В Китай вече разпродават Тех акциите. В Америка отдавна се спука вече. Време ли е тук да обавим балонът за спукан: СГШ, Лещерко, ТСБ, БИЙН, Канибали, Сини колички? По време на инфлация, когато се вижда недостига на стоки от първа необходимост и енергоносители основното е БАЗОВИТЕ АКТИВИ!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТук се пишат всякакви икономически глупости и теории без обосновка и основание..В САЩ рекордна инфлация, а се говори вече и за стагфлация..
..
money.bg
Задава ли се стагфлация?
Експертите на Кофас прогнозират сериозни последици за европейските икономики и световните стокови пазари
Който продал -продал, останалите сме дългосрочни.
Мецата пак идва, за да ни напомни, че каската не е лукс, а необходимост!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тук се пишат всякакви икономически глупости и теории без обосновка и основание..В САЩ рекордна инфлация, а се говори вече и за стагфлация..
..
money.bg
Задава ли се стагфлация?
Експертите на Кофас прогнозират сериозни последици за европейските икономики и световните стокови пазари
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
"Основния цирк е вдигане на лихвите от Фед. Войната беше подготовка. Основния цирк е вдигане на лихвите от Фед. Войната беше подготовка. Може да опитат да маскират с нея инфлацията като новото нормално но трябва да се изпратят всички надежди които звучаха "няма страшно, инфлацията е временно явление и след няколко месеца ще отшуми" като новото нормално но трябва да се изпратят всички надежди които звучаха "няма страшно, инфлацията е временно явление и след няколко месеца ще отшуми""
Е това ако не е конспирация, не знам кое е...!
"Войната бе подготовка" - коя я направи тази подготовка?
"Може да опитат да маскират с нея инфлацията като новото нормално" - кои са те?
"Относно това което си мислиш че е казал дддд, аз мисля, че дори не си разбрал. Разлика в нивата." Мисля, че дддд е опитен и умен играч на БФБ! Въпреки това, всеки път когато не мисля като него съм го казвал и не съм спестявал нищо! Стигал съм до крайности в лошото си говорене против него, но въпреки това, той се свърза с мен на лични и каза, че ще му е приятно да се видим /за което му благодаря/! Ти ако смяташ, че с наколенки и сляпа вяра в някого и в нещо ще успееш, то според мен имаш проблем! Да, някои хора са по-умни, но това не значи, че не трябва да ги "сритваме" когато не са прави! Успех с подмазването на това или онова гуру! Тук съм със собствените си пари и не дължа на никому нищо!
пс
а "да маскират" имах предвид че Фед може да отложи лихвите но да преглътне текущите цени като нормални - следствие на емисиите количествени облекчения без да вади сега пари от пазара, а само да спре облекченията. Или пазара ще стои или лихвите ще се вдигат а пазара ще пада. Ма питай ако не ти е ясно, не си гради версииLast edited by Балониада; 11.03.2022, 04:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнениеНяма за какво да се съжалява.!
Какви конспирации ти се въртят, няма никакви конспирации
Относно това което си мислиш че е казал дддд, аз мисля, че дори не си разбрал. Разлика в нивата. Някой ден след няколко години може би ще разбереш за какво говори.
Е това ако не е конспирация, не знам кое е...!
"Войната бе подготовка" - коя я направи тази подготовка?
"Може да опитат да маскират с нея инфлацията като новото нормално" - кои са те?
"Относно това което си мислиш че е казал дддд, аз мисля, че дори не си разбрал. Разлика в нивата." Мисля, че дддд е опитен и умен играч на БФБ! Въпреки това, всеки път когато не мисля като него съм го казвал и не съм спестявал нищо! Стигал съм до крайности в лошото си говорене против него, но въпреки това, той се свърза с мен на лични и каза, че ще му е приятно да се видим /за което му благодаря/! Ти ако смяташ, че с наколенки и сляпа вяра в някого и в нещо ще успееш, то според мен имаш проблем! Да, някои хора са по-умни, но това не значи, че не трябва да ги "сритваме" когато не са прави! Успех с подмазването на това или онова гуру! Тук съм със собствените си пари и не дължа на никому нищо!Пътека се прави камък по камък!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Това, че войната е само шум е пълна тъпотия според мен / с цялото ми уважение към дддд/! Не го знам въпросния човек къде отиде и защо не коментира, не знаем и какъв му е портфейла /защото имал много последователи/, но съм убеден, че ще се върне някой ден с положителен коментар! А да се правят някакви консирации, че войната е подготовка за вдигане на лихвите е меко-меко-меко казано - идиотско!
Съжалявам за откровеноста!
Какви конспирации ти се въртят, няма никакви конспирации
Относно това което си мислиш че е казал дддд, аз мисля, че дори не си разбрал. Разлика в нивата. Някой ден след няколко години може би ще разбереш за какво говори. Независимо от това, твоето мнение си е твое, не те отказвам от него. Пазарът най-добре ще покаже кой какво е разбрал.
Моето впечатление е, че си от онези инвеститори, които все още не са видели, какво представлява свиване на ликвидност от Фед. За мен войната изобщо не е определяща Имаме една мижава икономика /Русия/, която и преди беше достатъчно отделена от света за да влияе, но която дрънка с оръжия и с почти нищо не влияе на Уолстрийт освен с това че има и ресурси , но този път светът не ги иска на 100%, а тези които ги купуват, го правят с омерзение.. Дори малоумника Путин е орязал резервите в долар за сметка на злато. Ще видим дали златото ще може да го ползва за разменна монета. Според мен - не.
е както казах няма никакви конспирации и няма смисъл да се спори по тези въпроси - всеки има право да си харчи парите както намери за добре
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
Както дддд много добре писа - войната е само шум, нещо като сметанката на пудинга. Основния цирк е вдигане на лихвите от Фед. Войната беше подготовка. Може да опитат да маскират с нея инфлацията като новото нормално но трябва да се изпратят всички надежди които звучаха "няма страшно, инфлацията е временно явление и след няколко месеца ще отшуми". Е вече няма да отшуми, а Фед ще е изправен пред сложни дилеми кога и колко да вдига лихвите. Цяло поколение инвеститори на Уолстрийт живяха без изобщо да имат идея какво става когато не само се спре печатането, a дори обратно - се връщат кинтите от надутите индекси...
Но може и да не вдигнат лихви и този път, под претекст- не сме стабилни още с тази война....Но отложените решения пак ще се наложат да се решават след време така че спих ще има рано или късно.
Съжалявам за откровеноста!Last edited by 15%; 10.03.2022, 22:52.Пътека се прави камък по камък!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеВсички знаем какво ще стане с борсите когато/ ако този конфликт спре. Въпросът е какво е вкарано в цената дотук /говоря за големите борси и най-вече Дакс/. Днес има провал на преговорите и индексът е на червено с малко под 3%. Мисля си, че при следващият провал, това число ще бъде по-малко, тоест ще клони към нормален спад за деня. Какво би отежнило, какво не е вкарано? Спирането на петрол и газ от Русия според мен би довело до значителен спад, както и ако недай боже се хварли някаква "по-специфична" бомба. Един вид всичко останали развои без тези двата вече са вкарани в цената???
Но може и да не вдигнат лихви и този път, под претекст- не сме стабилни още с тази война....Но отложените решения пак ще се наложат да се решават след време така че спих ще има рано или късно.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Тони ако дойдат нидерландските банки, ПФ, ИФ и венчър фондове ще е по-добре за оптимизмапреди банките и др. ,- първо чистачките ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Тони ако дойдат нидерландските банки, ПФ, ИФ и венчър фондове ще е по-добре за оптимизмаПътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Всички знаем какво ще стане с борсите когато/ ако този конфликт спре. Въпросът е какво е вкарано в цената дотук /говоря за големите борси и най-вече Дакс/. Днес има провал на преговорите и индексът е на червено с малко под 3%. Мисля си, че при следващият провал, това число ще бъде по-малко, тоест ще клони към нормален спад за деня. Какво би отежнило, какво не е вкарано? Спирането на петрол и газ от Русия според мен би довело до значителен спад, както и ако недай боже се хварли някаква "по-специфична" бомба. Един вид всичко останали развои без тези двата вече са вкарани в цената???
Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар