Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеДа сопата, да за съм тук, но ще фалират всички, че те 90% едвам връзват 2та края. Но икономическата логика говори, че въпреки това следва да има сопа нявсякъде. Пазара и участниците би трябвало сам да се нагоди и преструкторира. Но така или иначе при липса на пазарна икономика изобщо какво правим? Предполагам че освен това е нежелано поради водещото след себе си осветяване на "бизнеси"
1 лев данък на тази държава и цялата печалба да потъва в офшорните зони.
Доказано е ,че ние сме една от най-богатите държави в Европа на полезни изкопаеми
и кой печели от тях?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеНе знам в какви среди движиш, но точно за МВР имаме много качествен материал извън системата. Различните бойни спортове са в пика си като интерес сред младите и клубовете са пълни с 20 годишни с добра физическа и психическа подготовка и ай кю около и над средният.Last edited by pepe1234; 27.01.2016, 18:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеПринципно си прав, но аз визирам по-страшното, просто няма как да стане поради простата причина, че пазара на труда е обеднял неистово откъм качество. Т.е. и с 50% да съкратиш и да дигнеш заплатите на останлите това няма да гарантира качество според мен. Този проблем го има в МВР и е неразрешим според мен. Да и аз съм за да им станат заплатите по 5 бона, да са много по-малко и да са неподкупни, познаващи законодателството и обучени префектно според длъжностите и задачите им за изпълнение, но няма материал...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПроблема не е в докарването на качествени хора а в тяхното задържане. Имаше един лаф, че държавната администрация била като болницата. Здравите ги изписвали. Всякакви млади хора отиват да работят. От много кадърни до пълни боклуци. Но хората които стават за нещо на втората или третата година си отиват. Накрая всички виждат какво остава. Администрацията се превръща бавно и сигурно в утаител за най-тежката утайка. По-страшното е, че някои читави хора остават да работят там. Болно ми е когато ги видя на какво са заприличали. Те са бледо копие на това, което бяха преди десет години. Системата ги е сдъвкала и изплюла. Това не означава, че няма и читави хора, но моите наблюдения говореха за отделни единици от по-старото поколение. Всички са пенсионирани или изхвърлени като изкупителна жертва. Вероятно сега има други читави, но това е изключение и това е проблема.
+1111 СИЛАТА на МАТРИЦАТА
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеКакво и пречи на държавата да извади галямата сопа и да почне да си събира
парите ?Има договори ,има обещания които не се спазват,бой и конфискация щом
не инвестират по договор,щом не отварят работни места,щом се крият и не плащат
данъци.Last edited by pepe1234; 27.01.2016, 18:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПроблема не е в докарването на качествени хора а в тяхното задържане. Имаше един лаф, че държавната администрация била като болницата. Здравите ги изписвали. Всякакви млади хора отиват да работят. От много кадърни до пълни боклуци. Но хората които стават за нещо на втората или третата година си отиват. Накрая всички виждат какво остава. Администрацията се превръща бавно и сигурно в утаител за най-тежката утайка. По-страшното е, че някои читави хора остават да работят там. Болно ми е когато ги видя на какво са заприличали. Те са бледо копие на това, което бяха преди десет години. Системата ги е сдъвкала и изплюла. Това не означава, че няма и читави хора, но моите наблюдения говореха за отделни единици от по-старото поколение. Всички са пенсионирани или изхвърлени като изкупителна жертва. Вероятно сега има други читави, но това е изключение и това е проблема.Last edited by pepe1234; 27.01.2016, 17:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеняма шанс... качеството на работа дори и в частните фирми е функция на качеството на служителите. Т.е. с прости думи ми кажи, как в общината X да докараш кадърен човек? Мисля всички сме единни по въпроса, че обазованието в БГ е полу-умряло, отам натам какъвто и подбор да правиш все приключваш с някой който не става...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНаблюдавал съм в годините една обществена структура която за малко над десетина години почти си утрои щата. Хората, които работеха там, имаха измамното усещане за заетост, защото кипеше безсмислен труд. Същевременно гражданите ставаха все по-недоволни от качеството на услугите. Има лесен път за повишаване на заплатите. Като за начало средно около 50 процента съкращения. Желателно е неефективните институции да се закрият и на тяхно място да се създадат нови където да работят хора, които не са имали и един ден щат в държавната администрация. Старите служители носят в себе си бацила на заразата и е много важно да не го пренесат в новата институция. При преструктуриране най-страшната дума е приемственост. Заразата от болната институция се прехвърля в новата. Наблюдавал съм и опити да се подменя бавно и методично персонала. Определено не работи. Когато се подменя с умерена скорост новоназначените приемат духа на старите и на третата година са абсолютно непригодни за каквото и да е. Затова за да има ефект подмяната трябва да е отгоре на долу и да приключи максимум за шест месеца. В противен случай имаме пълен провал.
Та най-лесният начин да се повишат заплатите двойно е като се преструктурират неработещите институции и се съкрати щата наполовина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАми ще стане, и то не 500. След 5-6 години ще е 800-1000- който не му изнася- да се оправя...Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеАми да....
Ножицата в заплатите се разширява......
Говорих с един шеф на завод....
И 500 да стане минималната ....и майстори и калфи и чираци на една ставка.....
Работници бол.....да му мислят ком. спецовете.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНаблюдавал съм в годините една обществена структура която за малко над десетина години почти си утрои щата. Хората, които работеха там, имаха измамното усещане за заетост, защото кипеше безсмислен труд. Същевременно гражданите ставаха все по-недоволни от качеството на услугите. Има лесен път за повишаване на заплатите. Като за начало средно около 50 процента съкращения....
подкрепям това вижданеНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеАми да....
Няма нито кадри, нито желаещи да бачкат за стинки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеАми тя висшата администрация е по-голямо зло и от низшата тогава
Коментар
Коментар