If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
+++
Горчива е, но е истина.
И най лошото е че не се виижда на хоризонта и най малък намек за надежда че нещо може да се промени към по добро, напротив.
Неслучайно все още останалата тук най интелигентна и продуктивна част от мат'ряла насочва и изучава децата си така че да са конвертируеми навън.
Не се кахърете, Вие дайте вашия дан на време, а те -децата - сами ще избират . Не знаете колко ще са пораснали след време ! Вие само ги създавайте и подгответе за превратностите на живота , а не само консуматори. Ще има и да излязат , а и да останат и да се върнат при още по отворени врати , а не като през 1975/8г. - да ни съпровождат - трима по списък за 4ч. с двама придружители /помполита+ солташак от ДС/
Само на мен ли не ми пука за всичко това Идеални неща и места няма. Щом обществото не е закостеняло, щом хората са свободни да преследват мечтите си то нещата постоянно ще се подобряват. може да е плавно, може и да е на подскоци, но това ще се случва - това е в човешката природа - дори и на българина. Едни от добре ще стават зле, други от зле ще стават добре, трети просто ще се возят, но в средния случай нещата вървят на добре.
Ок повечето от сега търгуващите се компании ще загинат - ми да загинат като не стават за нищо - ще дойдат други - и някой от тях ще са по-успешни. Някои ще си загубят парите - ми да ги губят - тя глупостта трябва да се наказва иначе процъфтява.
Който може вече се е нагодил, останалите никога няма да се нагодят. Огромният проблем на България е, че капиталите попаднаха в ръцете на негодни хора. Те естествено се осраха, част от тях потънаха, а останалата продължава да е над повърхността през държавният бюджет. Така че изходът е елементарен- никакви държавни разходи извън пенсии, отбрана, МВР и образование, негодните да изчезват, а останалите 10-20 %- "продължаваме напред" Това естествено няма как да стане...
+++
Горчива е, но е истина.
И най лошото е че не се виижда на хоризонта и най малък намек за надежда че нещо може да се промени към по добро, напротив.
Неслучайно все още останалата тук най интелигентна и продуктивна част от мат'ряла насочва и изучава децата си така че да са конвертируеми навън.
Е ако дадеш няква алтернатива за децата слушам те?
Не. Нагаждаме си и напред! Винаги съм твърдял това, защото с мрънкане до никъде не се стига. То от мрънкане донякъде сме и на това дередже. Но междувремено няма нужда да отричаме истината.
+++
Горчива е, но е истина.
Не. Нагаждаме си и напред! Винаги съм твърдял това, защото с мрънкане до никъде не се стига. То от мрънкане донякъде сме и на това дередже. Но междувремено няма нужда да отричаме истината.
dddd, няма как да се срине държавата, защото държава няма. Няма как БВП да е ясен показател накъде отива икономиката, защото икономика няма. Ние просто виждаме на нещата по корено противоположен начин. Негативизмът за развитието на България не е неоправдан. Абсолютно оправдан е. Когато шепа хора позволят да се извърши пладнешки обир за 2.5 % от БВП на страната, то тогава да ми говориш за ръст от 2.5 % си е меко казано смешно. Този ръст (само ако се запази за цялата година) вече е усвоен. Тъжно е, че тези същите хора са на свобода и плетат следващата схема. Тъжно е, че няма сила, която да им потърси отговорност. Най-тъжното обаче е, че краят не се вижда, а колкото по-дълго трае, толкова повече млади хора си заминават обезверени, уви, нанасяйки непоправими социални щети след себе си.
dddd, няма как да се срине държавата, защото държава няма. Няма как БВП да е ясен показател накъде отива икономиката, защото икономика няма. Ние просто виждаме на нещата по корено противоположен начин. Негативизмът за развитието на България не е неоправдан. Абсолютно оправдан е. Когато шепа хора позволят да се извърши пладнешки обир за 2.5 % от БВП на страната, то тогава да ми говориш за ръст от 2.5 % си е меко казано смешно. Този ръст (само ако се запази за цялата година) вече е усвоен. Тъжно е, че тези същите хора са на свобода и плетат следващата схема. Тъжно е, че няма сила, която да им потърси отговорност. Най-тъжното обаче е, че краят не се вижда, а колкото по-дълго трае, толкова повече млади хора си заминават обезверени, уви, нанасяйки непоправими социални щети след себе си.
Съгласен съм, че няма пряка връзка с реалният растеж. Определено в годините когато номиналният е около нулата борсата е зле. Когато номиналният е 10-20 процента годишно като в периода 2000-2008 година имаме възходящ тренд. Ясно е, че пазара се движи и от други неща и никога не съм правил пряка корелация между двете. Достъпа до капитали и сентимента са много важни за една борса. Тук не търгуваме индекси а отделни компании. Така погледнато мен не ме интересува и колко е СОФИКС защото и той не е свързан с портфейла ми.
За мен е важно е, че средата в която работят компаниите се подобрява. В такава обстановка е пълно с възможности, които човек трябва сам да открие. Твърдението, че тук всичко е ужасно и как държавата се срива е неприемливо за мен и затова избрах БВП като ясен показател на къде отива икономиката. След събитията около КТБ преобладаваше неоправдан негативизъм за развитието на България.
Идеята ми беше, че идва оживление. Възможности много и който може ще ги намери. Понеже се случи голям спор от време на време си напомняме с Гетов ситуацията.
Коментар