Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеДнес ми е много гот и въобще не смятам да се занимавам с теб. Живей си живота!
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеОтговорът на въпроса ти е една дума - ПОЛИТИКА. Докато на власт са мутри, а главният финансист на държавата е черешар - така ще бъде. Я си спомни каква ни беше борсата, когато на власт бяха момчетата от Лондонското Сити?Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЗначи не познаваш съдебната система и не си прочел внимателно. Няма съдружник. Всички акции са техни но с помоща на определен съдия ставт 3 % техни. Ако трябва да вляза по същество закона има вратичка...по преценка на съдията 101 акции могат да се разделят по два начина на две за да ти е по лесно. Единия Единия получва 50 другия 50 а от последната двамата имат по 1/2. Така всеки със своите 50 може да гласува.
Другия е всеки получва 1/2 от 50.5 акции. И ако единия не е съгласен с тях не може да се гласува вобще. как ще реши съдията?
Като го включиш в схемата ще реши по втория начин.
Няма смисъл от междунартоден съд...защшото докато той реши управлението години ще е в ръцете на измамниците които могат да правят с дружеството каквото искат и да го фалират.
И всъщност това и стана. Хайде сега ако осъдиш назначения управител...как ще го осъдиш че е взел грешни решения нямам идея...т.е не можеш още повече съда като е техен...и какво ще му вземеш на него...акто дружеството има фиктивни задължения задължения и с продажбата на имотите фиктивно се покриват тези задължения. Дано не ти се случва.
Това е като идеалните части при имотите. Всеки наследник получава примерно по 1/2 идеална част и могат да продадат имота само ако са заедно или всеки да си продаде идеалната част по отделно. Съдията по принцип няма как да им раздели имота на реални части освен ако те сами не го направят.
По принцип презумпцията е че като им върне идеални части от акциите, ще са принудени да решават съдбата на наследството си с пълно единодушие. Ако бяха реални акции можеше да се случи същото но наобратно. Твоят човек и брат му можеха да прекарат третият наследник, защото акциите им щяха да са достатъчни да вземат решения и съответно можеха да продадат имотите на символична цена, като вземат "на джоб" истинската цена
Вече за тези останали 3% не знам какъв е случая и доколко е било справедливо отсъждането да се върнат обратноАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеБе аз продължавам да не вдявам кво копаме толкова на долу на БФБ-то.
Икономиката ни не е цъфнала но и не потъва по надолу, напротив лека полека расте.
Гърция и да фалира, мисля че това вече е калкулирано в цените на акцийте.
Свободен кеш има .....странни хора сме ние , ша чакат да дойде някои от вън да им надуе цените че тогава чак да се хвърли да купува масата.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеТая пружина я натягате от не знам си колко време.Давайте накрая натегнете я че да видя резултат от това дето изкупувам тия артии.Много големи ще ми станат пакетите при някой артии че после трудно се излиза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеПружината се натяга с всеки изминал ден
Коментар
-
Бе аз продължавам да не вдявам кво копаме толкова на долу на БФБ-то.
Икономиката ни не е цъфнала но и не потъва по надолу, напротив лека полека расте.
Гърция и да фалира, мисля че това вече е калкулирано в цените на акцийте.
Свободен кеш има .....странни хора сме ние , ша чакат да дойде някои от вън да им надуе цените че тогава чак да се хвърли да купува масата.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЕй това е ключа за бараката. Ако съдебната система по някакъв магически начин стане нормална ще повлече всичко нагоре. Ако хората почустват че има справедливост и има наказание.
Обаче колега....съдебната ни система....всичко лошо което мога да се сетя бледнее пред реалността.
Искаш ли да ти дам един пример: Историята е много дълга ще се опитам да я кажа с минимални думи. Един германец...с български произход мой приятел. Работи с мен от години, има пари. Има наследство в България - голямо и важната част е едно предприятие, АД на ключово място на което имотите са много скъпи и има много имоти. Наследството се поделя между него, брат му, и малкия му доведен брат от втората съпруга на баща му който е малък и мацката е попечител и взима решения вместо него. Всички имат по около 32 % и има едни 2-3 % които са на били съдружника на починалия му баща но той му ги връща преди да умре. Така ама мацката ( новата съпруга на баща му ) решава че какви са тези германци да и вземат каквото е "нейно" и се свързва с най големите в имотната мафия адвокати работещи пред време за групировките. РАботата се подхваща "сериозно" от адвокатите.
И сега гледай далаверата.
С измама тези 3 процента на бившия съдружник стават валидни защото съдът решва че джирото върху тях е невалидно. Така те имат 3 % . Съдът решава че акциите се поделят между наследниците не като цели акции а като всеки от тях тримата има 1/3 от всяка акция. Така за да гласуват на общото събрание трябва тримата да гласуват еднаквно за да има право всяка акция. Но разбира се мацката казва няма да гласувам - 97 % от акциите стават невалидни и решенията се взимат от тези с 3 %. Сменят управителя, разпродават имотите , взимат парите и дружеството фалира. Мацката взима каквото са се разбрали а другите братя - нищо. Измислени задължения на дружеството взети от новия управител...всичко за 3 години....
И сега аз уж имам връзки. Идва той при мен - поомогни. Водя го при всички важни хора....той обяснява...те казват добре. Водя го при заместниг главния прокурор....от него при главния. Представете си. Главния прокурор... Резултат не само няма....а му завеждат дело за кражба от предприятието защото заедно с брат си за взели от дружрствотъо оборот от 800 лв. които са даден с разписка за да платят някаква таклса съвсем в началото. Много е дълга историята. Той наема адвокати които му взимат пари напред и той влиза още. Тези адвокати се оказва работят за нашите адвокати измамници< Взима други...те пък са сплашени. И т.н Чак като го говоря и ме с плаче.
И на мен ми казавт в крайна сметка ....не се занимавай с тази работа...не можеш да му помогнеш...хората които движат това са много сериозни нищо няма да стане.....
НЯма такава държава...Слави е прав.
Коментар
-
Първоначално изпратено от entusiast Разгледай мнениеТърпение,господа. След предсрочните избори на власт ще дойде жена и ще тръгнем напред. Ванга; ''Руса жена ще оправи България''.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеПоследно време голям страх да се чуди човек от какво се страхуватеИкономиката върви доста добре и няма причини да се разпродава. Гърция има с години да я държат на къс пас но ще и помогнат
Има яко печатане и никаква кой знае каква алтернатива за пасивна инвестиция.
За мен показателно за пазара ще бъде ТИМ. Ако видим удържане на тези нива пазара няма на къде да слиза но ако там се разпродава ще стане лошо за някои от насИмам малко ТИМ но знам значението им за БФБ
България ще я бъде! Ще бъде след 10 години още по богата и красива а който иска да имигрира прав му пътНашите деди са били 500 години роби и не са емигрирали а ние зорлен се продаваме като евтини к-рви!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеВ момента тестваме дъното от началото на март....
Ако не се отлепим следващото ниво е 460.....
не виждам обаче кой ще си сложи главата в торбата за да изхарчи резервите си.....
Даже и м.мейкърите са под стрес и не се пробват да купуват с големи суми.........
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАз уж съм голям бик, а облигациите на Софком са ми колкото цялата експозиция в акции
Коментар
-
Значи не познаваш съдебната система
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЕдинят съдружник прецакал останалите. Нали не мислиш, че само в България стават такива неща ? Не ми прилича проблемът да е в съдебната система, но ако е там има и международен съд....
Другия е всеки получва 1/2 от 50.5 акции. И ако единия не е съгласен с тях не може да се гласува вобще. как ще реши съдията?
Като го включиш в схемата ще реши по втория начин.
Няма смисъл от междунартоден съд...защшото докато той реши управлението години ще е в ръцете на измамниците които могат да правят с дружеството каквото искат и да го фалират.
И всъщност това и стана. Хайде сега ако осъдиш назначения управител...как ще го осъдиш че е взел грешни решения нямам идея...т.е не можеш още повече съда като е техен...и какво ще му вземеш на него...акто дружеството има фиктивни задължения задължения и с продажбата на имотите фиктивно се покриват тези задължения. Дано не ти се случва.Last edited by Iv_max; 28.05.2015, 22:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениетези 3% в България са ми колебанието за два дена на останалия ми портфейл. И всичките да ги загубя почти няма да ми се отрази
Коментар
Коментар