IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Много бързате! В типичен мечи пазар сме с голяма волатилност но тренда е ясен и път надолу има доста. Ето днес сме 3%-4% нагоре на запад но това нищо не променя просто вълничките се образуват по пътят надолу.

При нас я няма тая волатилност защото няма кинти а нови пари влизат предимно в напреднал възходящ тренд. На БФБ нови пари не очаквайте скоро защото депозитарите като видят графиката за последната година и ще избягат
    Тренда не е ясно още дали е надолу, особено с днешните изказвания на Пауъл...

А Американците май нямат намерение да спират.
    S&P 500 2,531.93 +84.04 +3.43%
    Nasdaq 100 6,420.96 +273.83 +4.45%
    Dow 30 23,453.37 +767.15 +3.38%

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Много бързате! В типичен мечи пазар сме с голяма волатилност но тренда е ясен и път надолу има доста. Ето днес сме 3%-4% нагоре на запад но това нищо не променя просто вълничките се образуват по пътят надолу.

При нас я няма тая волатилност защото няма кинти а нови пари влизат предимно в напреднал възходящ тренд. На БФБ нови пари не очаквайте скоро защото депозитарите като видят графиката за последната година и ще избягат
      На мен не ми разправяй тези, "ич" не ти вярвам, )) уж беше бик, а си се разкешвал в тилът на "врага", - не е гут така.
      Пък и що касае амбалажа (картоните) - за никъде не бързам Елате пиленца при батко, както се казва, но не за пилците на градус, разбира се

Коментар

• и като видат графиките на останалите къде ше идат ??? сохи

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

ИНтересен анализ, Батя, на мен първото число ми стои също правдоподобно (мойто беше около 550, +-некви десетици не са проблем а и не си играя много точно да ги меря, то не е като с нож да го отрежеш ), за второто число по спомен май имах малко по-малко предложение, а помниш ли къде си видял анализа, за да погледнем, как са нещата и през погледа на тех.анализаторите ?
          Иначе, също мисля като батювият съвет, да се възползваме от ситуацията и имам готовност и с портфейла и с кеша.
          (не се третира като препоръки )

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Четох един техн. анализ който предвижда падане до към 540 преди нов възход с цел 800-850. Звучеше много правдоподобно..
            Така че бикове, възползвайте се по най-добрия начин от ситуацията, наместете добре портфейлите и бъдете готови за момента в който отново ще дойде нашето време!
            ИНтересен анализ, Батя, на мен първото число ми стои също правдоподобно (мойто беше около 550, +-некви десетици не са проблем а и не си играя много точно да ги меря, то не е като с нож да го отрежеш ), за второто число по спомен май имах малко по-малко предложение, а помниш ли къде си видял анализа, за да погледнем, как са нещата и през погледа на тех.анализаторите ?
            Иначе, също мисля като батювият съвет, да се възползваме от ситуацията и имам готовност и с портфейла и с кеша.
            (не се третира като препоръки )

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Може да иронизирате и да се подигравате с всекиго....
              Но между различните мнения за апокалипсиса има различия...
              При мен е средносрочно и дългосрочно очаквам сериозен спад ,но на ДАУ и ДАХ в краткосрочен аспект очаквам ралито което нямаше през декември...
              Има доста поводи за него.... в близките 60 дни...
              За нас виждам или заспиване или до 5% нагоре.
              ....в близките дни....
              как ти идва на акъла да споменаваш апокалипсис изобщо??? ........... разликата между 2008-2009 г. и сега 2018-2019 г. е осезаема

в близките 60 дни софка ще падне до 555-565 пункта ............ тези 5% са 30 пункта => не знам от къде ще дойдат ........ трябват пари, а не приказки по форуми...
              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Щом Полки,Трола и Ташуняка казват ,че ще пада ти какви ралита виждаш?Какво тъпак ли искаш да те нарекът?
                Може да иронизирате и да се подигравате с всекиго....
                Но между различните мнения за апокалипсиса има различия...
                При мен е средносрочно и дългосрочно очаквам сериозен спад ,но на ДАУ и ДАХ в краткосрочен аспект очаквам ралито което нямаше през декември...
                Има доста поводи за него.... в близките 60 дни...
                За нас виждам или заспиване или до 5% нагоре.....в близките дни....

Коментар

Щом Полки,Трола и Ташуняка казват ,че ще пада ти какви ралита виждаш?Какво тъпак ли искаш да те нарекът?
                  никой никога не съм наричал тъпак ...... ако някой така се е почувствал - това си е негов проблем...

==========

иначе доста елементарно е да се мисли, че пазара постоянно ще пада ...... при развитите борси напълно нормално е да има корекции на основния тренд и тези корекции показват, че има пазар и той е жив

за съжаление на БФБ няма пазар ...... тук всичко се дирижира - и спадовете, и ръстовете ........... софарма&дърщерни се дирижират от време оно, а повече от година в същата ситуация е ХИМ ......... затова и тук няма резки спадове, а всичко става бавно и мъчително като в същото време троловете през час обявяват как ралито започва всеки момент ......... каквото и да си говорим жабчетата бяха "успани" доста добре и самите те не усетиха кога ги свариха ........ а сега ще започнат да рецитират как няма смисъл да се продава понеже дъното е съвсем близко ===>>> колко познато, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Да се цитирам от сутринта с резултата..

*POWELL: WE ARE ALWAYS PREPARED TO SHIFT STANCE OF POLICY

*POWELL SAYS FED WILL BE PATIENT, PREPARED WITH FLEXIBLE POLICY

*POWELL SAYS FED LISTENING CAREFULLY TO MARKET'S RISK CONCERNS

*POWELL: IF NEEDED, FED WOULD CHANGE BALANCE-SHEET RUNOFF POLICY

S&P 500 2,516.18 +68.29 +2.79%
                    Nasdaq 100 6,358.60 +211.47 +3.44%
                    Dow 30 23,284.98 +598.76 +2.64%
                    FTSE 100 6,839.62 +146.96 +2.20%
                    DAX 10,731.40 +314.74 +3.02%

Коментар

Гледам Дакс е на близо +2%, китайците още повече.

Според мен пазарите започват да осъзнават, че света не свършва утре. Има забавяне, но засега не е драматично.

Интересно е как Фед ще реагира на последните турболенции и дали ще подкрепи по някакъв начин пазарите.

Много негативизъм в медиите напоследък, така че според мен има шанс за януарско рали..ако вземат Тръмп и китайците да се разберат нещо, вече ще е сигурно..
                      Да се цитирам от сутринта с резултата..

*POWELL: WE ARE ALWAYS PREPARED TO SHIFT STANCE OF POLICY

*POWELL SAYS FED WILL BE PATIENT, PREPARED WITH FLEXIBLE POLICY

*POWELL SAYS FED LISTENING CAREFULLY TO MARKET'S RISK CONCERNS

*POWELL: IF NEEDED, FED WOULD CHANGE BALANCE-SHEET RUNOFF POLICY

S&P 500 2,516.18 +68.29 +2.79%
                      Nasdaq 100 6,358.60 +211.47 +3.44%
                      Dow 30 23,284.98 +598.76 +2.64%
                      FTSE 100 6,839.62 +146.96 +2.20%
                      DAX 10,731.40 +314.74 +3.02%

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Четох един техн. анализ който предвижда падане до към 540 преди нов възход с цел 800-850. Звучеше много правдоподобно..
                        въпреки, че постоянно твърдя, че спада ще завърши в диапазона 500-524 пункта (около 515 по-точно) през Q3 2019 ........ просто съм нетърпелив и непоправим оптимист

ще ти призная честно, че моя троен анализ (и боб хвърлях, и карти хвърлях, и на кафе гледах на Софка) показва спад до 480 пункта през Q4 2019-Q1 2020 с цел покачване до 1 000 пункта през втората половина на 2021 год. ===>>> веднъж вече го споменях това и сега го напомням

както не веднъж съм писал ........ Софикс трябва повече да се върне, за да се засили и да скочи по-надалече ....... има иначе казано ===>>> не падне ли достатъчно - няма да се повиши подобаващо

Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Така че бикове, възползвайте се по най-добрия начин от ситуацията, наместете добре портфейлите и бъдете готови за момента в който отново ще дойде нашето време!
                        времето е наше ......... най-много ще спечелят най-търпеливите ...... успех на всички...
                        Last edited by polki; 04.01.2019, 18:42.

Коментар

Вземете го напишете с големи букви "Инвестициите на БФБ са безмислена дейност и са вредни за вашето финансово здраве"....най-отгоре
                          на входа на борсата.
                          Мда, сарказма е обоснован, това би било доста неверно да се каже.
                          И все пак...погледни графиката на софка за 1, две, та дори и 5години и се постави на мястото на някой "прост"( по думите на доста форумци тук) депозитар на 0% лихва и се замисли как по точно ще го убедиш в противното ? Трудна задачка - меко казано....

ПС През изминалата година-2 имах запитвания от някои такива, дето ги сърби, двама от които доста са ми близки - посъветвах ги да следят телевизиите, а и мене кога ще стана по нервен и тогава да ми се обадят пак.
                          Засега обаче все още съм спокоен като жаба на слънце ( по Р.Чандлър)...

Коментар

Гледам Дакс е на близо +2%, китайците още повече.

Според мен пазарите започват да осъзнават, че света не свършва утре. Има забавяне, но засега не е драматично.
                            това какво общо има с БФБ? ......... не знаеш ли, че "Само дето той нашия пазар хич не го интересува Тръмп, китайците, американците, брекзит, италианците и т.н., а се интересува и движи от съвсем други информации и интереси." => цели 7 лайка
                            Click image for larger version

Name:	дето той нашия пазар хич не го интересува Тръмп, китайците, американците, брекзит, италианците и т.н., а се интересува и движи от съвсем други информации и интереси..jpg
Views:	3
Size:	39.3 КБ
ID:	3426452

Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Интересно е как Фед ще реагира на последните турболенции и дали ще подкрепи по някакъв начин пазарите.​​​​​​​
                            на този въпрос ще ти отговоря в отделен пост по-късно

Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Много негативизъм в медиите напоследък, така че според мен има шанс за януарско рали..ако вземат Тръмп и китайците да се разберат нещо, вече ще е сигурно..
                            как изобщо си представяш януарско рали при положение, че има 90-дневно примирие за преговори

интересното е, че Тръмп броят 90 дни от 1-ви декември, а китайците обявиха, че 90-дневното примирие е започнало на 1-ви януари тази година

значи според едните срока изтича на 1-ви март, а другите смятат 1-ви април, а ти очакваш да са се разбрали януари, че дори и рали очакваш ........ дайте по-сериозно по темата, че той и "Grosss" до нова година чакаше рали, а сега обърна плочата след като разбра по трудния начин как седят нещата...

Коментар

Вземете го напишете с големи букви "Инвестициите на БФБ са безмислена дейност и са вредни за вашето финансово здраве"....най-отгоре
                              на входа на борсата.
                              Нова година - Нов човек има форума

още един прогледнал .......... жалко, че ти трябваше половин година, но все пак труда ми се отплаща

Коментар

• Първоначално изпратено от strol Разгледай мнение

Това означава,че и най-големите оптимисти, все пак не са безмозъчни тъпаци и добре знаят какво ги чака
                                на входа на борсата.

Коментар

Working...
                                X