If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
pipbel, няма как да стане схемата. Оказва се, че съм умерен песимист. Всички цифри излизат малко над очакванията ми. Освен това силно подценяваш аналитичните умения на хората в БНБ. Вероятно са пъти по-кадърни от мен. Разликата идва от това, че аз мога да си позволя да сбъркам а те не. Затова са много по-предпазливи в оценките си. Ползват вече излезли данни, което означава закъснение от 2 месеца. После докато напишат младшите анализатори, докато мине редакция и го одобрят и публикуват минава още време. Така при резки промени изостават много. Това не ги прави по-глупави а тромави. На мен ми е лесно. Мога да заложа в оценките си очакваните данни и да си направя анализа, но те трябва изчакат потвърждение. Така водя девет месеца във времето, но има по-голяма несигурност в оценките ми. Затова при бърза промяна на средата имам някакво предимство. Просто мога да поема риска да сбъркам. Те са консервативни и затова изостават значително и понякога бъркат в прогнозите си. При нединамична среда ще се справят блестящо. Много ги подценяваш. Освен това приемам идеите на Сорос за неравновесните ситуации. Това противоречи на доста икономически постулати, но понякога дава много предимства. Примерно срива на Бразилия беше очеизваден. Възхода на централна Европа също.
И днес основното упражнение ще е висене на бидовете
На какво се надяват чакащите с оферти купува не ми е ясно Обортите от месеци показват,че търговия няма на тези нива - или акцията е прекалено евтина, или прекалено скъпа (Спийди, Атера, МЦХ, СФИ)
Коментар