Първоначално изпратено от unsworth
Разгледай мнение
Бюджетите до голяма степен зависят и от световната конюнктура. В бум има повече приходи, в криза по-малко. Тук според мен е ключа към бъдещия растеж, който ми се привижда. Когато си използвал времето на кризата за да си оправиш кочинката, като дойдат хубавите времена ще пожънеш каквото си посял. Те си мисля хубаво посяха и сеят, но времето тук ще покаже най-добре. Само ще допълня, че Бойко Борисов каза 4,5-6%, а Кирил Домусчиев каза, че е по-голям оптимист. Моята прогноза е за 20-30% ръст на БВП до края на мандата на ГЕРБ,но аз си признавам, че съм непоправим оптимист. Финансовия министър каза 3%, вероятно няколко десети отгоре. Негова е работата да формира очакванията. Колкото по-ниски очаквания, толкова по-доволни хора от надминаването им.
2. За оценките на министрите не мога да коментирам защото не съм ги анализирал задълбочено. За очакванията към министрите... моите са да си вършат съвестно работата.
3. Тук е интересна дискусията как можем да оправим демографията. Моята идея и това, което съм споделял е:
Финансова дисциплина-> Намаляване на дълга и плащанията по него-> Повишение на кредитния рейтинг->Солидни инвестиции->Мощен ръст->Повече деца, повече мигранти и повече българи, които се връщат
Това е основата, а това което виждам, че се прави доста повече и въобще има дългосрочно планиране и приемственост.
Коментар