IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Solomoon;1059711845]Според Каролев, трябва да се даде възможност на инвеститори да рекапитализират банката, защото така ще се запазят всички депозити, а не само гарантираните. За тази цел, обаче, е необходима спешна промяна в закона, за да отпадне задължението БНБ да обявява банки с отрицателен капитал във фалит. Това според финансовия анализатор трябва да е първото решение на новия парламент. Това е и една от основните точки, по които преговарят политическите сили, влезли в парламента, около състава на коалицията,с която ГЕРБ ще направи правителство.

Както е известно, на 14 юли 2014 г. при президента на Република България се състоя среща, на която участваха представители на основните парламентарни политически сили в 42-то Народно събрание, предишното правителство и БНБ. На тази среща не бе подкрепено предложението на БНБ и правителството за приемане на Закон за преструктуриране на КТБ, разработването на който се налагаше поради липса на законодателство за преструктуриране на банки в България. В изготвения законопроект бяха използвани някои инструменти за преструктуриране, предвидени в новата Директива 2014/59/ЕС за създаване на рамка за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници, чието въвеждане в българското законодателство предстои до края на 2014 г. Предлаганото преструктуриране на КТБ, предварително консултирано с Генерална дирекция „Конкуренция“ на Европейската комисия на среща, проведена в Брюксел на 8 юли 2014 г., представлява утвърден и работещ през последните години европейски модел, който само преди дни беше приложен в подобен вариант отново и в Португалия при спасяването на „Банко Еспирито Санто” – втората по големина банка в тази страна. Следва да се отбележи, че предложеният модел не предвиждаше използване на публични средства за изплащане на влоговете над гарантирания размер, а създаване на жизнеспособна институция, която да продължи да обслужва своите клиенти.

Дали приемане то тази директива, която така или иначе е трябвало да бъде приета до края на 2014г е нещото, което ще реши проблема!? Тоест ще се разреши на акционерите да капитализират банката с отрицателен капитал, а не да отнемат лиценза!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
      У нас всичко е възможно.
      При един фалит преките и косвени загуби за държавата
      ще бъдат огромни. Ма на кой му пука.
      1) ще трябва да платят гарантираните;
      2) така или иначе ще трябва да платят и на държавните предприятия, общини и т.н.
      3)ако не платят на 2), то следват фалити, безрботни, смут, недоверието главоломно се покачва и т.н. да не изпадам в многословие.
      Да го дуууууу...ат бедните.

Поздрави,
      А с какво ще я оздравяват ? С Фервекс за възратсни ? Или с думи и мечти ? НЕ СТАВА ! Става с пари.А къде са парите ?
      Така че по точка :
      1,Гарантираните и в двата варианта се изплащат - за тях не говорим.
      2,На държавните предприяти и общини - пак според закона.Никакви изключения.Какво от това че били държавни ??? Колеми яйца ?
      Не ми пука,че някой чиновници ще трябва да стегнат коланите.Аз съм постоянно така ? Не ми се правете за много загрижени за общините - вижте Неделино и Видин - какви маймунджилъци правят.
      Всеки трябва да си понесе отговорността според закона без други да са длъжни да бъдат обременявани заради неговото лекомислие.
      Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Леле, 2/3 от държавите били в технически фалит?!?!?!
        Би ли изброил 5, доста под 2/3 ти искам?
        Гърция, Словения, Италия, Испания, Португалия... Планините от дългове продължават да растат, а икономиките се свиват. Франция и Германия сега навлизат в рецесия и след 1 година и те ще са в групата на вече изброените.
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
          но за тази част от кеша ще намеря поне 4 % в друга банка. Пък ми се въртят в главата и застраховки.
          Тия дето изплатиха 100 млрд за един ден ли?

Коментар

БНБ на практика може да прави каквото си иска, никой не може да я контролира по никакъв начин.
            Именно...БНБ е точно, като "държавата". Веднъж овластена, "държавата" вече никой...или по-скоро КОЙ я контролира .

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
              Аз няма да остана изцяло на тези 2.59 за лева и 2.74 за евро. Нямам възможност да ходя на други места, но за тази част от кеша ще намеря поне 4 % в друга банка. Пък ми се въртят в главата и застраховки.
              2.59 % е за безсрочния влог /бивш депозит плюс/ .....за срочните депозити си мисля, че е по висок %....ама дори и да бъркам, нищо не пречи да се направи лихвата конкурентна на тази в други банки....

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                А след ЕС, какво следва? Когато и ЕС фалира марсианците ли са насреща? Щото и сега 2/3 от държавите в еврозоната са в технически фалит. Останалите и те вървят натам с бързи крачки. Разберете! За да се оправи България трябва да разчита единствено и само на себе си!
                ЕС, АНГЛИЯ, КАНАДА, АВСТРАЛИЯ и САЩ не могат да фалират чисто практически, на теория да на практика не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                  Ако държавата стане собственик и лихвите си останат такива, каквито с в момента - АЗ ОСТАВАМ.
                  Аз няма да остана изцяло на тези 2.59 за лева и 2.74 за евро. Нямам възможност да ходя на други места, но за тази част от кеша ще намеря поне 4 % в друга банка. Пък ми се въртят в главата и застраховки.
                  И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                    Държавата???....Коя държава?...Къде е тая държава???
                    Че нали "държавата" до момента е "надзиравала" тая баМка....че и другите

Ама ти си вервай в "държавата" де. Поне изчакай да видиш КОЙ ще е новият ватман на "държавата". Ще има ли изобщо нов или пак ще одим на избори.

Ако пък толкова вЕрваш на държавата, що не си купиш направо ДЦК на "държавата" в лицето на МФ. Гаранция Франция!!!
                    Не държавата е надзиравала, а едни лумпени у БНБ.
                    Нали искаха независим банков орган, ето им го резултата...
                    БНБ на практика може да прави каквото си иска, никой не може да я контролира по никакъв начин.Тя дори на практика не е реална централна банка, заради Борда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                      Според Каролев, трябва да се даде възможност на инвеститори да рекапитализират банката, защото така ще се запазят всички депозити, а не само гарантираните. За тази цел, обаче, е необходима спешна промяна в закона, за да отпадне задължението БНБ да обявява банки с отрицателен капитал във фалит. Това според финансовия анализатор трябва да е първото решение на новия парламент. Това е и една от основните точки, по които преговарят политическите сили, влезли в парламента, около състава на коалицията,с която ГЕРБ ще направи правителство.

Това как ви се струва, като възможен вариант?
                      Ако я рекапитализират в разумен срок /три дни/ написан в закона съм с две ръце за.Иначе е тест за вложителите /гарантираните/.Те и в момента ни смятат са идиоти с това искат да станем олигофрени.Поне да ни пенсионират пожизнено.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        А след ЕС, какво следва? Когато и ЕС фалира марсианците ли са насреща? Щото и сега 2/3 от държавите в еврозоната са в технически фалит. Останалите и те вървят натам с бързи крачки. Разберете! За да се оправи България трябва да разчита единствено и само на себе си!
                        Леле, 2/3 от държавите били в технически фалит?!?!?!
                        Би ли изброил 5, доста под 2/3 ти искам?

Коментар

Не разсъждаваш ли в посока, че най-сигурната банка е държавната?
                          Аз лично не бих теглил парите, ако държавата влезе като акционер с 50%+ и разбира се даде приемливи лихви.
                          Държавата???....Коя държава?...Къде е тая държава???
                          Че нали "държавата" до момента е "надзиравала" тая баМка....че и другите

Ама ти си вервай в "държавата" де. Поне изчакай да видиш КОЙ ще е новият ватман на "държавата". Ще има ли изобщо нов или пак ще одим на избори.

Ако пък толкова вЕрваш на държавата, що не си купиш направо ДЦК на "държавата" в лицето на МФ. Гаранция Франция!!!

Коментар

Не разсъждаваш ли в посока, че най-сигурната банка е държавната?
                            Аз лично не бих теглил парите, ако държавата влезе като акционер с 50%+ и разбира се даде приемливи лихви.
                            Ами разбира се......при такава ситуация тази банка ще стане доста по-сигурна от някои други....да не изброявам!

Коментар

• Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
                              Реално погледнато за 25г. има вече разлика.Фонда е създаден с цел покриване парите на гарантираните.Ако няма наличност държавата е насреща, ако няма и тя ЕС, все пак сме членове.
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Според Каролев, трябва да се даде възможност на инвеститори да рекапитализират банката, защото така ще се запазят всички депозити, а не само гарантираните. За тази цел, обаче, е необходима спешна промяна в закона, за да отпадне задължението БНБ да обявява банки с отрицателен капитал във фалит. Това според финансовия анализатор трябва да е първото решение на новия парламент. Това е и една от основните точки, по които преговарят политическите сили, влезли в парламента, около състава на коалицията,с която ГЕРБ ще направи правителство.

Това как ви се струва, като възможен вариант?

Коментар

Working...
                                X