IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Впросът беше, коя е най-добрата наказателна опция срещу паразити лежащи върху огромна маса пари, предвидени за пенсия.
      Tя е само една и всеки я знае. Не е идеална, но със сигурност е по малкото зло.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Mерси, ми аз мога да се осигурявам на минималния праг, ма пуста солидарност, нали все в липсата ѝ ме обвиняват в диадема темата. Иначе съм наясно, че най-добрият е вариант е на минимума в ноЙ и останалото сам си го инвестираш, ма морални задръжки някакси и така - научен съм лощо от родителите си на здрав морал, който доста ми пречи в поселдно време . Затова питам за друг фонд, да не е НН, ако някой иска да сподели опит
        Според мен е по-морално, да бъдат наказани търгашите на надежди, които в немалко качество паразитират върху спестяванията за пенсия (каквито са сегашните пф) и след като изнасят българските капитали в чужди икономики и акции, лишавайки нашата икономика от жизнен ресурс (защото сме в борд и не можем да печатаме безконтролно), или пък оставят съмнения за заигравки с близки на тях дружества, т.е. щом не се стараят да съживяват нашата икономика и да правят някакви национално значими инвестиции, то те по този начин дефакто са срещу икономиката. За мен си не мога да приема че е морално, да изнасят спестяванията на хората, работейки по този начин срещу държавата, или да влизат в някакви съмнителни схеми, което е пак нещо подобно, та считам че е съвсем морално да получат заслуженото. Никой не казва, да не внасяш или колко да внасяш, Освен това, вноската в НОЙ доректно става помощ за държавата!. Въпросът беше, коя е най-добрата наказателна опция срещу паразити лежащи върху огромна маса пари, предвидени за пенсия. Тъй си мисля аз, но нали сме някакви борсови типове, нормално е да има различни стратегии
        Last edited by precakanoto; 28.04.2020, 17:59.

Коментар

• https://scontent-sof1-1.cdninstagram...ebeb5836e2ea79

Коментар

Mерси, ми аз мога да се осигурявам на минималния праг, ма пуста солидарност, нали все в липсата ѝ ме обвиняват в диадема темата. Иначе съм наясно, че най-добрият е вариант е на минимума в ноЙ и останалото сам си го инвестираш, ма морални задръжки някакси и така - научен съм лощо от родителите си на здрав морал, който доста ми пречи в поселдно време . Затова питам за друг фонд, да не е НН, ако някой иска да сподели опит
            Всичките са нерегулирани и си правят каквото искат. Няма нито един читав. Димек е все тая в кой си.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              отделяш си сам осигуровките в твоите си инвестиции и най-добрата наказателна опция е НОЙ,
              не знам само докога важи...
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Да, истината е че Ковид кризата при нас беше съчетана с една друго криза - Абдикация на пенсионните ни фондове от родния капиталов пазар. Това по принцип трябва да са институциите които най-много да милеят, подкрепят и развиват този пазар, но нашите на 80% се оказаха най-яростни съботьори на БФБ. Те спънаха индекса и при 580 пункта, когато пазара беше започнал да надига глава още преди Вируса, те продължават да го мачкат и сега.
                Но и това ще мине, акциите им в един момент ще свършат, а те ще се окажат сред най-големите лузъри, нарисували многогодишно дъно на пазара!
                И чужденци продават също. Днес пакета на ХИМ го взехме от такъв

Коментар

Да, и аз да се включа - ми препоръчайте опция за наказания на ПФ.
                  отделяш си сам осигуровките в твоите си инвестиции и най-добрата наказателна опция е НОЙ,
                  не знам само докога важи...
                  Last edited by precakanoto; 28.04.2020, 16:59.

Коментар

• Да, и аз да се включа - ми препоръчайте опция за наказания на ПФ. Аз засега съм в НН, ма те са с огромен спад, сравнен с останалите, пък и са инвестирали в любимата ми евана, та искам да ги сменя. Опции?
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Лошото е, Батя, че няма как да ги накажем. Поне засега. НОИ не броя за опция

Коментар

Повъзстановиха тези с голяма бета, които и си бяха най жестоко разпродадените, което си е естествено.
                        Относно обективността - погледни ми пак поста, говоря за индекси, не за отделни картони.
                        ПФ също много "помагат" по въпроса...това бе отбелязано с право от мнозина.
                        Да, истината е че Ковид кризата при нас беше съчетана с една друго криза - Абдикация на пенсионните ни фондове от родния капиталов пазар. Това по принцип трябва да са институциите които най-много да милеят, подкрепят и развиват този пазар, но нашите на 80% се оказаха най-яростни съботьори на БФБ. Те спънаха индекса и при 580 пункта, когато пазара беше започнал да надига глава още преди Вируса, те продължават да го мачкат и сега.
                        Но и това ще мине, акциите им в един момент ще свършат, а те ще се окажат сред най-големите лузъри, нарисували многогодишно дъно на пазара!

Коментар

Извинявай, но не си обективен - Химта качи от 81 стинки на 1,20+ - 50% нагоре, фибанкасъту - 1,45 на 2,90 - 100% ъп, Трасето - 2,12 на 3,12 - 50% ъп и т.н. Има и невъзстановили като Мунчо на батя и разните там планини, чезки и прочие по-слабо ликвидни, ама и това е част от играта
                          Повъзстановиха тези с голяма бета, които и си бяха най жестоко разпродадените, което си е естествено.
                          Относно обективността - погледни ми пак поста, говоря за индекси, не за отделни картони.
                          ПФ също много "помагат" по въпроса...това бе отбелязано с право от мнозина.

Коментар

Извинявай, но не си обективен - Химта качи от 81 стинки на 1,20+ - 50% нагоре, фибанкасъту - 1,45 на 2,90 - 100% ъп, Трасето - 2,12 на 3,12 - 50% ъп и т.н. Има и невъзстановили като Мунчо на батя и разните там планини, чезки и прочие по-слабо ликвидни, ама и това е част от играта
                            Тези дъна, бяха накакви временни недоразумения. Според тях и Зрънчо е възстановил 50% ще кажеш по добре и от С&П и е вече цели 0.15. При нас бяха преувеличени тези дъна, така да го кажем, да не говорим, че спада при нас започна още 2017, не е ли така?

Коментар

Индексите по света направиха 30-35% ралита от дъната, а тука....горките набедени за бици = михлюзи.
                              Ма така си е, пиесата е ноу мъни- айм сори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Можем да поздравим специалистите от ПФ Родина за най новата им "успешна" инвестиция - Илевън кепитъл!
                                Да купиш на цена на ИПО преди Ковид-19 срива на акциите по света и у нас е сигнал, за господина със сивия къскет.

Коментар

Working...
                                X