If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами може и да няма но може и да има..Процесите се развиват за няколко години..В следващите 2..3 г.е неизбежна..За мен има признаци за начало и те са много.
Може да прозвучи песимистично за някой ,но световна рецесия и криза 2019 няма да има.
Това обаче не означава че в България няма да я предизвикаме умишлено.
Би г тук е анонимен форум..Когато съм правил официални коментари и аз съм си писал името..нямам против форума да не е анонимен но малко хора ще застанат с името си зад спама си..Да не си ти въпросния автор.. Тези коментари са си за негова сметка..Всичко остава и се помни..За мен е необяснимо това късогледство без да е за платено за пристрастие.. Ти имаш ли обяснение за това му поведение..А пише че имал 17г.опит в журналистиката..Странно нали..Тя и Беновска мисли че е страхотна и прави супер предаване..Даже и ябълки хвърля , а накрая сме на 111 място по свобода на медиите. .
При мечи пазар да си оптимист е престъпление както и обратното...Кире уважавам здравословният ти песимизъм, но да наречеш някой поръчков журналист при условие че пише за пазар от 100 души си е доста пресилено. Той може би е най големият пишещ оптимист в момента - надали е нещо повече.
Уважавайте труда на тези, който застават с имена си. Ако ще ги критикувате, достойно е да застане с реалното си име и тогава да се слагат оценки. Иначе е като да те наплюе по лицето някой в тъмното…
Във форума си стана обичайно да се говори по начин по който в реалния живот не може или се изпросва бой. Затова нивото падна - на никой нормален не му се ходи на място където могат да те наплюят безнаказано.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Теодор Минчев явно е поръчков журналист..Да не стане като Беновска в икономиката..
Цял свят се готви за рецесията и криза, а той бил оптимист..Може срещу дебели пачки и хонорари, ама това си е друга професия..
Ето един анализ на ИПИ , които също са пристрастни към БХ, но доста по умерени.. И това за мен са оптимистичните прогнози, а песимистичните..
Гореща прогноза на ИПИ: Какво ще е се случи с българската икономика през 2019?
И аз съм фен на Теодор Минчев. От статиите му лъха оптимизъм, за разлика от писанията на много форумни герои! Последните са фенове на апокалиптичните сценарии... Който рискува пИчели!
този автор, Теодор Минчев - и аз го забелязах някъде през септември в конкурентния сайт, и оттогава произвежда изключително едностранчиви позитивистки статии, и все успява да изкара нещо положително от всевъзможни ъгли... тип "паднало е с Х% значи ще се качи с Х%"; оо паднало е е още повече - значи още по добре, ей сега е дъното, даже колкото по дълбоко толкова по добре...
а и не може да се коментира вече там под статиите, та да има някакъв баланс.
стигнах до конспиративния извод , че някой го спонсорира системно за продукцията му - дори и той лично да се е ушил здраво на БФБ пак такова поведение е нетипично, (само)съмнението е нещо съвсем човешко все пак
Теодор Минчев е събитие и най-хубавото, което се е случвало напоследък в областта на коментарната журналистиката, що се касае до пазарите! Вие виждате в неговите коментари само оптимизма, но те са доста по-сложни и дълбоки. Като истински журналист, той обикновено ни предлага поне две различни гледни точки към числата и фактите, провокирайки ни по най-добронамерения начин да си направим свой извод и да вземаме свои решения. В арсенала му от изразни средства даже има едно специфично чувство за хумор, понякога черен, което го дистанцира от каквато и да е пропагандистка или манипулативна цел... Но, разбира се, необходима е чувствителност за това - както към всеки един по-стойностен текст, съдържащ няколко плана за възприятие. Ресурс трябва, колеги, а ресурсът се добива с инвестиране... Затова - инвестирайте!
за да обслужи тезата си автора допуска съществена грешка
.....
автора на този анализ го забелязах, че се появи някъде около април-май месец 2018г. в съседния сайт и веднага ми направи лошо впечатление, че се стреми умишлено да манипулира "публиката на сайта им" както е неверни манипулирани данни които представя, така и с грешните си изводи като втълпява, че всеки момент тренда ще обърне посоката и едва ли не всеки ще спечели ........ затова и рядко поглеждам глупостите които драска ===>>> на тези които следят автора на анализа препоръчвам всяка една информация която показва да се проверява...
+1
този автор, Теодор Минчев - и аз го забелязах някъде през септември в конкурентния сайт, и оттогава произвежда изключително едностранчиви позитивистки статии, и все успява да изкара нещо положително от всевъзможни ъгли... тип "паднало е с Х% значи ще се качи с Х%"; оо паднало е е още повече - значи още по добре, ей сега е дъното, даже колкото по дълбоко толкова по добре...
а и не може да се коментира вече там под статиите, та да има някакъв баланс.
стигнах до конспиративния извод , че някой го спонсорира системно за продукцията му - дори и той лично да се е ушил здраво на БФБ пак такова поведение е нетипично, (само)съмнението е нещо съвсем човешко все пак
ако дели низходящото движение през 2009-2012 г. както е дал на графиката то тогава трябва да раздели и спада от август-декември 2017 г. от другия от февруари 2018 г. до сега
[ATTACH=CONFIG]n3426737[/ATTACH]
според мен в никакъв случай няма право да дели тези низходящи движения от 2009-2012 г. и сегашния спад по простата причина, че последващите върхове не са на по-високи нива от предходните ............ там където на графиката започва -37% трябва да е на по-високо ниво от там където започва -34% иначе това си е едно движение което завършва със спад от 44%
[ATTACH=CONFIG]n3426738[/ATTACH]
при една графика трябва да се ползват еднакви принципи при съставянето и
разбира се всеки може да прави каквото си иска и може да слага каквито си иска данни, фигури и какво ли не ...... стига това да му помага да търгува правилно
все пак техн.анализ служи само за прецизиране на входа или изхода от някоя позиция или индекс
автора на този анализ го забелязах, че се появи някъде около април-май месец 2018г. в съседния сайт и веднага ми направи лошо впечатление, че се стреми умишлено да манипулира "публиката на сайта им" както е неверни манипулирани данни които представя, така и с грешните си изводи като втълпява, че всеки момент тренда ще обърне посоката и едва ли не всеки ще спечели ........ затова и рядко поглеждам глупостите които драска ===>>> на тези които следят автора на анализа препоръчвам всяка една информация която показва да се проверява...
Полки, и аз го видях това дето се твърди.
Гледам графиката и виждам една фуния аз и тази фуния нанякъде доста ще избие, за да излезе от досегашния модел и това избиване очевидно ще е надолу.
Тук имаше хора , които дълго се правиха, че бият мечките, а други все брутални рали бълнуваха..А един Сашко всеки ден обясняваше , че няма по- хубава акция от зърнени храни..Както се казва накрая всеки си плаща тарикатлъка..
Кире, аз поне имам топки и пред целия форум казах, че приключвам годината на загуба от 6.10%. Това не е никак лош резултат като се имам предвид какво се случва на финансовите пазари. Няма как да биеш мечките, когато всичко по света пада. Имало е години в които не просто биех мечките, а им късах гащите от бой, но тази не е от тях. Аз обаче съм печен спекулант и знам, че пак ще дойде време, когато мечките ще плачат като дете на което са му взели играчката.
Сериозни хора правят и анализират ТА на Софикс и се питам този анализ еднакъв ли би бил при Дакс да кажем /може и ДАУ и т.н./ при 9000 и при 13000? Въпросът ми не е риторичен и се надявам на сериозен отговор.
Отделно от това - днес слушам най-влиятелния човек на световните борси, който на практика заявява, че няма да допусне срив на борсите? Само на мен ли ми се струва тази реплика абсолютно неадекватна, нереална и със сигурност непостижима?!?! Еми давайте тогава всички да сме ол-ин на Дау с възможно най-голям маржин! Човекът ни обеща, че ако тръне нещо надолу ще се погрижи?!?! Що за тъпотия е това и колко време би изкарала тя?!?!? Защо да чистя тоалетни като мога да правя яки пари от борсите?
П.П. Личното ми мнение е, че в момента живеем в тоталната заблуда как централните банки контролират всичко и имаме доверие на 100%. Повече от сигурно е, че това не е така и не може 1-10-100 човека да оправят проблемите на света, просто печатайки нови дългове дългосрочно.....
SOFIX традиционно губи 170-190 пункта от върха си при корекция...
ако дели низходящото движение през 2009-2012 г. както е дал на графиката то тогава трябва да раздели и спада от август-декември 2017 г. от другия от февруари 2018 г. до сега
според мен в никакъв случай няма право да дели тези низходящи движения от 2009-2012 г. и сегашния спад по простата причина, че последващите върхове не са на по-високи нива от предходните ............ там където на графиката започва -37% трябва да е на по-високо ниво от там където започва -34% иначе това си е едно движение което завършва със спад от 44%
при една графика трябва да се ползват еднакви принципи при съставянето и
разбира се всеки може да прави каквото си иска и може да слага каквито си иска данни, фигури и какво ли не ...... стига това да му помага да търгува правилно
все пак техн.анализ служи само за прецизиране на входа или изхода от някоя позиция или индекс
Коментар