Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Впросът беше, коя е най-добрата наказателна опция срещу паразити лежащи върху огромна маса пари, предвидени за пенсия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Mерси, ми аз мога да се осигурявам на минималния праг, ма пуста солидарност, нали все в липсата ѝ ме обвиняват в диадема темата. Иначе съм наясно, че най-добрият е вариант е на минимума в ноЙ и останалото сам си го инвестираш, ма морални задръжки някакси и така - научен съм лощо от родителите си на здрав морал, който доста ми пречи в поселдно време. Затова питам за друг фонд, да не е НН, ако някой иска да сподели опит
Last edited by precakanoto; 28.04.2020, 17:59.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Mерси, ми аз мога да се осигурявам на минималния праг, ма пуста солидарност, нали все в липсата ѝ ме обвиняват в диадема темата. Иначе съм наясно, че най-добрият е вариант е на минимума в ноЙ и останалото сам си го инвестираш, ма морални задръжки някакси и така - научен съм лощо от родителите си на здрав морал, който доста ми пречи в поселдно време. Затова питам за друг фонд, да не е НН, ако някой иска да сподели опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеотделяш си сам осигуровките в твоите си инвестиции и най-добрата наказателна опция е НОЙ,
не знам само докога важи.... Затова питам за друг фонд, да не е НН, ако някой иска да сподели опит
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Да, истината е че Ковид кризата при нас беше съчетана с една друго криза - Абдикация на пенсионните ни фондове от родния капиталов пазар. Това по принцип трябва да са институциите които най-много да милеят, подкрепят и развиват този пазар, но нашите на 80% се оказаха най-яростни съботьори на БФБ. Те спънаха индекса и при 580 пункта, когато пазара беше започнал да надига глава още преди Вируса, те продължават да го мачкат и сега.
Но и това ще мине, акциите им в един момент ще свършат, а те ще се окажат сред най-големите лузъри, нарисували многогодишно дъно на пазара!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеДа, и аз да се включа - ми препоръчайте опция за наказания на ПФ.
не знам само докога важи...Last edited by precakanoto; 28.04.2020, 16:59.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Да, и аз да се включа - ми препоръчайте опция за наказания на ПФ. Аз засега съм в НН, ма те са с огромен спад, сравнен с останалите, пък и са инвестирали в любимата ми евана, та искам да ги сменя. Опции?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Повъзстановиха тези с голяма бета, които и си бяха най жестоко разпродадените, което си е естествено.
Относно обективността - погледни ми пак поста, говоря за индекси, не за отделни картони.
ПФ също много "помагат" по въпроса...това бе отбелязано с право от мнозина.
Но и това ще мине, акциите им в един момент ще свършат, а те ще се окажат сред най-големите лузъри, нарисували многогодишно дъно на пазара!
- 7 Харесвания
Коментар
-
Извинявай, но не си обективен - Химта качи от 81 стинки на 1,20+ - 50% нагоре, фибанкасъту - 1,45 на 2,90 - 100% ъп, Трасето - 2,12 на 3,12 - 50% ъп и т.н. Има и невъзстановили като Мунчо на батя и разните там планини, чезки и прочие по-слабо ликвидни, ама и това е част от играта
Относно обективността - погледни ми пак поста, говоря за индекси, не за отделни картони.
ПФ също много "помагат" по въпроса...това бе отбелязано с право от мнозина.
- 1 like
Коментар
-
Извинявай, но не си обективен - Химта качи от 81 стинки на 1,20+ - 50% нагоре, фибанкасъту - 1,45 на 2,90 - 100% ъп, Трасето - 2,12 на 3,12 - 50% ъп и т.н. Има и невъзстановили като Мунчо на батя и разните там планини, чезки и прочие по-слабо ликвидни, ама и това е част от играта
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИндексите по света направиха 30-35% ралита от дъната, а тука....горките набедени за бици = михлюзи.
Ма така си е, пиесата е ноу мъни- айм сори.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМожем да поздравим специалистите от ПФ Родина за най новата им "успешна" инвестиция - Илевън кепитъл!
Коментар
Коментар