IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някои хора вместо да си гледат инвестициите раздават акъл по форума, кой какво да пише и поства.Простия човек все си мисли, че всичко може и без да чете и учи може съвети да дава и другите са като него прости...Свещенна простота
    Добре, че има точни критерии като нивото на инвестициите, големината на порфейла и неговата доходност

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      За политика съм разбрал, че няма смисъл да се спори.
      Казваш да гледаме напред, но ти лично какво виждаш там и какво виждат според теб масата участници? Питам без ирония, наистина ми е интересно да разбера. В този момент се сещам за интервюто на Батя, където той спомена как е процедирал в подобни случаи, въпреки огромния си /за моите стандарти/ портфейл. А каквото и да си говорим, той е доказал себе си като спекулант и е редно всеки да се вслушва поне малко в думите му.
      Аз също нямам намерение да спорим, а само изразяваме мнение. Масата участници не знам какво мисли и вижда, но ще ти кажа моето мнение какво е. Политическа стабилност и сигурност от години нямаме, това което се случва не е нещо ново или неочаквано, така че пазарните участници мисля са наясно с това. По отношение на борсата, ние все още тъпчем на дъното, една шепа участници сме все още тук, а плюс това липсват големи инвеститори, които да предизвикат паника и да рутят пазара. Другото, заради което мисля, че няма да има сериозни спадове и разпродажби е ,че сантимента се промени. След толкова години на застой най после се усеща раздвижване и ръстове на борсата, така че това трудно би се променило, защото мисля, че сме още в началото на този възходящ тренд. Не виждам причина да не сме оптимисти или най малкото няма нужда да сме апокалиптици, защото по лошо от това което беше през миналите години едва ли има накъде и въпреки това сме оцелели.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Аз знам че не може само нагоре, хубаво е че поспряхме, не е здравословно само ръст. Но пак прави впечатление че няма продавачи. чак изненадващо бих казал.

Като се задълбочи кризата ще дойдат. Човекът подаде оставка и ти искаш веднага продавачи. Ще се ослушват в началото и после ще осъзнаят, че е трябвало по-рано да продават. Всичко с времето си. След КТБ смятахме, че ще има корекция, а тя се проточи почти три години.Живеем в неспокойни и непредвидими времена.

Коментар

Да си призная и аз съм изненадан от това развитие. Даже си уредих нов кеш да купувам на по-ниски нива, но уви. Може би разковничето е във фонда и неговия кеш. Като че ли тези 6 и нещо млн. на този етап са достатъчно лекарство за страха при участниците. Може би и техничарите са прави, че следва бичи тренд и той е толкова силно изразен, че не се подчинява на политически събития.

Кеша има право да чака два месеца, а до тогава ще пуснат политиците нов филм.

Коментар

• психологически анализ върху софикс

щом са на линия кирливия и мисирката, а след малко като се включи и джипса значи тренда от последните 6 месеца се потвърждава...
            НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Grigor Lilov
              преди 2 часа ·

РАВНОСМЕТКА НА КАБИНЕТА В ОСТАВКА
              **** Съществуване назаем 2 години - нов дълг за 21 млрд. срещу държавни разходи за 20 млрд. ****

Това правителство получи разрешение от НС за 16 млрд. лв. нов държавен дълг, изтегли отделно само тази година още 4 млрд. като заеми за БЕХ и Фонда за гарантиране на влоговете. Към сметката трябва да се добави повече от милиард нов вътрешен дълг, емитиран от правителството в лицето на финансовия министър Горанов.
              Станаха общо 21 млрд. (до юни 2016)
              Разходите за държавния бюджет са 9,05 млрд. за 2015 и 10.9 млрд за 2016 - общо 19.95 млрд.
              Т.е. взиманите заеми са били с 1 млрд. повече от разходите по държавния бюджет за тези 2 години.

*** Отчетеният ръст на брутния продукт е заслуга основно на военно-оръжейния ни комплекс. Това е добре - лошото е, че от догодина ще ядем бой за износа на пушкала и боеприпаси за разни джихадистски групировки.
              *** Имаме почти нулевото усвояване на европейски фондове в периода 2014-2020 г., на който сме почти в средата. Според справката на ресорния вицепремиер Томислав Дончев до края на септември това усвояване е жалките 3,1% на сто. Например като резултат тазгодишният бюджет на София е 365 млн. лв. по-нисък, на Бургас – със 100 млн. лева и т.н. .
              *** Чуждите инвестиции в момента са с 33% спад спрямо другата рекордно ниска 2015 г.
              *** Според анализа за 2016 г. на Световния икономически форум България е 118-а от 138 държави по борба с организираната престъпност, 115-а по защита на правата на собственост, 110-а по независимост на съдебната система, 93-а по качество на правителствените харчове. Добавяме и 113-о място на планетата по свобода на медиите.Всички други анализи на аналитични центрове дават същата картина.

~~~ Успехът са магистралите - средно по тридесетина километра за всяка от тези 2 години. (общо 66 км)
              За 2 години бяха довършени и открити общо около 60 км магистрали : отсечките Дупница – Благоевград и Сандански -Кулата от АМ Струма и част от магистрала Марица, която броени седмици по-късно се оказа за ремонт. Трябва да се прибавят и 9 км от АМ Хемус и 8,8 км от Околовръстния път на София – т.нар. Западна дъга и Северна тангента.

*** Издръжката на живота сочи, че 2235 лв. са нужни на четиричленно семейство, за да съществува нормално през септември.
              *** Или за 4-членно домакинство се падат средно 558,82 лв. на човек. Въпреки официално обявяваната дефлация на цените прагът на абсолютната бедност (кошница от 100 стоки и услуги) е 297 лв. на човек (т.е. 53%).
              *** Близо една трета - 30,5% от домакинствата са под прага на абсолютна бедност. (2.181 млн. души), почти половината от домакинствата - 48% (3,462 млн. души) живеят в лишения (под границата от 558 лв) Според Евростат за 2015 г. сме абсолютен европейски лидер за домакинствата, заплашени с "риск от бедност и социално изключване) - 41.3%

*** Заетите (хората с работа) са 2.217 млн.
              *** С минимална заплата са 341 507 души. (14.8%)
              *** Със заплата от 491 лв. до 704 лв., т.е. три-четвърти от средната за страната работят над 674 хил. души. (30.4%)

През септември 2016 г. националната статистика публикува официални данни за бедност и социално изключване:
              - за 2015 г. с доходи под линията на бедност - 325 лв. за същата година, са 1 млн. 586 хил. души;
              - с пенсии под 325 лв. са над 1,3 млн. пенсионери - от тях над 400 хил. са с пенсия под 180 лв.;
              - относителният дял на хората в риск от бедност и социално изключване нараства на 41 на сто от населението;
              - нараства делът на българите, живеещи в тежки материални лишения, от 2 млн. 376 хил. през 2014 г. на 2 млн. 448 хил. м. г.;
              - 60 на сто от домакинствата не могат и да помислят за едноседмична почивка, 53 на сто не могат да посрещнат неотложни ремонти, 39 на сто ограничават отоплението на жилищата поради недостиг на средства.

При такава ситуация с доходи, чужди инвестиции, жизнени равнища и фасадна демокрация, прикрила корупционните механизми и мафията, икономиката също няма да върви, ще се срутва въпреки оптимистичните отчети и това се вижда с просто око от всеки.
              Тази зима ще ескалира ситуацията до взривоопасна смес. Защото бедността произвежда покорство (и затова мафиотизираните ни партии водят такава политика), но необходимостта от оцеляване е утробата на революциите...
              Този не е ли същия ШЕМЕТ дето преди година,две предричаше срив на валутния борд и банките

Коментар

• Grigor Lilov
                преди 2 часа ·

РАВНОСМЕТКА НА КАБИНЕТА В ОСТАВКА
                **** Съществуване назаем 2 години - нов дълг за 21 млрд. срещу държавни разходи за 20 млрд. ****

Това правителство получи разрешение от НС за 16 млрд. лв. нов държавен дълг, изтегли отделно само тази година още 4 млрд. като заеми за БЕХ и Фонда за гарантиране на влоговете. Към сметката трябва да се добави повече от милиард нов вътрешен дълг, емитиран от правителството в лицето на финансовия министър Горанов.
                Станаха общо 21 млрд. (до юни 2016)
                Разходите за държавния бюджет са 9,05 млрд. за 2015 и 10.9 млрд за 2016 - общо 19.95 млрд.
                Т.е. взиманите заеми са били с 1 млрд. повече от разходите по държавния бюджет за тези 2 години.

*** Отчетеният ръст на брутния продукт е заслуга основно на военно-оръжейния ни комплекс. Това е добре - лошото е, че от догодина ще ядем бой за износа на пушкала и боеприпаси за разни джихадистски групировки.
                *** Имаме почти нулевото усвояване на европейски фондове в периода 2014-2020 г., на който сме почти в средата. Според справката на ресорния вицепремиер Томислав Дончев до края на септември това усвояване е жалките 3,1% на сто. Например като резултат тазгодишният бюджет на София е 365 млн. лв. по-нисък, на Бургас – със 100 млн. лева и т.н. .
                *** Чуждите инвестиции в момента са с 33% спад спрямо другата рекордно ниска 2015 г.
                *** Според анализа за 2016 г. на Световния икономически форум България е 118-а от 138 държави по борба с организираната престъпност, 115-а по защита на правата на собственост, 110-а по независимост на съдебната система, 93-а по качество на правителствените харчове. Добавяме и 113-о място на планетата по свобода на медиите.Всички други анализи на аналитични центрове дават същата картина.

~~~ Успехът са магистралите - средно по тридесетина километра за всяка от тези 2 години. (общо 66 км)
                За 2 години бяха довършени и открити общо около 60 км магистрали : отсечките Дупница – Благоевград и Сандански -Кулата от АМ Струма и част от магистрала Марица, която броени седмици по-късно се оказа за ремонт. Трябва да се прибавят и 9 км от АМ Хемус и 8,8 км от Околовръстния път на София – т.нар. Западна дъга и Северна тангента.

*** Издръжката на живота сочи, че 2235 лв. са нужни на четиричленно семейство, за да съществува нормално през септември.
                *** Или за 4-членно домакинство се падат средно 558,82 лв. на човек. Въпреки официално обявяваната дефлация на цените прагът на абсолютната бедност (кошница от 100 стоки и услуги) е 297 лв. на човек (т.е. 53%).
                *** Близо една трета - 30,5% от домакинствата са под прага на абсолютна бедност. (2.181 млн. души), почти половината от домакинствата - 48% (3,462 млн. души) живеят в лишения (под границата от 558 лв) Според Евростат за 2015 г. сме абсолютен европейски лидер за домакинствата, заплашени с "риск от бедност и социално изключване) - 41.3%

*** Заетите (хората с работа) са 2.217 млн.
                *** С минимална заплата са 341 507 души. (14.8%)
                *** Със заплата от 491 лв. до 704 лв., т.е. три-четвърти от средната за страната работят над 674 хил. души. (30.4%)

През септември 2016 г. националната статистика публикува официални данни за бедност и социално изключване:
                - за 2015 г. с доходи под линията на бедност - 325 лв. за същата година, са 1 млн. 586 хил. души;
                - с пенсии под 325 лв. са над 1,3 млн. пенсионери - от тях над 400 хил. са с пенсия под 180 лв.;
                - относителният дял на хората в риск от бедност и социално изключване нараства на 41 на сто от населението;
                - нараства делът на българите, живеещи в тежки материални лишения, от 2 млн. 376 хил. през 2014 г. на 2 млн. 448 хил. м. г.;
                - 60 на сто от домакинствата не могат и да помислят за едноседмична почивка, 53 на сто не могат да посрещнат неотложни ремонти, 39 на сто ограничават отоплението на жилищата поради недостиг на средства.

При такава ситуация с доходи, чужди инвестиции, жизнени равнища и фасадна демокрация, прикрила корупционните механизми и мафията, икономиката също няма да върви, ще се срутва въпреки оптимистичните отчети и това се вижда с просто око от всеки.
                Тази зима ще ескалира ситуацията до взривоопасна смес. Защото бедността произвежда покорство (и затова мафиотизираните ни партии водят такава политика), но необходимостта от оцеляване е утробата на революциите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                  Пак ще трябва да оставя чашата и да потракам по клавиатурата

Ей, голямо шоу пада в този форум и аз истински се забавлявам. Големите пари щели да чакат добри сигнали Ми да си чакат колкото си искат! А ние за чий да чакаме??? Да купуваме след като влязат ли? А защо да не купим преди да влязат? Всеки знае, че на борсата най-бързият печели Аз като по-прост ще купувам преди ''големите пари'' а вие влизайте на пазара след тях като искате

Мнението не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
                  Правилно! Спекулантите купуват с налучкване. Ако не са инсайдери. Спекулантите са доблестни и рискуващи с чест типове. Но те са странично изключение. Маргинали в положителния смисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Знаеш ли кое не ми каза Василев когато го питах...
                    На какви цени са взели дялове ПФ .....
                    Та ми мина едно съмнение...
                    дават му примерно 3 милиона , но му определят цена да купи акции който Те притежават и то на определена цена....
                    дадени акции се продават с 30 % а дяловете са взети с 2% отгоре....
                    Не е препоръка....
                    Как....как ....верно ли така каза Василев за условието цени на покупки....???

Коментар

• Пак ще трябва да оставя чашата и да потракам по клавиатурата

Ей, голямо шоу пада в този форум и аз истински се забавлявам. Големите пари щели да чакат добри сигнали Ми да си чакат колкото си искат! А ние за чий да чакаме??? Да купуваме след като влязат ли? А защо да не купим преди да влязат? Всеки знае, че на борсата най-бързият печели Аз като по-прост ще купувам преди ''големите пари'' а вие влизайте на пазара след тях като искате

Мнението не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
                      Last edited by Бик в атака; 15.11.2016, 21:16.
                      Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Въздържанието е показателно за излизане от опиянението. Без нова доза гориво в кръвта трудно ще се върне куража. Дано бюджета размъти и разпали главите. Големите пари ще се стискат до добри сигнали. А скокът между двата тура може да е бил спекулативно завъртане в порочен кръг.

Коментар

Туршията си я купих от Билла, защото домашната още не е готова А оборота наистина е малък, но се надявам да се вдигне. Все пак съм акционер в BSO

- За вас доктор йоткер трябва да е неизвестна личност ?
                          Дребни ребърца от млада свиня- за жарени до червено-кафяв отенък и леко прегорели крайчета ....мммм с младото Мерлоооо, ммммалеей ... На ЗДраве дружинааа !

.. .. само да не забравя после холестеролразбивача!!!

Коментар

За политика съм разбрал, че няма смисъл да се спори.
                            Казваш да гледаме напред, но ти лично какво виждаш там и какво виждат според теб масата участници? Питам без ирония, наистина ми е интересно да разбера. В този момент се сещам за интервюто на Батя, където той спомена как е процедирал в подобни случаи, въпреки огромния си /за моите стандарти/ портфейл. А каквото и да си говорим, той е доказал себе си като спекулант и е редно всеки да се вслушва поне малко в думите му.
                            Хората живеят с очаквания и търгуват с тяхната обществена представа.
                            Ако има перспектива за една по-ясна и ангажирана политика, а не моментно мнение, според настроение или нечие влияние, участниците във фондовия пазар биха били по-сигурни, че прогнозируемостта подлежи на някакви по-обективни показатели, оттам и интересът би нарастнал.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              е отвори ли туршията вече?
                              винце с мезенце съм аз, ама много малък оборот днес!
                              Туршията си я купих от Билла, защото домашната още не е готова А оборота наистина е малък, но се надявам да се вдигне. Все пак съм акционер в BSO
                              Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

Аз пък процедирам по следния начин: пийвам си ракийка, хапвам си туршийка и гледам да си допълвам портфейла с акции на промоция

Наздраве на всички!
                                е отвори ли туршията вече?
                                винце с мезенце съм аз, ама много малък оборот днес!

Коментар

Working...
                                X