If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес се очертава интересен ден при 2.2 млн. лева влизащи в ЕТФ-а
Може пък да изчакат. Да събират ресурс за експанзия след изборите, например. Според който излезе напред и близките му фирми бъдат поставени пред линията на старта.
Новината е добра, но може би не толкова, колкото очакват някои. При това голямо записване, явно е институционален, най-вероятно ПФ и подобно на предишните големи записвания са си договорили замяна на пакети от Софикс акции срещу дялове във фонда. Нали не си мислите, че за два милиона ще тръгнат да обират асковете. Пълен съм с акции и а дано, ама едва ли.
От няколко дни са на доста места на бидовете.....купува......
Проблема е че в някой като в Планината , акциите са на привършване....
ПФ няма интерес да пълни фонда ,това са крайни изпълнениия , той иска двойна доходност и на неговите акции в сейфа и на дяловете....
Така че ще гледаме ...
Новината е добра, но може би не толкова, колкото очакват някои. При това голямо записване, явно е институционален, най-вероятно ПФ и подобно на предишните големи записвания са си договорили замяна на пакети от Софикс акции срещу дялове във фонда. Нали не си мислите, че за два милиона ще тръгнат да обират асковете. Пълен съм с акции и а дано, ама едва ли.
Според мен задържаха днес с покупките, защото щеше да е кофти да вдигнат Софикс с 2-3% и записалия да влезе на високи нива. Поне аз ако бях, нямаше да съм хепи. Ама, ако утре скочи Софикс, записалият ще е вече на плюс. Така, че утре не им пречи нищо да почнат с покупките.
Според мен утре ще влезат чисти близо милион и 700 К на борсата ,днес тези който използваха даа си разпродадат софикс акции без комисионни утре ще гледат мноооого сърдито......
Смятам че балансировката до края на март ще бъде направена от фонда на 100 %....
Според мен няма да е утре от фонда се усетиха и ще изберат подходящ момент
"Поръчки за емитиране на нови 1 860 000 дяла от индексния фонд върху SOFIX бяха получени на първичен пазар до 15 часа днес." Новина от преди час от Фейсбука на Експат Софикс ЕТФ
Според мен утре ще влезат чисти близо милион и 700 К на борсата ,днес тези който използваха даа си разпродадат софикс акции без комисионни утре ще гледат мноооого сърдито......
Смятам че балансировката до края на март ще бъде направена от фонда на 100 %....
Коментар