If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги дайте да си говорим реално. Нищо кой знае какво апокалиптично не е станало, ние отдавна сме в нестабилна политическа обстановка. Всички ще се съгласят че ББ и Черешара са пречка за развитието на борсата, така че гледаме напред и се надяваме на нещо по добро !
За политика съм разбрал, че няма смисъл да се спори.
Казваш да гледаме напред, но ти лично какво виждаш там и какво виждат според теб масата участници? Питам без ирония, наистина ми е интересно да разбера. В този момент се сещам за интервюто на Батя, където той спомена как е процедирал в подобни случаи, въпреки огромния си /за моите стандарти/ портфейл. А каквото и да си говорим, той е доказал себе си като спекулант и е редно всеки да се вслушва поне малко в думите му.
Когато всички се надяват на едно и също нещо, то не става. Всички искаме цените само да вървят нагоре, но има и друга посока. Докато мине служебно правителство или нови избори или велико народно събрание ( този филм е нов, не сме го гледали ), а властта (кокала)е най- важна за политиците.....нямам представа колко ще продължи и до какви разправии ще доведе.Е......кой чужденец ще инвестира ...... умният ще изчака. Засега може да се окажеш прав. Всеки сам си носи кръста.
Всички искат борсата да върви нагоре ...
Когато има ликвидност и търсене всеки може да се качи и да разтовари когато иска... но в момента нещата се промениха ,няма ликвидност....нека да няма продавачи но без ликвидност... скоро ще изчезне сантимента ,ще дойде страха , после ще дойде първия голям продавач....следващия .....
Но дано не е така...
Да си призная и аз съм изненадан от това развитие. Даже си уредих нов кеш да купувам на по-ниски нива, но уви. Може би разковничето е във фонда и неговия кеш. Като че ли тези 6 и нещо млн. на този етап са достатъчно лекарство за страха при участниците. Може би и техничарите са прави, че следва бичи тренд и той е толкова силно изразен, че не се подчинява на политически събития.
Колеги дайте да си говорим реално. Нищо кой знае какво апокалиптично не е станало, ние отдавна сме в нестабилна политическа обстановка. Всички ще се съгласят че ББ и Черешара са пречка за развитието на борсата, така че гледаме напред и се надяваме на нещо по добро !
Но пак прави впечатление че няма продавачи. чак изненадващо бих казал.
Да си призная и аз съм изненадан от това развитие. Даже си уредих нов кеш да купувам на по-ниски нива, но уви. Може би разковничето е във фонда и неговия кеш. Като че ли тези 6 и нещо млн. на този етап са достатъчно лекарство за страха при участниците. Може би и техничарите са прави, че следва бичи тренд и той е толкова силно изразен, че не се подчинява на политически събития.
Когато всички се надяват на едно и също нещо, то не става. Всички искаме цените само да вървят нагоре, но има и друга посока.
Аз знам че не може само нагоре, хубаво е че поспряхме, не е здравословно само ръст. Но пак прави впечатление че няма продавачи. чак изненадващо бих казал.
Обичам пишман спекулантите с двата крака.....сега гледаме първо действие
пи,пи, пии искаш ли патенце ,зрънце ....
следва шат на патката главата...
В момента на клона има много спекуланти и много разчитат на Василев ... да им разтовари акциите , това спира само в момента разпродажбите.... даже вдигат цената на софикс за да има желание да купува на пазарна....
Той да не е патица............
Аз ако съм на него ще им изтупам портфеилите в следващите няколко месеца....
Не е препоръка...
Когато всички се надяват на едно и също нещо, то не става. Всички искаме цените само да вървят нагоре, но има и друга посока. Докато мине служебно правителство или нови избори или велико народно събрание ( този филм е нов, не сме го гледали ), а властта (кокала)е най- важна за политиците.....нямам представа колко ще продължи и до какви разправии ще доведе.Е......кой чужденец ще инвестира ...... умният ще изчака. Засега може да се окажеш прав. Всеки сам си носи кръста.
Какво очакваш да каже ....
"...Назначението е със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски, която е съгласувана с министър-председателя Бойко Борисов..." http://frognews.bg/news_84567/
taka е, както и представителя на държавата в най-голямата ни фирма е посочен от заинтересованата страна,а бб роболепно одобрява.
Ясно е, че външните пазари и лихвите в БГ са решаващи за икономиката, а евентуална смяна на едни обръчи с други и различните нюанси на червеното не оказват такова влияние , справка - станишев.
Монти, дявола не е толкова черен. Икономиката си расте. В общи линии това, че сме втори по растеж в ЕС не е изненада за никой икономист. Последните дни външната конюнктура допълнително се подобри. Долара поскъпна, петрола спадна а цветните метали скочиха. Въпреки политическите трусове няма продавачи. Експат събра акциите на последните желаещи да продадат. Отгоре на всичко имат някой друг милион за покупки. Единственият риск е започналите проекти за подобряване на пазарната инфраструктура да спрат покрай промяна в управленувто. ЕТФ върху индекс е само едно от тях.
Вероятното покачване на лихвите в САЩ допълнително ще качи долара и ще натисне надолу петрола. В общи линии това ще се отрази добре на нас и доста зле на доларизираните икономики произвездащи петрол. Възможно е на пролет да имаме ново сътресение на външните пазари, но част бягащите капитали от Рисия, арабите и Китай могат да се насочат и насам. Идват интересни времена. На пук на апокалиптосите българската икономика продължава да се подобрява.
Хубаво е човек да е оптимист.....
А аз си пиша така профилактично щото си немам друга работа, но коментар на мойте писания....че възможно е едни акции от ПФ отидоха в софикс фонда на максимални цени ни дума........или други че никой не продава и че чака фонда да балансира цените но се надява че ще е нагоре ... или трети че следващите влизащи нямат интерес да влизат на скъпи цени ако са големи акули при тази ситуация......
Все за коментар....
Дай да те уважа и теб....троленето също се уважава ,труд има направен ,клавиатура се амортизира.....
Стамен Янев: Политическа криза у нас ще спре инвестиционните намерения
П
Темпото в ръста на икономиката и инвестициите, което се натрупа през последните години, ще се запази до края на 2016 г., но ако предполагаемата политическа криза се задълбочи и удължи, това ще рефлектира много неблагоприятно на инвестиционните намерения към България. Това каза изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.....
Какво очакваш да каже ....
"...Назначението е със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски, която е съгласувана с министър-председателя Бойко Борисов..." http://frognews.bg/news_84567/
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Монти, дявола не е толкова черен. Икономиката си расте. В общи линии това, че сме втори по растеж в ЕС не е изненада за никой икономист. Последните дни външната конюнктура допълнително се подобри. Долара поскъпна, петрола спадна а цветните метали скочиха. Въпреки политическите трусове няма продавачи. Експат събра акциите на последните желаещи да продадат. Отгоре на всичко имат някой друг милион за покупки. Единственият риск е започналите проекти за подобряване на пазарната инфраструктура да спрат покрай промяна в управленувто. ЕТФ върху индекс е само едно от тях.
Вероятното покачване на лихвите в САЩ допълнително ще качи долара и ще натисне надолу петрола. В общи линии това ще се отрази добре на нас и доста зле на доларизираните икономики произвездащи петрол. Възможно е на пролет да имаме ново сътресение на външните пазари, но част бягащите капитали от Рисия, арабите и Китай могат да се насочат и насам. Идват интересни времена. На пук на апокалиптосите българската икономика продължава да се подобрява.
Коментар