If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И още нещо, ако си купил нещо хубаво и неоценено, защо очакваш пазарът да го оцени веднага според очакванията ти. Ако пазарът беше адекватен, то той никога нямаше да предлага качествени компании на смешна цена и обратно - смешни компании на "качествена" цена....
цените на акциите винаги се люшкат от едната до другата крайност също както е и в живота
Днес западняците са с +4%, гърците с +9% а ние отново сме по корем
Явно пак ще загрява следварително реотана и оФцете ще се втурват вкупум
знаеш как е на бфб ...................... мисирките и миячите на тирове утре ще пишат, че са надиплили дисагите с хартии и устите им няма да могат да се затворят колко я разбират играта
Нашата борса през повечето време през последните 25 години е бледо подобие на борса. Понеже отдавна не съм го казвал, ще го припомня пак - докато няма промяна на контекста в който тече търговията и правилата, докато БФБ се управлява от същите хора без визия и на нея няма инструменти за кредитни, опционни и индексни сделки без реална доставка, арбитраж, деривати ще сме си в средновековието на финансите.
Това не означава че тук не може да се печели, напротив печели се и то добре, просто не става с лозунги във форума - вкарайте пари, че няма на кого да продам...
И така - игнорираме шума и какво "виждаме" - малко хубави дивидентски акции на сравнително пазарни цени, парични потоци към пазара предимно от дивиденти, брокерите вадят парите от пазара и ги насочват към хазартни форекс платформи, слабо доверие в холдингите които не уважават миноритарите, тоест дивиденските няма да мърдат много, а "ракетите" ще са под постоянен натиск от пазара, защото ако трябва да вадиш пари от портфейла се прави от акцията с най-малко произведение от шанса и за разстеж и доверието в управлението на компанията. Всичко това ще продължи до съществена промяна на контекста - смяна на правилата за борсова търговия, натрупване на неоценен фундамент в качествените компании, макро промяна...
И още нещо, ако си купил нещо хубаво и неоценено, защо очакваш пазарът да го оцени веднага според очакванията ти. Ако пазарът беше адекватен, то той никога нямаше да предлага качествени компании на смешна цена и обратно - смешни компании на "качествена" цена....
Това е което мисля по въпроса ти НоВВ, да се надяваме че не си някой СтаРР ;-) на който това вече е обяснявано...
комповете бяха най атрактивни при продажбата на миноритарния дял на БТК.....над леФче.....
И тогава тези дето изкупуваха до леФче и малко се оказаха онези дето са купували най-много на 50-60 стотинки и само си натовариха тогавашния "мажо" с разликата
Споделете откъде очаквате да влязат пари за да се вдигне борсата на мен ми прилича вече на зеленчукова борса
Нашата борса през повечето време през последните 25 години е бледо подобие на борса. Понеже отдавна не съм го казвал, ще го припомня пак - докато няма промяна на контекста в който тече търговията и правилата, докато БФБ се управлява от същите хора без визия и на нея няма инструменти за кредитни, опционни и индексни сделки без реална доставка, арбитраж, деривати ще сме си в средновековието на финансите.
Това не означава че тук не може да се печели, напротив печели се и то добре, просто не става с лозунги във форума - вкарайте пари, че няма на кого да продам...
И така - игнорираме шума и какво "виждаме" - малко хубави дивидентски акции на сравнително пазарни цени, парични потоци към пазара предимно от дивиденти, брокерите вадят парите от пазара и ги насочват към хазартни форекс платформи, слабо доверие в холдингите които не уважават миноритарите, тоест дивиденските няма да мърдат много, а "ракетите" ще са под постоянен натиск от пазара, защото ако трябва да вадиш пари от портфейла се прави от акцията с най-малко произведение от шанса и за разстеж и доверието в управлението на компанията. Всичко това ще продължи до съществена промяна на контекста - смяна на правилата за борсова търговия, натрупване на неоценен фундамент в качествените компании, макро промяна...
Това е което мисля по въпроса ти НоВВ, да се надяваме че не си някой СтаРР ;-) на който това вече е обяснявано...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
На акулите ,не им трябват тапети......
както казваха по старите колеги ,като се раздвижат комповете ,да очакваме и борсата да тръгне нанякъде.........
Важното е движение да има.....
Абе тапети .... спомняш какво направиха пещаците миналия път ... и аз искам такива тапети
навярно си мислиш, че като имаш акции можеш да сипеш безразборен спам
или си мислиш, че другите спамъри в този форум нямат акции
мъка
Попитах за твоето мнение ,опровергай ме, изкажи мнение , къде видя спам в изказването на мнение , сподели твоето виждане моля за ситуацията на нашата борса
На акулите ,не им трябват тапети......
както казваха по старите колеги ,като се раздвижат комповете ,да очакваме и борсата да тръгне нанякъде.........
Важното е движение да има.....
Неочакван скок до 45 ст. на компенсаторките
от Владимир Малчев, управител и брокер на ценни книжа ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД
Кой каквото го вълнува.....
Коментар