Първоначално изпратено от Бик в атака
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
Имам приятели които не се разпродадоха и портфейла им е над нивата от преди месец. Те имаха основно ПИБ, Алкомет, Неохим, Агрия, Доверие... Не може ли ти да спечелиш пари като спекулант а те като инвеститори държащи акции? Защо едното трябва да противоречи на другото? Имам друг познат с доста Спиди. Не мисля, че се оплаква от нещо. Мога да дам пример и с Фортис и трейдинга му. Това са различни подходи търгуващи различни типове активи. Вероятно почти няма засечка в портфейлите. Да се стискат постоянно волатилни компании, с висока бета и без органичен растеж е лудост. Да се спекулира с компания, на която постоянно и се подобряват резултатите е почти невъзможно за големите портфейли. От къде ликвидност за това? Борсата ни е идеална за дребни спекуланти и всякакъв вид инвеститори. Посто няма място за средни или големи спекуланти. Надявам се някой ден и това да се случи. В повечето случаи става въпрос за безсмислени спорове между спекуланти и инвеститори. когато го осъзнах спрях а споря. Между другото от познатите ми няма нито един човек търгуващ на борсата чийто портфейл да е под нивата му от пролетта на 2014 година, когато СОФИКС беше 621. Всички до един са инвеститори а не спекуланти. Нито един от тях не е техничар. Всички са фундаменталисти. Явно имам късмета да се движа в добра среда.
Написаното от теб ми изглежда нещо като критика от спекуланти към инвеститори. Спекулантите не виждат какво да правят на този пазар а инвеститорите не виждат защо да си ходят. И така започва скандала. Ще ми бъде интересно по-скоро разговора да е спор между дребни спекуланти, защото съм убеден, че големи такива при тази ликвидност няма.
Всеки вижда това, което иска да види. В случай, че е поне средно интелигентен няма да има проблем да го докаже. В нашият случай нещата са по-прости. Гледа се портфейла и се преценява кой какви резултати има и кой колко е прав. Има доходност - добър е. Няма доходност - не става. Минал е цял цикъл и е оцелял - резултатите не са били случайни. Нещата са доста прости.
Успех в търговията.Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеДа нокаутираш опонентите ти с факти - безценно
Вече стана почти месец откакто обявих че съм разпродал почти всичко. През цялото това време 99% от хората изразили мнение за това мое решение казаха че съм сгрешил. Пазара обаче по категоричен начин показа, че съм постъпил правилно. Всички ни знаем, че няма по-голям от пазара и последния винаги е прав. Затова очаквам хората, които ме критикуваха поне да спрат да го правят, ако им е останало поне малко достойнство.
Мнението не е препоръка за търговия с акции.
Написаното от теб ми изглежда нещо като критика от спекуланти към инвеститори. Спекулантите не виждат какво да правят на този пазар а инвеститорите не виждат защо да си ходят. И така започва скандала. Ще ми бъде интересно по-скоро разговора да е спор между дребни спекуланти, защото съм убеден, че големи такива при тази ликвидност няма.
Всеки вижда това, което иска да види. В случай, че е поне средно интелигентен няма да има проблем да го докаже. В нашият случай нещата са по-прости. Гледа се портфейла и се преценява кой какви резултати има и кой колко е прав. Има доходност - добър е. Няма доходност - не става. Минал е цял цикъл и е оцелял - резултатите не са били случайни. Нещата са доста прости.
Успех в търговията.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
Ако използваме ж.п.терминология може да се каже, че сме на гара разпределителна.
Влакчетата са поспрели за да позволят на пасажерите да направят избор:
- връщат билета и прибират левчета в очакване на по-добри времена
- сменят влака, ако преценят, че новоизбрания ще се движи по-бързо
- спокойно изчакват престоя, уверени в избора си
По перона се забелязват и нови кандидати и разни ренегати да се повозят, ама ако може с 5 - 6% отстъпка от настоящите цени на билетчето
Алпинистите биха казали, че сме достигнали базовия лагер и е необходимо време за адаптация - справка движението от лятото на 2012 до март 2014.Естествено и метеоусловията имат значение - доста облаци и ветрове от всички посоки, но някои разчитат на едни шерпи от ингилизко да им качат дисагите на по-височко
Да видим утре тези който ще наемат шерпи от саксите, какви ще ги вършат при този индекс ....
Ще интересно ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
Ако използваме ж.п.терминология може да се каже, че сме на гара разпределителна.
По перона се забелязват и нови кандидати и разни ренегати да се повозят, ама ако може с 5 - 6% отстъпка от настоящите цени на билетчето
Алпинистите биха казали, че сме достигнали базовия лагер и е необходимо време за адаптация - справка движението от лятото на 2012 до март 2014.Естествено и метеоусловията имат значение - доста облаци и ветрове от всички посоки, но някои разчитат на едни шерпи от ингилизко да им качат дисагите на по-височко
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Иначе аз виждам пазара така - мнооого кеш и раздути цени. Нямам представа кое ще надделее, защото ми е за първи път да попадна в такава ситуация.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
Да, CCB я продадох над 1.60
Не си продавал Хим:
Защото не си имал..
Защото средната ти е висока?
Защото ще расте?
The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениехим и цкб според менСъбитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
Интересно ми е да споделиш, какво продаде толкова! Почти съм сигурен че цените не са паднали с повече от % от твоите "продажби"“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Това не трябваше да го пишеш! Сега при всеки, дори и символичен ръст ще те ползват като манерка
. Иначе аз виждам пазара така - мнооого кеш и раздути цени. Нямам представа кое ще надделее
, защото ми е за първи път да попадна в такава ситуация.
- 1 like
Коментар
-
Това не трябваше да го пишеш! Сега при всеки, дори и символичен ръст ще те ползват като манерка
. Иначе аз виждам пазара така - мнооого кеш и раздути цени. Нямам представа кое ще надделее
А за кеша си прав, че е много, но по интересното е защо не влиза на пазара. Докога ще караме с тая ликвидност и тези обороти???
Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеДа нокаутираш опонентите ти с факти - безценно
Вече стана почти месец откакто обявих че съм разпродал почти всичко. През цялото това време 99% от хората изразили мнение за това мое решение казаха че съм сгрешил. Пазара обаче по категоричен начин показа, че съм постъпил правилно. Всички ни знаем, че няма по-голям от пазара и последния винаги е прав. Затова очаквам хората, които ме критикуваха поне да спрат да го правят, ако им е останало поне малко достойнство.
Мнението не е препоръка за търговия с акции.! Сега при всеки, дори и символичен ръст ще те ползват като манерка
Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
Това мнение го намирам за заблуждаващо - при текущите спредове се съмнявам да можеш да си върнеш акциите ( ако са търговски количества) с добра печалба. През последния месец имам сделки и в двете посоки, но висенето на ордерите е основното , което се случва. Не, че ме интересува кой какво е продал или купил, още по малко мога да изразявам мнение кой е постъпил правилно, но малко заблуждаваш и току виж някой хукнал да продава белким и той е в играта.
Нямам препоръки , съсгласен че пазара само съди.Last edited by Бик в атака; 14.02.2017, 16:25.Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
Коментар