Мечката днес даде крачка назад))))
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Според мен се слагате каруцата пред коня))) Знаете как се действаше (уж по стечение на обстоятелствата) по времето на Костов - всичко пред фалит - на продан!!!! Нефтохима - за 1 кинт. на братушката)))) Както казва Греъм - Майк тайсън откъде е познавал мис Калифорния преди да я награби!?!?! - няма откъде)))) Също и това за прЕватизацията - първо се фалира после се прЕватизира)))))))) а не обратно ))))))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Като се размислих и Гледайки сутуацията в БГ, виждам следното: Държавен проект (АЕЦ Белене) фалира, като завлече данъкоплатците с има- няма 2 милиарда евро.
Държавно подкрепяната КТБ, фалирана и завлече към 5 милиарда лв.
Топлофикация София, ТЕЦ Марица Изток 2 (общинкса и държавна фирма) са крайно неефективни.
БДЖ си е класика в жанра за некачествено управление на държавни фирми.
НЕК, въпреки огромните енергийни мощности, с които разполага, си остава една губеща и крайно неефективна компания.
Моля посочете ми примери за обратното в България..
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеТо и Майк Тайсън не познава Мис Калифорния .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение....Той отхвърли твърденията, че е номинация на Делян Пеевски и обясни, че го познава от медиите....
Life won't wait for you.
Коментар
-
Доколкото знам във Франция държавното учатие в индустрията е около 50%.В Австрия и Германия също има, да не говорим, че там има и много развито кооперативно учатие, каквото и да значи това..Въпроса е защо точно БФБ да не е частна след като всичко друго се разпродаде и разграби..И къде Борсите в развития свят са държавни..Остава успокоението, че наистина искат да я развиват, но съм смутен от това..
„Пловдивският панаир не е в програмата за приватизация, през последните 2-3 години не е предлаган”, заяви Караниколов. Той коментира още, че не вижда нищо притеснително в сделките за „Булгартабак” и Дипломатическия клуб.
Той отхвърли твърденията, че е номинация на Делян Пеевски и обясни, че го познава от медиите. Караниколов, зад когото застана „Атака“, заяви, че познава добре Волен Сидеров...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеИдеята, че държавата можела да управлява някои печеливши фирми, е ретроградна и ни връща 30 години назад! Да, може, докато корумпираните политици и държавни чиновници ги източат и тях! Да не говорим за сигналите, които се излъчват навън - ще продваме-няма да продаваме...
От тези 98% активи на този етап над половината са във фалит и ликвидация от добрите купувачи.Last edited by Grosss; 15.05.2017, 15:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнениеКак го разбирате това - звучи ми .....да не казвам как
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнениеКак го разбирате това - звучи ми .....да не казвам как
След като обяви преди дни, че са продадени 98% от дружествата в програмата за раздържавяване, Емил Караниколов трябваше да отговори на въпрос кои са останалите 2%, към които няма интерес.
„Към момента в програмата по-интересно предприятие, което познавате, е Българска фондова борса. Считам, че тя няма да се приватизира, а ще развиваме този инструмент“, заяви министърът
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...va-bfb-239362/
Коментар
-
Ако БФБ се капиталира до 30 милиярда лева може и да я продадат.Първо трябва
да докажат ,че може да се върти яка търговия за да я продадат по-скъпо.На този
етап трябва да се молят на някой да я вземе като подарък.Last edited by Grosss; 15.05.2017, 14:19.
- 1 like
Коментар
-
Как го разбирате това - звучи ми .....да не казвам как
След като обяви преди дни, че са продадени 98% от дружествата в програмата за раздържавяване, Емил Караниколов трябваше да отговори на въпрос кои са останалите 2%, към които няма интерес.
„Към момента в програмата по-интересно предприятие, което познавате, е Българска фондова борса. Считам, че тя няма да се приватизира, а ще развиваме този инструмент“, заяви министърът
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...va-bfb-239362/
- 1 like
Коментар
Коментар