и към махане на локдауна (после може и да има пак), но сега ми се струва, че ще го махнат (не само при нас).

Коментар

• Опа, ПИБ и ЕРМ2 полвякоха пазара нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ама Ташуне чудя ти се как може да сравняваш България със Щатите ! Живял съм и на двете места, така че знам много добре как е тук и там ! Очевадното, че България продължава да не се развива добре на всички е ясно, но знам и че кризите в Щатите са сериозни. Празни плаци и призрачни жилища, фалирали дилъри на автомобили и масово изоставяне на домове.
                              Това в кой ганьовски сайт го чете? Още не се е стигнало до там.Няма изоставени домове,няма още фалирали дилъри и американците почнаха да щъкат отново.До преди 2 седмици стояха по домовете но вече не.Вчера бях в Атланта и все едно,че нищо не се е случило.Пълно с коли по пътищата.И не сравнявам БГ и Щатите а констатирам как са били нещата преди и как ще са сега.Ти му мисли за тук не се коси щом си бил в САЩ и си видял.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                                късоооо от бомбата на 30 мин на 440 - 444,4444444 най много
                                Как скъсяваш?
                                С продажба на акции или покупка на Експат шорт фонда, или има друг начин за скъсяване?
                                Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X