IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
    Миролио говори истини според мен! Той е ощетен по една линия, а ние по друга справка търговото при Енерготата.
    Институциите пазещи миноритарите не работят в техен интерес, а в собствен и на мажоритарите.
    И Миролио и ние сме миноритари и сме у канала......
    +1

Коментар

• По всичко личи, че "онова време" не си е отишло.
      За 25 години не успяхме да станем хора.
      Няма изгледи и за ново начало.
      Приказки и лъжи.
      Фалш.

Насила ни навират в калта тия управляващи (БСП ГЕРБ ДПС НДСВ). Целенасочено.
      Хората по света се мъчат да прогресират, тук ни забиват по всякакъв начин вече 25 години..
      Според медиите икономиката избухва с всяка една секунда..
      "Бойко е велик, нещата вървят, оправяме се.." Смях.
      Смешен кабинет, съставен от аматьори.
      Всяко едно назначение е подигравка с народа.
      Премиера е подигравка с народа.
      Защо е точно той?
      Има ли причина?
      Свършиха ли подходящите?

Американците също ще вдигнат (партньорски) ръце...

Накратко: управляват ни същите крадци и бандити, узурпирали страната през 44та, чийто продукт е разрухата. Те не са тук, за да градят.

Коментар

• НАП изпрати 5 проверки срещу разследващия журналист Мирослав Иванов, който стана известен със серия финансови разследвания, свързани най-вече с фалита на КТБ.

Проверките са за получени и дадени „заемни парични средства“ за срок от 5 години.

Едно производство към мен като физическо лице, едно към едноличната ми фирма, две към дружества, в които съм имал съучастие, едно към физическото лице, което е собственик на компании, бивша моя съдружничка, разказа журналистът пред OFFNews.

За мен вече ясно, че това не е просто проверка. Това е поредният акт на тормоз и на държавна репресия, дължащ се единствено на публикациите ми и на позицията ми. Защото каква би била логиката да получа 5 искания от НАП със съвпадащ срок за отговор, освен да бъда „сгърчен“ по административен път, написа Иванов в блога си miroivanov.com, на който публикува повечето от емлематичните си финансови разследвания.

На сайта си Иванов тълкува проверката като наказание за публикуван преди седмица материал.

НАП не са първата институция, която проявява интерес към Иванов след като той напусна "Капитал" и започна да публикува разследванията в сайта си.

През декември 2014 г. бях викан на разпит в Софийска следствена служба, една седмица, след като публикувах текст за схемата, по която е финансирано придобиването на Булгартабак. Поводът естествено "не беше" публикацията, а твърдение на защитен свидетел на прокуратурата спрямо мен, разказа журналистът.

Аз от проверки не се страхувам, уважаеми. Но скоро ще ви остане само възможността да ми изпратите ХЕИ да се увери дали нямам глисти,
        Last edited by Amsterdamm; 29.05.2015, 11:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Момчета, ако не сте тролове отговорете ми- защо напускат инвеститори- индексния фонд, защо не се разследва ефективно КТБ- кражба на олигарси за 4 милиарда,защо се опитаха да национализират ПФ и приеха закона за земята, защо няма нито един осъден български политик за корупция- след 6 доклада на ЕС по този проблем.Защо спада БФБ и не се приватизира..Защо сме на първо място в ЕС по бедност..И последно - това ли е за Вас представата за дясно- с ръководители от БКП- Симеоново- милицията..За мен борсата е измерител за икономиката..
          С тези нови никчета сте ми много ясни
          Всеки който е бил на маркета през есента на 2013 и зимата на 2014 г. е чувствал сантимента на маркета за качване и то заедно с хубавата реклама в ройтерс и блумбърг.....стана....
          Сега е една каша от новини ..прокуратурата е обвинена за нарочно фалиране на банка и управляващия елит се е облажил от това....
          Нищои не се прави за откриване на виновнте ...
          Плюс всички лоши политически и икономически новини.....
          То добре че имаме още борса а не смеи я закрили.....и отишли на пазара в Кюстендил....

Коментар

• Полакс, близо си до истината, не се отнасяше до тебе.Не може да бягат инвеститори и да ти пада Борсата и да се твърди, че всичко е прекрасно..

Коментар

Момчета, ако не сте тролове отговорете ми- защо напускат инвеститори- индексния фонд, защо не се разследва ефективно КТБ- кражба на олигарси за 4 милиарда,защо се опитаха да национализират ПФ и приеха закона за земята, защо няма нито един осъден български политик за корупция- след 6 доклада на ЕС по този проблем.Защо спада БФБ и не се приватизира..Защо сме на първо място в ЕС по бедност..И последно - това ли е за Вас представата за дясно- с ръководители от БКП- Симеоново- милицията..За мен борсата е измерител за икономиката..
              Отговора на всички въпроси за мен е един.
              В България нищо не се е променило просто е с друго име. Всички работят заедно против обикновеният човек, а причините най- вероятно са повече от една, за едната всички се сещаме ПАРИ и Власт.
              Кире,
              не съм трол
              икономика вече няма, на места има наченк на такава въпреки политиците......

Коментар

• Момчета, ако не сте тролове отговорете ми- защо напускат инвеститори- индексния фонд, защо не се разследва ефективно КТБ- кражба на олигарси за 4 милиарда,защо се опитаха да национализират ПФ и приеха закона за земята, защо няма нито един осъден български политик за корупция- след 6 доклада на ЕС по този проблем.Защо спада БФБ и не се приватизира..Защо сме на първо място в ЕС по бедност..И последно - това ли е за Вас представата за дясно- с ръководители от БКП- Симеоново- милицията..За мен борсата е измерител за икономиката..

Коментар

http://www.capital.bg/politika_i_iko...ulacii_goniat/

Миролио: Слаби регулации и манипулации гонят инвеститорите от борсата
                  Италианският бизнесмен с български паспорт ще напусне капиталовия пазар

Какво пречи на Миролио

Това, което казва Миролио по отношение на капиталовия пазар, е известно от години, но малко инвеститори обявяват публично, че напускат борсата. И макар италианският бизнесмен с български паспорт да не е най-големият борсов играч в България (другите му инвестиции във фабрики в страната са много по-големи), изказването му е показателно - изброените от него недостатъци на пазара държат много от чуждите финансови инвеститори, а дори и местните далече от борсата в България. "В първоначалния си ентусиазъм да инвестирам в България не направих оценка на финансовия пазар, поради което съм на мнение, че не желая повече да инвестирам в този сектор", обяви Миролио, който винаги е казвал, че инвестициите му са портфейлни.
                  Бизнесменът е известен най-вече с две свои големи вложения на борсата, като и двете бяха свързани с фирми, контролирани от Цветан Василев по онова време и за който Миролио е казвал, че е един от многото му партньори в България.
                  В началото на 2013 г. той придоби и след осем месеца продаде 22% във фонда за земя "Агрофинанс", който тогава се контролираше от фирми, близки до банкера, а впоследствие беше купен от компании на собствениците на "Винпром Пещера". Делът на Миролио се оценяваше на близо 17 млн. лв. По същото време в няколко сделки той купи дял в "Булгартабак", който достигна 10.4%, а в момента е малко над 7%. Най-вероятно точно това е инвестицията на разочарованието на Миролио. След като Цветан Василев загуби влияние над цигарения холдинг през 2014 г., Миролио многократно настояваше да се смени ръководството и да се разпредели дивидент, но предложенията не се приеха. След това "Булгарбатабак" не се съобрази с наложена мярка от Комисията за финансов надзор и въпреки забраната мажоритарният му собственик одобри решения, с които холдингът стана поръчител на две от дъщерните си дружества за кредити за 40 млн. лв. и освен това продаде "Табак маркет". Заради всичко това Миролио води дела срещу мажоритарния собственик. Освен това италианецът и групата му имаха около 90 млн. лв. депозити в КТБ при затварянето й и за да спаси парите си, той влезе като акционер във веригата "Техномаркет" и се превърна в най-големия кредитор на оръжейния завод "Дунарит".

Така е на борсата на черешарите и мутромилиционерите
                  Кире за жалост нещата са точно такива.Ще бягат инвеститорите от бфб защото наистина на бфб голяма част е измама.Допускат се на борсата измамници като Банев.Захариев,Черепов и какви ли не още ментета.

Коментар

• Миролио говори истини според мен! Той е ощетен по една линия, а ние по друга справка търговото при Енерготата.
                    Институциите пазещи миноритарите не работят в техен интерес, а в собствен и на мажоритарите.
                    И Миролио и ние сме миноритари и сме у канала......

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                      Кире, точно пък Миролио да го каже не върви, нали се сещаш кой му беше ортак...

К. Колчев: Има сериозен потенциал за ръст на нашата борса
                      http://www.investor.bg/imenata-na-bi...-borsa-195583/

А това което е получил миролио чака и останалите при други обстоятелства.....
                      червена ламБичка.....
                      какво значение на кой е ортак...
                      Ти на кой си ортак в дружествата си.....където си купил акции...
                      Важното е какво говори и дали е истина...

Коментар

• Кире, точно пък Миролио да го каже не върви, нали се сещаш кой му беше ортак...

Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение

К. Колчев: Има сериозен потенциал за ръст на нашата борса
                        http://www.investor.bg/imenata-na-bi...-borsa-195583/

Коментар

Какво пречи на Миролио

Това, което казва Миролио по отношение на капиталовия пазар, е известно от години, но малко инвеститори обявяват публично, че напускат борсата. И макар италианският бизнесмен с български паспорт да не е най-големият борсов играч в България (другите му инвестиции във фабрики в страната са много по-големи), изказването му е показателно - изброените от него недостатъци на пазара държат много от чуждите финансови инвеститори, а дори и местните далече от борсата в България. "В първоначалния си ентусиазъм да инвестирам в България не направих оценка на финансовия пазар, поради което съм на мнение, че не желая повече да инвестирам в този сектор", обяви Миролио, който винаги е казвал, че инвестициите му са портфейлни.
                          Бизнесменът е известен най-вече с две свои големи вложения на борсата, като и двете бяха свързани с фирми, контролирани от Цветан Василев по онова време и за който Миролио е казвал, че е един от многото му партньори в България.
                          В началото на 2013 г. той придоби и след осем месеца продаде 22% във фонда за земя "Агрофинанс", който тогава се контролираше от фирми, близки до банкера, а впоследствие беше купен от компании на собствениците на "Винпром Пещера". Делът на Миролио се оценяваше на близо 17 млн. лв. По същото време в няколко сделки той купи дял в "Булгартабак", който достигна 10.4%, а в момента е малко над 7%. Най-вероятно точно това е инвестицията на разочарованието на Миролио. След като Цветан Василев загуби влияние над цигарения холдинг през 2014 г., Миролио многократно настояваше да се смени ръководството и да се разпредели дивидент, но предложенията не се приеха. След това "Булгарбатабак" не се съобрази с наложена мярка от Комисията за финансов надзор и въпреки забраната мажоритарният му собственик одобри решения, с които холдингът стана поръчител на две от дъщерните си дружества за кредити за 40 млн. лв. и освен това продаде "Табак маркет". Заради всичко това Миролио води дела срещу мажоритарния собственик. Освен това италианецът и групата му имаха около 90 млн. лв. депозити в КТБ при затварянето й и за да спаси парите си, той влезе като акционер във веригата "Техномаркет" и се превърна в най-големия кредитор на оръжейния завод "Дунарит".

Кире, ама нали говорихме, че Орешарски с за 1 година ни върна с колко назад според теб??

Сега обаче пак някакви квалификации даваш, а хората вършат нещо все пак:

Цветанов: България преодоля европейската изолация, в която ни вкара кабинетът на Орешарски

Коментар

• Миролио: Слаби регулации и манипулации гонят инвеститорите от борсата

Какво пречи на Миролио

Така е на борсата на черешарите
                            Last edited by Amsterdamm; 29.05.2015, 11:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Защто съм чичко....и мисля паричко...))) но не заради ника.
                              след това нали ти казах да си ползваш стария ник и няма нужда от нов

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Всъщност зависи дали съм чичко оня ден реших да не се обиждам.
                              няма смисъл да се обиждаш за "4и4ко" ............... нали си "пари4ко"

Коментар

• може би

Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                                онзи ден като те четох ми заприлича на 4и4ко-пари4ко и те питах дали си ти ............. ти каза, че си същия
                                Защто съм чичко....и мисля паричко...))) но не заради ника.

Всъщност зависи дали съм чичко оня ден реших да не се обиждам.

Коментар

Working...
                                X