Имам чувството, че някой хора не помнят, че само преди 3 г. имаше един данък въведен върху дохода от лихви по депозити - мисля разчета беше върху 300 милиона лева, които се получават като доход и решиха, че трябва да бъдат обложени като всеки друг доход - какво стана с този данък и по интересното дохода къде отиде? Отговор, вече такъв доход няма, а това е променена ситуация, естествено не всеки ще реагира мигновено или веднага на тази ситуация.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Може да се разхвърлят на няколко банки със суми под 200хил които са гарантирани от държавата,нищо че е малка лихвата!На БФБ гаранциония фонд признава до 40хил и евенуално може да се спечели по гол доходност ,но може и да се загуби много капиталово.......е кое е по сигурно........така разсъждават хората със спестявания!Доходноста не е водеща-водеща е сигурността!Викаш доходността не била важна, че откога? Аз не познавам, някой за който доходността не е важна. А, за каква сигурност говорим - сигурно за сигурност при покупателната способност? Че като имаш 100 лв. днес, някой ти гарантира, че и след 10 г. ще има същата покупателна способност?
Живота с лихви от депозити е от близкото ни минало. Не знам, но сегашните лихви по депозити ще накарат много хора да се намръщят и да търсят нещо по сгодно като алтернатива (сигурен съм, че има хора които разчитат на доход от спестяванията си, за да живеят или плащат някоя друга сметка, а сега това го няма), и такива не липсват, има доста Договорни Фондове са с по 10% за миналата година и "почти сигурна" такава доходност за тази година и че и следващите няколко. Има всякакви хора и нужди, не слагайте всички под общ знаменател, както казва доктора на науките, който цитирах, това са 50% от БВП е спестен в депозити - не е шега работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
абе исках да го кажа по нежно за мИчетата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Искаш да кажеш часа щото сега е 595.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеДа видим Софикс 600 до колко дена ще падне
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/novini-i-anal...ansist-231563/
Да дам и аз още един шеър на това интервю...Човекът ви го казва, че ключа за бараката са спящите спестявания. И понеже хората не разбират от приказки, че и от числа, едни пример - имам сметка спестовна/разплащателна в едно. Всяка година поддържам едни наличности по нея и в края на годината се олихвява с по 10-20 лв. съм вземал. Познайте колко взех за тази година - 0.30 лв. като олихвяване, това което преди е било десетки левове. Много хора още не са си погледнали какво са получили като лихви по депозити и сметки, но след като си ги погледнат, смятам, че доста ще прозрат, че риска да държиш крупна сума спяща с банка, вече не си струваLast edited by спекуланта; 09.01.2017, 12:38.
Коментар
-
http://www.investor.bg/novini-i-anal...ansist-231563/
Да дам и аз още един шеър на това интервю...Човекът ви го казва, че ключа за бараката са спящите спестявания. И понеже хората не разбират от приказки, че и от числа, едни пример - имам сметка спестовна/разплащателна в едно. Всяка година поддържам едни наличности по нея и в края на годината се олихвява с по 10-20 лв. съм вземал. Познайте колко взех за тази година - 0.30 лв. като олихвяване, това което преди е било десетки левове. Много хора още не са си погледнали какво са получили като лихви по депозити и сметки, но след като си ги погледнат, смятам, че доста ще прозрат, че риска да държиш крупна сума спяща с банка, вече не си струва
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
...имах желание да гледам, но още в началото младежа показва, че не знае за движението на SOFIX 3 години назад ???
Ето в такива моменти искам да съм на мястото на водещия ...За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеМного мъдри и точни коментари, за съжаление!...препоръча излизането на стартъпи, „където им е мястото“
Докторът:Пазарът не работи регулаторно
Докторът:в приетата поредна Стратегия за развитие на българския капиталов пазар не става ясно каква е целта
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеРия в пясъка и пръхтя на 1000 ☺
При толкоз ракети и очаквания - обяснения що Флагмана буксува?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеНаслушахме се на "еуфорични" интервюта и коментари. Ето и едно по-скоро "отрезвяващо" мнение... Ако сте го пропуснали случайно:
Д-р Боян Иванчев (пред Bloomberg TV Bulgaria): Пазарът продължава да бъде много малък, плитък, манипулативен и изостанал – регулаторно, технически, фактически...
- 1 like
Коментар
Коментар