Първоначално изпратено от BullsonBSE
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеТук сме се събрали 10тина човека, които ако се видим на 4 очи сигурно ще се сбиеме, толква са поляризирани мненията ни. Оборотите поаказват, че всеки който хвали една или друга акция не е състоятелен, особено тези в топ 10 дето вече 8 г. са все едни и същи и само местата си менят за разнообразие, иначе са втръснали до пръсване
Това показва, че сегашното статукво е несъстоятелно и че така не може да продължава.
Който повярва и обърне пръв курса, ще направи кинтитеКойто следва руслото и статуквото е обречен - оборота го доказва
Life won't wait for you.
Коментар
-
Един пример за това какво е мисленото на западен CEO в сравнение с нашите родни. Сам Уолш шефа на Рио Тинто за дивидентите
“Dividends are very high on our radar screen,” said Walsh, 65, who became CEO in 2013. “Personally, for me, they are very, very important. We have shareholders who are invested in our business. They put their faith in us and I believe they need a fair return.”
Rio Tinto’s first priority in spending cash is sustaining global mining operations, costing about $2.5 billion a year, then the progressive dividend, Walsh said. New mines and operations are next, then paying down debt and more returns to shareholders, he said.
http://www.bloomberg.com/news/articl...-as-rivals-cut
През цялото интервю няма нито едно оплакване от срива на цената на желязната руда и на медта, няма нито едно мрънкане срещу Китай или световната конспирация. Няма призиви държавата да им помага - това при вече 50% спад в приходите, няма извинения, няма простотии - дядото дори не се прави на велик нищо че управлява компания чиято капитализация е по-висока от българския БВП - дори и след сегашния спад.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТака е Грахам- има няколко варианта и все са добри за миноритарите.Тук вече всичко за Кой и сие всичко ще е въпрос на математика, да не забравяме, че тепърва трябва колкото и да са арогантни да мислят и за публичния си образ
И тази година ще вземе дивидент, но като изкара на светло, колкото Му трябват какво ще направи след това е въпросът
Life won't wait for you.
Коментар
-
Тук сме се събрали 10тина човека, които ако се видим на 4 очи сигурно ще се сбиеме, толква са поляризирани мненията ни. Оборотите поаказват, че всеки който хвали една или друга акция не е състоятелен, особено тези в топ 10 дето вече 8 г. са все едни и същи и само местата си менят за разнообразие, иначе са втръснали до пръсване
Това показва, че сегашното статукво е несъстоятелно и че така не може да продължава.
Който повярва и обърне пръв курса, ще направи кинтитеКойто следва руслото и статуквото е обречен - оборота го доказва
Bulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКакво пречи на Свилоза да разпределя дивидент?
Зададох конкретен въпрос и очаквам смислен отговор
Освен това имаше забрана за дивиденти от предният кредитор. След като си изследвал компанията би трябвало да го знаеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКакво пречи на Свилоза да разпределя дивидент?
Коментар
-
Единствено структурата на групата с дъщерно Свилоцел, което доколкото знам е било създадено по искане на ЕБВР е някакъв усложняващ фактор, щото печалбите са в Свилоцел.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЩе го обесня много просто- Пеев според мен придоби и се показа на светло с цел препродажбата на БТХ - Гагарин.Има полза от имидж , показатели- цена- тук риска , когато дойде време е дали ще е коректен при търговото- може да се остане с капиталовата печалба.Досега нямаме факти , какъв мажоритар е той..Според мен за момента има съвпадение с интереса на миноритарите..
Така че кой от двата варианта ще изберат е въпрос на който отговорът му струва много пари. А разбира се може и направи тези неща по-горе и без да продава и дава дивиденти.
http://www.miroivanov.com/2015/12/blog-post.html
http://www.miroivanov.com/2015/02/blog-post_16.htmlLife won't wait for you.
Коментар
-
Правил съм спекупа с по 1000-1500 лева- винаги имам по няколко такива рискови..Тук основание честно казано ми е бил вашия ентусиазъм..Ама аз и в ХДПАТ, МОСТ, КРЕМ и ОЦК съм го правил..Важното е да не си лаком- винаги има разбирачи в които остава накрая черния Петър.За съжаление не съм си променил и нямам основание мнението за Краси
.Аз не знам Краси да има политически пристастия, а и то в БГ не е полезно за бизнеса..Не го приемай лично, теб както знаеш много те уважавам
.Аз политически харесвам управление в което ми върви бизнеса- акциите, а сега не е така
Last edited by Kiro; 07.01.2016, 13:59.
Коментар
-
Киро, преди две години при цени под 1 лев за Свилоза ги говори същите неща. Интересно как след толкова критики към Дачев си купувал и продавал по позицията. След 2007 не съм видял случай Дачев да се държи некоректно спрямо Свилоза. Имам усещане, че имаш лично отношение към двамата, към единият позитивно поради политическа симпатия а при другият негативно поради личен сблъсък в далечното минало. Ще изчакаме и ще видим какво ще се случи. Мисля, че ще направим много добри пари и от двете компании. В Арома ми останаха само няколко стотин бройки, така че на практика не го броя. Лека и доходна.
Коментар
-
Ще го обесня много просто- Пеев според мен придоби и се показа на светло с цел препродажбата на БТХ - Гагарин.Има полза от имидж , показатели- цена- тук риска , когато дойде време е дали ще е коректен при търговото- може да се остане с капиталовата печалба.Досега нямаме факти , какъв мажоритар е той..Според мен за момента има съвпадение с интереса на миноритарите..
При Краси има история- на два пъти влизах и излизах спекулативно, но вече за мен се балонира и не мисля да рискувам..Колко малко и трябва на тази акция за да е по нормална- няколко малки дивидента.., но то изглежда е начин на мислене- Защо да дава на онези балъци миноритарите..В тазивръзка за мен засега добър пример са Арома- дано да продължат с малките дивиденти и ще видим и променено отношение и други цени..
Тези скромни мисли разбира се не са препоръка за нищо..Last edited by Kiro; 07.01.2016, 13:48.
Коментар
Коментар