If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Няма се предавам. Ще троля и ще споря до дупка
1. Как да няма. Ако имаш проблем на един-два часа с кола ти е Истанбул а не два часа със самолет ти е всяка европейска столица където можеш да получиш качествено здравеопазване. Просто няма как половината държава да дава по 30 лева на месец, другата поовина да не дава нищо и да искаме здравеопазването ни да е като на германците, които си плащат всички по 100 евро месечно. Лекарствата и консумативите струват еднакво навсякъде по света.
2. По принцип образованието е във възпитанието и се извършва в домашни условия, да не говорим че има достатъчно частни училища в България.
3. Тока и бензина са на еднакви цени в цяла европа. А ти защо не им се подиграваш на тях? Смени ли дограмата? Сложи ли изолация? Направи ли система за топла вода и слънчеви панели?
4. Ми като е така вземи си пушка и ги избивай крадците
5. Това не го разбирам за да го коментирам.
Всички тези проблеми както виждаш се свеждат до това че не работим достатъчно и де печелим достатъчно пари а не че няма къде и как да ги похарчим. Не щем да си засадим ябълките и туй то
Знам колко грозно звучат думите ми за някои хора но това е положението
Виждаш ли ти, форума можело да изглежда и по друг начин. Да се спори по смислени неща.
Да може човек да не обръща внимание на държавата, но няма как да стане това, когато:
1.Имаш нужда от здравеопазване, а такова няма.
2.Искаш да изучиш децата си и се чудиш къде.
3.Монополите се подиграват с проблемите ти.
4.Крадците са навсякъде, а правосъдие няма.
5.Всички завиждат и правят така, че да ти е трудно.
Ето другата страна на монетата.
Няма се предавам. Ще троля и ще споря до дупка
1. Как да няма. Ако имаш проблем на един-два часа с кола ти е Истанбул а не два часа със самолет ти е всяка европейска столица където можеш да получиш качествено здравеопазване. Просто няма как половината държава да дава по 30 лева на месец, другата поовина да не дава нищо и да искаме здравеопазването ни да е като на германците, които си плащат всички по 100 евро месечно. Лекарствата и консумативите струват еднакво навсякъде по света.
2. По принцип образованието е във възпитанието и се извършва в домашни условия, да не говорим че има достатъчно частни училища в България.
3. Тока и бензина са на еднакви цени в цяла европа. А ти защо не им се подиграваш на тях? Смени ли дограмата? Сложи ли изолация? Направи ли система за топла вода и слънчеви панели?
4. Ми като е така вземи си пушка и ги избивай крадците
5. Това не го разбирам за да го коментирам.
Всички тези проблеми както виждаш се свеждат до това че не работим достатъчно и де печелим достатъчно пари а не че няма къде и как да ги похарчим. Не щем да си засадим ябълките и туй то
Знам колко грозно звучат думите ми за някои хора но това е положението
Били сме от другата страна на критичната точка. След освобождението 78 ма се е говорило за постигането български национален идеал, който да преследваме. Сега повечето от нас ще погледнем цинично дори само на подобна формулировка, камоли на по-сериозно обсъждане.
Нито Византииците, нито Османците, еле па Руснаците и Германците са искали да ни помагат. Винаги сме били фигура с нисък ранг на дъската на световната гео-политика и като добавим няколко специфики на народо-психологията ни и много неща почват да става ясни ... ама се отклонихме много от основната тема, а именно как нищо не се случва на БФБ-то днес с оборот на средно вървежен магазин за хранителни стоки.
То и сега се говорят разни неща, особено от политиците
Не знам дали сме били зле под турско робство. Аз лично в тези времена бих предпочел да живея в България под турско робство вместо да клеча в храститите и да хвърлям клечки при някое германско племе За мен най-големият българоубиец е цар Борис ама това е друга тема. Втората световна не знам дали някой освен швейцарците я е изкарал по-леко от нас Не смятам че се отклоняваме от темата дали всичко в тая държава /включително компаниите на БФБ/ е шит измамама и лъжа или има компании на които човек може да се довери и да даде парите си
Не съм имал за цел да те обидя, по скоро да те провокирам ...
Не изглеждаш да си луд - поне на първо четене --- :
Аз мисля по сходен начин. Преди време участвах в нЕква експертна комисия за електронното правителство. От тогава минаха 5-6 г. , а резултатите са видими ....
С много неща бих се съгласил, но не мога да приема, че нещата не могат да се случат (мразя този израз) при услови, че ги виждаме в други страни....
Единствената причина - не попадаме на точния човек.
Това не го разбрах - представил си предложенията на две правителства ?
Очевидно адресанта е бил грешен. Пробвай отново с :
- отделните политически партии
- лично до отделни политици (депутати)
- лично до отделни журналисти
- до различни редакции , предавания
И не се отказвай - заслужава си и няма да ти струва нищо.
В случай, че се получи - ти знаеш .
Понякога се засичам с хора, които имат властта да променят много неща, но нямат волята. Ако някога попадна на някой по-различен ще ти пиша на лс да ми изпратиш пълния вариант.
Лидери трябват на тази държава а не меринджеи .
Не мога да се примиря, че Левски и Ботев може да се окажат последните.
Остави таз песен любовна, не вливай ми в сърце отрова.
Човек, покрай бизнеса ми познавам почти всички - лично.Повярвай ми. Ако си засичал някой на сериозен пост който е демонстртирал пред теб желание за промяна - уверявам те правел се е на луд. Промяна искат - но за да вземат властта от някой и да я сложат под свой контрол. Изключенията на някой люде които предлагат от време на време нещо смисленно но ако това не съответства на интересите на някой голям - го извикват в централата дават му инструкции и желанието му се изпаравя - защото ще го уволнят. Иначе за пред хората всички изявяват желание...разбира се. Правят се на луди.
Ако има нещо което и аз мразя е някой да ми обяснява как нещата няма да станат а не как ще станат. Но....в политиката всичко е различно там са само и единственно - интересите. Ако знаеш малко поне от кухнята за КТБ а не това с което те облъчват по телевизията ще загубиш всякакъв надежда на секундата - и това казвам само за пример за да усетиш до къде стига наглостта и силата на " ебал съм им майката на държавата" от страна на хора на които ти се надяваш.
Няма как всеки да знае всичко.......но от телевизора не можеш да разбереш нищо.
Точен човек е невъзможно да бъде допуснат до политиката. Човек...нещата са толкова на дълбоко свързани - мафията е момиченце...пред политиката. Казвам ти го човек свързан с тези неща...писъл съм и тук за това. Аз се промених ужасно много за има няма 3 години. От човек който се примиряваше - до човек на който му писна.
А адресанта за моите предложения, не само за това - защото това е най нещото което никой никога няма да направи и няма да му позволят да направи и аз не се надявам да направят разбира се...но за неща далеч по не толкова кардинални...но които ще дадат поне надежда на хората че някой мисли за тях. Та адресанта е повярвай ми възможно най точния.
Що само се имитират реформи според теб....защото ако има реформа се нарушава бизнеса на някой голям който пък е свързан с друг голям...който пък друг голям е сложил да ни управлява тоз който ни управлява.
Казваш журналисти? Какви журналисти....че не мога да се сетя да има такива...? Да има...които се занимават честно само с нещо за което не му пука на никой голям. Никой няма смелостта да се хване с нещо сериозно. Човек....всички имитират че работят за да могат да крадат бе шефе...
Да кажем преувеличавам....за да звуча по убедително...да кажем не съм на 100 % прав...да кажем има много свестни...само 50 % да допуснеш че съм прав - промяната е невъзможна.
Как да не се отказвам...аз съм никой. Аз нямам и намерение да правя каквото и да е. Едно че не мога....друго нямам време да се боря с вятърни мелници...и трето не ми пука .
Всеки да се оправя каквто може.....и никой да не се оплаква...защото ние както бях писъл много приказваме...ама като дойде време да направиш единственното нещо което закона ти позовлява - да гласуваш....не отиват.
Никой не иска промяна щото сме роби и това явно ни е ок. Ако не бяхме роби щяхме да отидем да гласуваме поне а не само да псуваме на ракия и шопска вечер. Щом ДПС стана втора политичиска сила...надежда за тази сбирщина наречена - народ - няма в България.
България ще я бъде! Ще бъде след 10 години още по богата и красива а който иска да имигрира прав му път Нашите деди са били 500 години роби и не са емигрирали а ние зорлен се продаваме като евтини к-рви!
Последно "имигрира" или "емигрира"?
Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Виждаш ли ти, форума можело да изглежда и по друг начин. Да се спори по смислени неща.
Да може човек да не обръща внимание на държавата, но няма как да стане това, когато:
1.Имаш нужда от здравеопазване, а такова няма.
2.Искаш да изучиш децата си и се чудиш къде.
3.Монополите се подиграват с проблемите ти.
4.Крадците са навсякъде, а правосъдие няма.
5.Всички завиждат и правят така, че да ти е трудно.
Ето другата страна на монетата.
Последно време голям страх да се чуди човек от какво се страхувате Икономиката върви доста добре и няма причини да се разпродава. Гърция има с години да я държат на къс пас но ще и помогнат Има яко печатане и никаква кой знае каква алтернатива за пасивна инвестиция.
За мен показателно за пазара ще бъде ТИМ. Ако видим удържане на тези нива пазара няма на къде да слиза но ако там се разпродава ще стане лошо за някои от нас Имам малко ТИМ но знам значението им за БФБ
България ще я бъде! Ще бъде след 10 години още по богата и красива а който иска да имигрира прав му път Нашите деди са били 500 години роби и не са емигрирали а ние зорлен се продаваме като евтини к-рви!
Поздрави за последното изречение!Просто няма как да бъде казано по ясно и точно!
+11111111
Последно време голям страх да се чуди човек от какво се страхувате Икономиката върви доста добре и няма причини да се разпродава. Гърция има с години да я държат на къс пас но ще и помогнат Има яко печатане и никаква кой знае каква алтернатива за пасивна инвестиция.
За мен показателно за пазара ще бъде ТИМ. Ако видим удържане на тези нива пазара няма на къде да слиза но ако там се разпродава ще стане лошо за някои от нас Имам малко ТИМ но знам значението им за БФБ
Пътят е правилен и това, което пишеш абсолютно вярно. Проблемът идва обаче оттам, че 5 трябва да оправят други 95. 50 от тези 95 не искат да бъдат оправени. Всичко ще отнеме години, най-малко едно поколение. Аз лично единствено мога да дам моя дан, нищо друго. Имам 10 ключови служители и на тези 10 служители съм повишил стандарта на живот два пъти през последните пет години. Те ми се отблагодаряват абсолютно професионално и дават всичко от себе си да вървим заедно напред. Не ми харесва държавната политика, далаверите и корупцията. Мразя ги. Ала нито на мен, нито на хората около мен им пука, защото сами са се хванали в ръце и правят най-доброто, което могат. Ами ако всички хора започнем да мислим така? Да не би в една Германия да няма далавери, престъпност и корпуция? Там хората обаче отдавна са се хванали в ръце и не им пука. Не случайно ЕК критикува обаче съдебната система. Няма ли независима висша съдебна власт, която да се грижи за справедливост и законност, то няма и демокрация. Това е единственото, което в България някой трябва да ни оправи. Всичко друго можем да оправим и сами.
В крайна сметка Ив не е прав, че в държавата ни има само крадци и измамници. Има и няколко работещи и създаващи продукция хора. Странното е че той познава само едната страна на монетата а аз познавам само работещи и произвеждащи хора. Не знам защо така се получва Дал си своят дан и можеш да си спокоен. От приказки няма смисъл. Просто си произвеждай твоите ябълки и си ги хапвай публично и с кеф. Те като те гледат и сами ще се сетят да си засадят тяхните ябълки
Аз лично не знам кога сме били от другата страна на тази критична точка за която говориш Според мен винаги сме си били такива и все се намира някоя по-проста нация от нас която да реши да ни оправя, като резултата е винаги че ние оправяме тях Първо византийците, после османците, после руснаците, после германците, после пак руснаците и сега пак германците. Според мен ще сме такива докато не ни научи номерата целият свят и спре да ни помага
Ние сме като онзи негър от вица дето лежал под палмата и като белият му предложил да стане да обере бананите и да направи пари и после цял живота да си лежи, негърът отговорил:
- Че защо да правя всичко това, като и без това и сега си лежа по цял ден
Били сме от другата страна на критичната точка. След освобождението 78 ма се е говорило за постигането български национален идеал, който да преследваме. Сега повечето от нас ще погледнем цинично дори само на подобна формулировка, камоли на по-сериозно обсъждане.
Нито Византииците, нито Османците, еле па Руснаците и Германците са искали да ни помагат. Винаги сме били фигура с нисък ранг на дъската на световната гео-политика и като добавим няколко специфики на народо-психологията ни и много неща почват да става ясни ... ама се отклонихме много от основната тема, а именно как нищо не се случва на БФБ-то днес с оборот на средно вървежен магазин за хранителни стоки.
Евала за позицията, споделям напълно! То реално нещата не са никак сложни, даже са очевидни и направо си е плашещо в каква огромна степен не си използват главите хората за елементарни житейски неща. Има една приказка, че всички искат промяната, обаче никой не иска точно на него да му се случи! Надявам, че не сме преминали критичната точка, от която няма връщане назад или както са казвали американските войници по време на ВСВ, да не сме FUBAR
Аз лично не знам кога сме били от другата страна на тази критична точка за която говориш Според мен винаги сме си били такива и все се намира някоя по-проста нация от нас която да реши да ни оправя, като резултата е винаги че ние оправяме тях Първо византийците, после османците, после руснаците, после германците, после пак руснаците и сега пак германците. Според мен ще сме такива докато не ни научи номерата целият свят и спре да ни помага
Ние сме като онзи негър от вица дето лежал под палмата и като белият му предложил да стане да обере бананите и да направи пари и после цял живота да си лежи, негърът отговорил:
- Че защо да правя всичко това, като и без това и сега си лежа по цял ден
И да тролиш , не ми пречиш....
интересно при положение че борсата от 625 е 478 как мога да не позная ....спадовете ..
Даже познах и малките качвания след сериозните спадове не в пълния обем но до 3% става....
Стига троли. Не позна нито веднъж за всичките ти години тук.
И аз избрах да работя. Не за друго ами защото така ми е кеф. Останалите варианти не са ми интересни. Въпроса е че имам достатъчно акъл да преценя че съм некадърен и въпреки това съм конкурентноспособен в тая държава. Достатъчно съм наблюдавал как по света правят нещата в пъти по-добре от мен. Тук в селото което живея гледат кравите по много интересен начин: Сутрин ги издояват, после отварят вратата и им бият по един шут. Проблема е вечер да са достатъчно трезви преди да се стъмни за да се качат на високото и да се огледат къде са отишли кравите за да си ги приберат и да ги издоят пак Млякото върви на 1.50 и все няма ако закъснея да си купя а по БТВ казват че било 40 стинки Сирене от една година не мога да ги накарам да ми направят защото били много заети Реката ми донесе едни дървета. Нарязах 50 кубика дето не мога да ги изгоря за 5 години а поне още 100 кубика седят и няма кой да си ги вземе. Всички са баровци и си купуват по 80 лева на кубик. Пиша ги тези неща, защото смятам че е много важно да се разберат от хората. крайно време е да разберем че никой не ни е виновен че ни мързи и че сами правим избора си да живеем така както живеем. Когато иска нещо човек търси начин.Трябва да спрем да се оплакваме и да си търсим причини да не работим. Все пак тези 5 живеем по-добре от другите. Ако всеки от нас вкара в пътя по още един и му повиши стандарта и после новите покажат пътя на други и ето реален вариант да се оправи държавата. Ако пък вземем че станем 50 работещите и свястно правителство ще изберем и революцията за която говори Ив ще стане. Освен всичко и хубав пример и възпитание на децата ще дадем вместо да ги гоним по чуждите държави. Много ми е смешно например като се съберат някакви родители и като почнат да коментират какви били днешните деца. Говорят така, сякаш те нямат нищо общо с тая работа. Все едно да се събере съюза на художниците да коментира колко гадни са днешните картини
Пътят е правилен и това, което пишеш абсолютно вярно. Проблемът идва обаче оттам, че 5 трябва да оправят други 95. 50 от тези 95 не искат да бъдат оправени. Всичко ще отнеме години, най-малко едно поколение. Аз лично единствено мога да дам моя дан, нищо друго. Имам 10 ключови служители и на тези 10 служители съм повишил стандарта на живот два пъти през последните пет години. Те ми се отблагодаряват абсолютно професионално и дават всичко от себе си да вървим заедно напред. Не ми харесва държавната политика, далаверите и корупцията. Мразя ги. Ала нито на мен, нито на хората около мен им пука, защото сами са се хванали в ръце и правят най-доброто, което могат. Ами ако всички хора започнем да мислим така? Да не би в една Германия да няма далавери, престъпност и корпуция? Там хората обаче отдавна са се хванали в ръце и не им пука. Не случайно ЕК критикува обаче съдебната система. Няма ли независима висша съдебна власт, която да се грижи за справедливост и законност, то няма и демокрация. Това е единственото, което в България някой трябва да ни оправи. Всичко друго можем да оправим и сами.
И да тролиш , не ми пречиш....
интересно при положение че борсата от 625 е 478 как мога да не позная ....спадовете ..
Даже познах и малките качвания след сериозните спадове не в пълния обем но до 3% става....
Коментар