If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тези разпродажби по позиции на Софикс от NN ли са? Какво ли следва като си изчистят позициите?
какви разпродажби - няколко хиляди акции разпродажби ли са? Аз така и не разбрах друго за НН, че мисля да ги сменям покрай заигравките им с Евереста, макар да не знам къде да ги прехвърля - те ли излязоха от фонда на никиту на ниската цена, че такаво инфо се прокрадна, но не съм го проверявал?
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Някога ги смятах, като единствени по-западно притежавани Пенсионни, за най-благонадежни.
Ще се окаже, че нашите си дето си пъхат парите в служебните дружества, със служебно определените цени в служебно определените индекси (дори Софикс вече е такъв индекс) по-добри, от тези дето купуват скъпо на ИПОта и после резкешват на 1/10, рисуват дъната и т.н.
Кой ги кара сега като няма ликвидност да продават?
Някога ги смятах, като единствени по-западно притежавани Пенсионни, за най-благонадежни.
Ще се окаже, че нашите си дето си пъхат парите в служебните дружества, със служебно определените цени в служебно определените индекси (дори Софикс вече е такъв индекс) по-добри, от тези дето купуват скъпо на ИПОта и после резкешват на 1/10, рисуват дъната и т.н.
Кой ги кара сега като няма ликвидност да продават?
Не да ви отчайвам ама скоро на БФБ няма да има радост.Не и с това крадливо правителство,не и с тоьи натиск върху бизнеса и рекети.Идва и време за равносметка от вируса.Зимата ще е тежка а кризата ще се задълбочи.Резултата ще е дълбок зимен сън на БФБ.С една дума печалби забравете скоро.
Особени ветрове духат в България!
Днес сме свидетели на ново чудо - индустриалците излизат с една остра декларация, в която са употребени думички, които буквално до вчера бяха немислими:
Браво, много неща се търпяха и не се казваха толкова много години.
Хубаво е, че се казват. Колко ли компанни на БФБ са обект на рекет? А вие чакате дивиденти.
Да не говорим за рекета от страна на фондовете. Мислите ли, че те не ходят и не рекетират за дивиденти? Ама рекет, като рекет, не нормален разговор.
Особени ветрове духат в България!
Днес сме свидетели на ново чудо - индустриалците излизат с една остра декларация, в която са употребени думички, които буквално до вчера бяха немислими:
Рязаните фесове преди 150 г са вземали десятък на българските чорбаджии, а гадните мутри вземат от 25 - 50 % от бизнеса на сегашните такива и те търпяха с години.... Когато тиквата опря ножа до кокала и започна да го върти и дет се вика бръкна под полите на жените и дъщерите им, се сетиха да нададат вой...Дано да хване декиш....
Ха дано това бъде вятърът на промяната,ей тук се крие причината за проблемите на борсичката ни.!
Отдавна приказвам, че гепп и фондовата борса не могат да съществуват заедно в едно обществено пространство. Логическият оператор тук е "или". Избираш или едното, или другото. Двете заедно - не става.
Признавам, че съм сдържан в изказа когато става за икономически теми и се предполага, че са посещавани и четени предимно от колеги.
Вятърът на промяната би дошъл (може да дойде, може и да не дойде, но надежда има) при изпълнението едно задължително и неотменимо условие
Ами аз не знам колко още бизнеси трябваше да натиснат и превземат, че така наречените индустриалци да реагират ! Да не говорим, че този натиск съвсем не е от скоро ! Изамет, Монбат, Хиполенд, а преди това Огнян Донев, Иво Прокопиев, съсипването на КТБ и може би ред други бизнеси ! Сега разни Герберасти и Комунисти ще кажат, че тези са олигарси,маскари,крадци и престъпници ! Всичко това обаче се доказва в съда, а не като ти съсипват или превземат бизнеса !
Коментар