If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вижте една графика сравняваща Софикс и средните цени на имотите в София. Данните за имотите съм ги взел от НСИ и предполагам не са точни на 100% но все пак мисля че са доста близо на реалната картина.
Дори на немците им трябват 8 години след дот кома да се върнат отново на 8,000.
Едно ново голямо ИПО ще даде допълнително заряд на БФБ. Да видим дали 2.40 при Химимпорт няма да бъде скоро прегазено и така да минем над 730
Изостава и то много ! Този път имотите поведоха спекулата и вече цени от над 1,200 евро /м2 за по 'хубави' квартали са 'нормални' а вявам Софикс може да навакса бързо със сравнително малко пари.
Е с малко..., да навакса става /видно е от нова година/..., ама за да е трайно си трЕбЕ яко шума..., а няма..., изгориха я в криптосите...
Изостава и то много ! Този път имотите поведоха спекулата и вече цени от над 1,200 евро /м2 за по 'хубави' квартали са 'нормални' а вявам Софикс може да навакса бързо със сравнително малко пари.
Вижте една графика сравняваща Софикс и средните цени на имотите в София. Данните за имотите съм ги взел от НСИ и предполагам не са точни на 100% но все пак мисля че са доста близо на реалната картина.
Нямам идея, честно казано. През последните няколко години навсякъде се говори и пише за успехите на БГ ИТ компании по света и у нас. За съжаление на БФБ има листнати само две. Всяка нова компания листната на БФБ е добре дошла, по-добре е от нула или една на година.
п.п Не искам да съм песимист, но през януари 2017 отново се говореше за две сигурни IPO-та. Силно се надявам този път листването да се случи през следващите два или три месеца.
Две сигурни първични публични предлагания (IPO) ще се случат на Българската фондова борса (БФБ) през 2017 г. Това обяви пред Investor.bg изпълнителният директор на борсата Васил Големански.
Той (Васил Големански) анонсира, че „в следващите 2 месеца ще има новини, които ще разбудят пазара, но нека бъдат изненада“... Предположения или мислиш, че ще бъде листната на БФБ фирма за саниране от Хасково
Дали този компания няма да е един от новите "играчи" на БФБ
Не подценявам водения между колегите спор. В един по-широк контекст засяганите проблеми имат и пряко и косвено въздействие върху борсата.
Ще ми се обаче, да попитам знаещи колеги, особено тези, които имат интереси и склонност да наблюдават и тълкуват технически движенията.
Днес средна пълзяща 20 почти се докосна до .БГТР30. При софикс още не.
В рамките на около 2 месеца - от края на октомври до около 20 декември, графиката на индексите се пресичаше многократно със средните, след което последва един месец на позитивни развития и респективно раздалечаване на пазара и средните.
Ето, на прага сме вероятно на поредна промяна.
Има ли нещо, което борсата се опитва да ни "каже" днес?!
След като излязоха 20 мил кеш от хима би трябвало да сме оптимисти като цяло.
Не подценявам водения между колегите спор. В един по-широк контекст засяганите проблеми имат и пряко и косвено въздействие върху борсата.
Ще ми се обаче, да попитам знаещи колеги, особено тези, които имат интереси и склонност да наблюдават и тълкуват технически движенията.
Днес средна пълзяща 20 почти се докосна до .БГТР30. При софикс още не.
В рамките на около 2 месеца - от края на октомври до около 20 декември, графиката на индексите се пресичаше многократно със средните, след което последва един месец на позитивни развития и респективно раздалечаване на пазара и средните.
Ето, на прага сме вероятно на поредна промяна.
Има ли нещо, което борсата се опитва да ни "каже" днес?!
Япония, Щатите и другите големи отдавна са осъзнали, че без ред и законност не може да има мощна държава и развита икономика. Вероятно и при тях има някаква корупция, но общо взето законът им с еднаква строгост се отнася към бедни и богати и някой ако сгази лука, на никой не му пука дали е важна клечка или не - бутат го в затвора без да им мигне окото. Уесли Снайпс май ходи в пандиза за данъчни нарушения.
Българите още не са дорасли за такова общество.
За това е нелепо да се сравняваме с тези държави, както прави колегата по долу, но целта ни трябва да бъде да станем като тях. За момента нямаме никаква база за сравнение.
Коментар