Първоначално изпратено от dex
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
От 3 години съм предимно къс, в резултат за 2016 и 2017 бях почти -20%, но покрай БФБ ми беше спокойно, тази е по-добра и засега наваксвам половината загуби.
- 1 like
Коментар
-
От 3 години съм предимно къс, в резултат за 2016 и 2017 бях почти -20%, но покрай БФБ ми беше спокойно, тази е по-добра и засега наваксвам половината загуби.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Няма никакъв патос. Очевидно е, че преписваме от запад и се чудя дали търгуващите там сте скъсили индексите предвид това, че вярвате силно в предстоящия срив.
П.П. Не приемайте всяка реплика за заяждане. Наистина питам и ми е интересно.
- 1 like
Коментар
-
Я виж ти, дясната ръка на Боко тиквата и гербавите иска да слага нов данък - капитал. Предполагам, че ако го направят, това ще е краят на пародията на борса в боковия тиквостан.
Нинова: 8000 души декларират 7 млрд лв. доходи, затова предлагаме данък "капитал"
Както стана традиция, внасяме алтернативен бюджет за 2019 г, като започваме днес с алтернативата в данъчната политика. Вчера внесохме своите предложения. Целта, която си поставяме, и същността на тази политика е намаляване на неравенствата, мерки срещу сивата икономика, мерки за подпомагане на младите семейства и децата. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова.
"Ние не правим случайни прогнози на това, което предлагаме, и не стъпваме на предположения, а на официална държавна статистика. Ето как изглеждат нещата: около 1 714 000 души получават доходи до 1000 лв., а 47 000 български граждани получават до 9100 лв. Ако прибавим към тях- малко над 2 млн. пенсионери, които получават ниски пенсии, се получава, че близо 4 млн. българи получават такива доходи. При тази голяма ножица в доходите, 8000 души са декларирали доход от дивиденти 7.2 млрд. лв. Представете си колко бедно живеят над 4 млн. българи, но 8000 души са декларирали доход от над 7 млрд. лв. годишно. При тази ситуация, работещите хора плащат 10% върху заплатата си, а капиталът плаща 5% върху дивидента, който се изписва през фирмите. Този дивидент генерира сив сектор, защото през изписан дивидент с по-нисък данък се плащат на черно заплати на работници, на които не се внасят осигуровки. Ето защо, предлагаме в алтернативната си данъчна политика прогресивен данък върху доходите на физически лица. По тази скала 2 240 286 работещи ще плащат същия данък и той няма да се увеличава, а 47000 ще плащат по-висок", каза Нинова.
БСП предлага също така въвеждане на „Данък капитал“ – данък върху дивидентите, не тези 5%, които са по-малко от това, което плащат работещите, а също прогресивна скала върху дивидентите.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Ами основно съм навън, но БФБ си е достатъчно добро за АДСИЦите и в моментите на раздвижване. Не разбирам обаче целия този патос в периодите на очевиден мечи пазар..
П.П. Не приемайте всяка реплика за заяждане. Наистина питам и ми е интересно.Last edited by 15%; 25.10.2018, 20:59.Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Аз да попитам - след като мислите, че ДАКСА ще е под 10 000, защо не го скъсите? Аз ако имах и най-бегла представа какво ще стане навън, никога нямаше да погледна БФБ-то.
Коментар
-
Още не са паднали, гледай на ДАКС 10 000 какво ще ставаLast edited by 15%; 25.10.2018, 20:11.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Още не са паднали, гледай на ДАКС 10 000 какво ще става. ДАКС на 10к я се случи, я не. Аз исках да изкоментираме това дето се вижда сега.... бях казал, че като падат големите тук ще падаме по-малко и точно това се вижда тези дни ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Петьо и аз съм в акции и искам борсите да растат, но само се моли истински да няма по сериозен спад или срив навън, защото тук наистина ще стане мазало ! И без това сме толкова рехави и безоборотни тук, че само да изсипят няколко милиона и сме свалили гащите отвсякъде !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеабе индианците в този форум разправяха нещо, че като падат големите борси тук, в БФБ, щяло да е мазало, да се изтрепем кой пръв да излезе ... ама що така това не се случва ??
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеабе индианците в този форум разправяха нещо, че като падат големите борси тук, в БФБ, щяло да е мазало, да се изтрепем кой пръв да излезе ... ама що така това не се случва ??
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
То май всички сме така,артисти от Болшой театър.Ако падне ще купя,ако скочи ще продам ,желязна тактика.
Просто гледам мача и чакам развръзката при ЧЕЗ
Може да купя само още 3CZLast edited by lobos; 25.10.2018, 17:21.
Коментар
Коментар