IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
    Абе и аз така си мисля, ама това публично говорене навсякъде за фалит и изплащане на гарантираните става все по силно, като че ли....
    У нас всичко е възможно.
    При един фалит преките и косвени загуби за държавата
    ще бъдат огромни. Ма на кой му пука.
    1) ще трябва да платят гарантираните;
    2) така или иначе ще трябва да платят и на държавните предприятия, общини и т.н.
    3)ако не платят на 2), то следват фалити, безрботни, смут, недоверието главоломно се покачва и т.н. да не изпадам в многословие.
    Да го дуууууу...ат бедните.

Поздрави,
    NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      Кой ненормалник ще си остави парите още 5 мин. там, ако държавата "някакси" налее пари за да покрие пасива???
      ???? Какъв е проблема, ако държавата застане отзад, не ли некоя арабска такава
      Не е препоръка!
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

А според вас "одържавяването" какво ще означава?
        Защото според мен, това ще е НЕЗАБАВНО изплащане, не само на гарантираните, а на всички депозити.
        Кой ненормалник ще си остави парите още 5 мин. там, ако държавата "някакси" налее пари за да покрие пасива???
        Освен държавните, които така или иначе НЕ СА ГАРАНТИРАНИ, там няма да остане и СТИНКААА.
        За съжаление с тази баМка е свършено, каквото и решение да се взема от тук нататък.
        Не разсъждаваш ли в посока, че най-сигурната банка е държавната?
        Аз лично не бих теглил парите, ако държавата влезе като акционер с 50%+ и разбира се даде приемливи лихви.

Коментар

Защото според мен, това ще е НЕЗАБАВНО изплащане, не само на гарантираните, а на всички депозити.
          Освен държавните, които така или иначе НЕ СА ГАРАНТИРАНИ, там няма да остане и СТИНКААА.
          За съжаление с тази баМка е свършено, каквото и решение да се взема от тук нататък.
          Ако държавата стане собственик и лихвите си останат такива, каквито с в момента - АЗ ОСТАВАМ.

Коментар

Абе и аз така си мисля, ама това публично говорене навсякъде за фалит и изплащане на гарантираните става все по силно, като че ли....

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
              Не е само той.
              Твърде вероятно е според мен банката да се одържави.
              Вариантът ФГВБ да изплаща гарантираните е в по - малка степен вероятен.
              Поне така мисля аз. Разбира се напълно възможно е да греша. Но отчитайки
              процесите до момента...

Поздрави,

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                Ами мисля, че в случая по-скоро в банков надзор е топката. Одиторите проверяват там.. приход, разход, лоши добри, обслужвани кредити, Не съм убеден че им е работа да проверяват обезпеченията по кредитите (може и да не съм прав)
                Тоест, ако кредитите са се обслужвали, одиторите поне официално могат да кажат че са ОК.
                Друг е въпроса дали не е трябвало да се обърне внимание на факта, че 6 милиарда са раздадени на 140 кредитополучателя
                Само едно уточнение....банков надзор проверява всичко - и обезпеченията също, включително дали са застраховани, включително се правят на шестмесечие преоценки от лицензиран оценител.....

Коментар

• Все още може да очакваме изненади. Първо как ще се произнесе Искров. После ново НС, ново правителство, оставка на Искров, възможен обрат... Да видим.
                  Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

Ти остана един от малкото вярващи във вероятността казуса да се реши със специален закон....от мен имаш бутилка уиски, ако познаеш!
                    Не е само той.
                    Твърде вероятно е според мен банката да се одържави.
                    Вариантът ФГВБ да изплаща гарантираните е в по - малка степен вероятен.
                    Поне така мисля аз. Разбира се напълно възможно е да греша. Но отчитайки
                    процесите до момента...

Поздрави,
                    NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Все се надявам, че това което е намислено няма да се случи.
                      Не ни ли писна 25 години да ни дерат и да ни таковат мамата?
                      Тук говорим за едни 5-6 милиарди преки загуби за данъкоплатците.
                      В тях броя парите от ФГВБ+дълг,за да се покрият гарантираните.
                      Отделно имаме едни милиарди за дела от акционери,облигационери и негарантирани.
                      Отделно имаме фалит на военнопромишления комплекс и още големи фирми, което ще доведе до няколко хиляди безработни.Какъв % ще отпишем от БВП в резултат от цялата смрад?
                      Реално погледнато за 25г. има вече разлика.Фонда е създаден с цел покриване парите на гарантираните.Ако няма наличност държавата е насреща, ако няма и тя ЕС, все пак сме членове.Съмнявам се да оставят нашите водачи да напълнят бързо ямата с телата си.Облигационерите ще си вземат парите.Акционерите и негарантираните са финансови спекуланти и борсови играчи за тях прошка няма.Те са хайлайф ще изкарат пак пари.Големите фирми ще оцелеят с парите от КТБ или без тях.Проблема е че вече няма кой да плаща сметката.Колкото по голяма става толкова по малко остават да я плащат.Интересното е мангалите също усещат това и като плъхове напускат страната.Има пробойни големи.В рамките на 10г. не се ли пречупи тренда ще има проблеми от всякакво естество.Сещам се за една дузина нови А8 поръчани за правителството дълга база на преференциални цени по 126 бона парчето.От друга страна няма пари за линейки.Мирише ми на кръв, барут и сперма ако не се вземат поуки от ставащото.КТБ е един изпит.Помнете плати ли се на всички другите съвсем ще изпуснат конците, не се ли плати държавата следва да застане мощно зад останалите банки и да ги подкрепи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Karo Разгледай мнение
                        Не е важно дали и кога ще се вземат парите, така е.
                        По-важно е дали от банките е възможно да се източват средства в размери на милиарди без това да бъде забелязано нито от одиторите заверяващи годишните отчети на банките, нито от надзора, нито от КФН?
                        Забравяте, че всеки гледа първо отчетите, а те са заверени и потвърдени от ОДИТОРИ.
                        Какво правим с ОДИТОРИТЕ?
                        За тях няма ли глоби, наказания, отнемане на права за одитиране и т.н.?
                        Кой е одитора на КТБ за последните отчети?
                        Ами мисля, че в случая по-скоро в банков надзор е топката. Одиторите проверяват там.. приход, разход, лоши добри, обслужвани кредити, Не съм убеден че им е работа да проверяват обезпеченията по кредитите (може и да не съм прав)
                        Тоест, ако кредитите са се обслужвали, одиторите поне официално могат да кажат че са ОК.
                        Друг е въпроса дали не е трябвало да се обърне внимание на факта, че 6 милиарда са раздадени на 140 кредитополучателя

Коментар

По-лесно ще ти бъде да изброиш кой говори състоятелни неща по темата. Мисля, че няма да ти се налага да изброяваш нито един.
                          Всъщност, състоятелните неща, които могат да се кажат са 2
                          1) Банката е затворена
                          2) Във ФГВ има около 2 Милиарда.

Всичко останало са пълни алабализми. Единствения, който може да каже нещо е Искров, защото в края на краищата той единствен е овластен да каже какво да се прави. Останалите могат да си говорят каквото си искат, но първата крачка е на Искров. После вече,след като той каже какво, може да трябва подкрепа от парламента или от правителство или от ЕПИК или от арменския поп.
                          Иначе някакви хора обясняват че било окрадено или че не било или че такава дупка, че онакава дупка, че трябвало бюджет но те са НИКОЙ! Може да са прави, може да не са, никога няма да разберем. Ще разберем единствено какво ще направи Искров.
                          Останалото е популизъм и търсене на реклама на гърба на хората
                          Единствената въпросителна тук е къде са инвестирани средствата от фонда. Защото никой не си прави илюзията, че те са надиплени на пачки и чакат готови да бъдат раздадени. При поискване на средствата от фонда е възможно (нямам представа да се създаде проблем за друга финансова институция. Дали БНБ е оказвала ликвидна подкрепа на други банки с тези пари? Подозирам, че ситуацията е доста сложна.

Поздрави,
                          NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
                            Съгласен съм с теб, но това което си написал е опасно да се чете и осмисля от повече хора, защото води знаеш до къде.Парите също не ме притесняват понеже имам стабилни приходоизточници, но КТБ не е кауза за която бих ги дарил
                            Ами, както обичам да казвам, щом парите са били в КТБ а не съм ги похарчил, значи обективно не ми трябват
                            но... някак остава горчив привкус, не че не мога да мина и без тях ама...

Коментар

Аз все още мисля, че Искров тупа топката и чака да се събере парламент за да внесе пак закона.
                              И предвид, че първото заседание ще е на 27ми и е неприлично, това да е първа точка от дневния ред, очаквайте развръзка в седмицата от 3ти ноември.
                              Междувременно ще хвърлят една две димки, ще измънкат нещо за отчета, нещо за преговори с ЕПИК, нещо за цесии, нещо за рецесии, нещо за сценарии, като през повечето време ще са в дълбока нелегалност
                              Да. ДПС са убедени, че ГЕРБ ще им подкрепи закона.

Коментар

• Първоначално изпратено от Karo Разгледай мнение
                                Не е важно дали и кога ще се вземат парите, така е.
                                По-важно е дали от банките е възможно да се източват средства в размери на милиарди без това да бъде забелязано нито от одиторите заверяващи годишните отчети на банките, нито от надзора, нито от КФН?
                                Забравяте, че всеки гледа първо отчетите, а те са заверени и потвърдени от ОДИТОРИ.
                                Какво правим с ОДИТОРИТЕ?
                                За тях няма ли глоби, наказания, отнемане на права за одитиране и т.н.?
                                Кой е одитора на КТБ за последните отчети?
                                След случката с Енрон не разбрахте ли колко са благонадеждни одиторските доклади.
                                Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Working...
                                X