If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Леко по завоите с Тойотата ,че нали бас сме турили
А относно цената на бензина - предложи на следващото ОСА на акционерите да дадат по 1 карта Грифон и цената ти ще се доближи до Магарешки.
Напоследък доста реклами на Петрол по ТВ , май не са толкова зле ?
Дааа ...имам карта с 5% намаление...
Фиб нещо затихна....
Айде сега лакардии при марешки 1,7 при петрол 1,98 и аз ще зареждам на магарешки...
Последния месец минах цялото Черноморие...
На Калиакра- Петрол пълен , на Константин и елена пълен , на Шкорпиловци пълен на Несебър пълен , на Бургас пълен ,на китен пълен....
и то с по пълни резервоари.... аз пълних на константин и елена и на Несебър....тойотата хвърчи със 160 по байрите .....
Леко по завоите с Тойотата ,че нали бас сме турили
А относно цената на бензина - предложи на следващото ОСА на акционерите да дадат по 1 карта Грифон и цената ти ще се доближи до Магарешки.
Напоследък доста реклами на Петрол по ТВ , май не са толкова зле ?
Айде сега лакардии при марешки 1,7 при петрол 1,98 и аз ще зареждам на магарешки...
На Калиакра- Петрол пълен , на Константин и елена пълен , на Шкорпиловци пълен на Несебър пълен , на Бургас пълен ,на китен пълен....
и то с по пълни резервоари.... аз пълних на константин и елена и на Несебър....тойотата хвърчи със 160 по байрите .....
Относно работещите петролки - сутринта заредих при Марешки във
Варна до техникумите. Изброих 16 чакащи автомобила. На съседния Петрол - 0 и разлика в цената от около 20 ст.....
Варна до техникумите. Изброих 16 чакащи автомобила. На съседния Петрол - 0 и разлика в цената от около 20 ст.....
Последният път като заредих в Петрол и това беше колкото да стигна до бензиностанция, колата отказа да пали.... Недостатъчно октаново число и недостатъчни съставки за образуване на гориво....
След година ще ти е грешка ако сега не ги купуваш табаците те почти вече изконсумираха затварянето на София БТ и Убавия имот на шишо ...пред тях стой 52 и 72 пак ,при петрол е риск но по морето петрол работеха на екс бензиностанциите .....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- Към 30 юни 2016 г. пенсионните фондове държат с 1 млрд. лв. повече парични средства. Защо се държи толкова кеш, а не се инвестира?
- Има няколко основни причини. Първо, експанзионистичната парична политика на Европейската централна банка (ЕЦБ) посредством ниския основен лихвен процент. Тази политика води до ниски лихви по държавните ценни книжа (ДЦК), облигациите и банковите депозити. В същото време немалко от акциите на фондовите борси вече са надценени, т.е. цената им е висока. В тази обстановка пенсионните фондове предпочитат да се въздържат от инвестиции и да поддържат по-висок дял парични средства.
Ще ви дам пример. В някои случаи лихвите по банковите разплащателни сметки са съизмерими с тази по срочните банкови депозити и ДЦК, които все пак са по-малко ликвидни инструменти от разплащателните сметки. Така осигуряваме същата доходност на клиентите ни при по-ниска степен на риск.
Второ - нестабилната обстановка в Европа след Brexit (излизането на Великобритания от Европейския съюз – бел. ред.). Подобни събития внасят несигурност сред пазарните участници и немалко институционални инвеститори, каквито са и пенсионните фондове, предпочитат да не излагат на излишен риск средствата на осигурените лица, като се освободят от инвестициите си в ценни книжа и увеличат паричните си наличности. Това е обичайна практика в такива моменти.
Трето, несигурната регулаторна среда. Част от периода, в който се наблюдава ръст на паричните наличности във всички фондове, съвпада със законопроекта за промени в Кодекса за социално осигуряване (КСО). Известно е, че в първоначалния му вариант бяха предвидени нови сериозни ограничения в инвестициите на пенсионните фондове в ценни книжа и това беше разчетено от част от фондовете като сигнал да се подсигурят и да се подготвят за тези ограничения.
Всяка реформа в нормативната уредба оказва влияние върху инвестиционната политика на пенсионните фондове. Като големи инвеститори ние планираме действията си внимателно и се стремим да не правим резки движения по отношение покупко-продажбите на ценни книжа, за да не въздействаме върху цената в едната или другата посока, в зависимост дали сме купувачи или продавачи. По този начин не излагаме на излишен риск средствата на осигурените лица.
Андрей Шотов: Очакванията към пенсионните фондове трябва да са реалистични
Коментар