IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
    Той толкова глупости издрънка,че това е най-малката.Какво ще кажете за резерватите за цигани с туристическа насоченост
    Отчайващо е положението с тези политици !
    какво да кажа - стара идея , императора я развява туканка от 5-6 години поне

Коментар

• Първоначално изпратено от GORDON FREEMAN Разгледай мнение
      То много финансисти тука, ама някой да каже какво му говори доклада, или по-скоро извадката, която БНБ публикува. А това,че повечето кредити трябва да се провизират по различни причини, означава ли че кредита не се обслужва, или просто, че не е обезпечен? Щото утре ако цените на надвижимите имоти паднат наполвина ще се окаже че всички ипотечни кредити трябва да се провизират.... И аз мисля,че оздравяване е по-евтиния вариант.
      Кредитът може да се обслужва напълно редовно, ако пощенска кутия заема пари на кредитополучателя, колкото да си обслужва заема.Друга кутия финансира първата кутия и така една индианска нишка...С такава схема може и да си на 0% лоши кредити.
      След време като свършат кутиите и парите става мазало.
      Last edited by andy2000; 24.10.2014, 14:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
        Ами вчера в предаването Лице в Лице Валери Симеонов точно това каза! Че искат да връщат всички парички на секирите, костов, веждичката и т.н! И че ГЕРБ го подкрепяли!
        Аз като финансист ви казвам - това е ковчег! Това трябва час по-скоро да фалира. До преди да излезе доклада бях на коренно противоположното мнение! След като инвеститора се махне - държавата не бива да се загробва с такъв заем (няма кой да и даде такъв заем) - това е еретично!
        Нищо подобно не е казвал - Ризова го прекъсна един два пъти, човечеца обърка думите и са опетла. После некой журналист чул не дочул..... и го тиражираха една камара медии и сайтове - Човека имаше предвид бързо разрешаване на проблема било чрез оздравяване било чрез ФАЛИТ ( намери го , гледай го , тая думичка специално я спомена)

Коментар

• То много финансисти тука, ама някой да каже какво му говори доклада, или по-скоро извадката, която БНБ публикува. А това,че повечето кредити трябва да се провизират по различни причини, означава ли че кредита не се обслужва, или просто, че не е обезпечен? Щото утре ако цените на надвижимите имоти паднат наполвина ще се окаже че всички ипотечни кредити трябва да се провизират.... И аз мисля,че оздравяване е по-евтиния вариант.
          I am D.Sc who is forced to defend the human race against hostile aliens and OTHER enemies.

Коментар

Ами вчера в предаването Лице в Лице Валери Симеонов точно това каза! Че искат да връщат всички парички на секирите, костов, веждичката и т.н! И че ГЕРБ го подкрепяли!
            Аз като финансист ви казвам - това е ковчег! Това трябва час по-скоро да фалира. До преди да излезе доклада бях на коренно противоположното мнение! След като инвеститора се махне - държавата не бива да се загробва с такъв заем (няма кой да и даде такъв заем) - това е еретично!
            Той толкова глупости издрънка,че това е най-малката.Какво ще кажете за резерватите за цигани с туристическа насоченост
            Отчайващо е положението с тези политици !

Коментар

• Аз имам един въпрос - какво стана с екстрадицията на Цветан Василев от Сърбия? Странно, но след няколкодневните фойеверки по този въпрос не се чува ни вопъл, ни стон!

Коментар

• Антоанета Василева не бе обвинена в пране на пари
                Добре написано
                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от stat counter Разгледай мнение
                  Изглежда доклада си свърши работата - да се убедят дори и противниците на идеята, че банката трябва да се фалира...
                  Ами, не точно.Преди доклада бях 30/70 за фалит/оздравяване.Сега, след като прочетох малко повечко неща по въпроса, които бях чел отгоре отгоре напр. всички врътки с увеличаване на капитал и видях цялата схема с навързаните бушони и пощенски кутии ми се струва, че от това банка повече няма да стане.В едно от последните интервюта Василев призна, че експозицията на КТБ към Петрол е огромна - около 300 милиона и е в пъти над разрешената към една група от закона.Просто нарушенията ми се струват вече в повече.Иначе Цецо има акъл, но му вдигнаха мерника и му изкараха кирливите ризи.
                  Далеч съм от мисълта, че той е най-виновния в цялата смрад.
                  Last edited by andy2000; 24.10.2014, 13:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    И аз след доклада съм за фалит...
                    Изглежда доклада си свърши работата - да се убедят дори и противниците на идеята, че банката трябва да се фалира...

Коментар

И аз след доклада съм за фалит.Изплащане на гарантираните.Ангажиране на международна фирма, която да проследи паричните потоци и свързаността на кредитополучателите.Да се извика на разпит и Стойнеффф, за да обясни какво е наложило изтеглянето на огромни държавни средства.Да се потърси наказателна отговорност на БНБ - по-конкретно на иЗкруф и УС + Банков надзор.Това са само част от нещата, които е редно да се случат.Осребряването на активите трябва да стане прозрачно и на приемливи цени, близки до пазарните.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Мисля, че ние тук във форума и те (онези от телевизията) имаме различна представа като споменават думата "спасяване". Какво са имали предвид от герб и пф ще се разбере като го кажат ясно, като му дойде времето. Съмнявам се, да искат да връщат всички парички на секирите, костов, веждичката и т.н. за сметка на бедния, смазан от бедност данъкоплатец, сещаш се какво имам предвид.
                        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                        не е препоръка

Коментар

• Lucky, тия ги пиши в медиите на Пинокио, ще те аплодират!

Тук се придържаме към фактите. Те са, че в европейското банково законодателство подробно е описано, как когато АДСИЦ взема кредит за да придобие апетитни активи, то е отговорно с пълния размер на активите, а не с жалкия си капитал.
                          Сиреч, може да се окаже, че нямаме "дупка" от 4 млрд, ами торба с жълтици на стойност 5-6 млрд. Ще видим, като завалят куршумите...

Конкретно по темата, си позволявам да постна и едно чуждо мнение от Капитал, това на "циник":

4 милиарда необслужвани заеми по принцип не значи несъбираеми заеми. Парите все са отишли някъде и дори да са пропилени наполовина, другата е останала. Точно тук е тънкият момент. От гледна точка на одиторите парите са дадени на фирми, които банката не е обвързала с никакво или почти никакво обезпечение. Техните активи се състоят вземанията от тези, на които са ги преотдали нататък по веригата. Според това какви са обезпеченията, от вторите към третите (а на някое място може да има и четвърти, пети и т.н.) ще се разбере какво може да се събере обратно. Но ако не се събере, трябва да действа прокуратурата.

Имам подозренията, че на 2-ро и 3-то стъпало се намират доста партийни фирми на основните партии, затова ще се опитват да побутнат нещата в посока данъкоплатецът да покрие разликата и вложителите да мирясат, вместо да настояват за търсене на виновници и да дълбаят около места, откъдето ще замирише.

Коментар

Вчера Валери Симеонов в лице в лице каза нещо, което ме притесни! Били се разбрали и ГЕРБ били съгласни да спасяват потъналия кораб, гробницата КТБ. Ще възкресяват мъртвите!
                            Ако това наистина стане факт - официалното наименование на тази партия вече наистина трябва да стане ГРОБ! 6 милиарда резерв изхарчен за 3.5 години, сега искат да теглят заем за нови 6 милиарда, защото толкова ще са необходими!
                            Зависи как се направи и какво се разберат. Продължавам да мисля, че оздравяване е по-добрия вариант от фалит.

П.С. В гарантираната зона съм, да не решите, че агитирам като Вежди-ту

Коментар

Вчера Валери Симеонов в лице в лице каза нещо, което ме притесни! Били се разбрали и ГЕРБ били съгласни да спасяват потъналия кораб, гробницата КТБ. Ще възкресяват мъртвите!
                              Ако това наистина стане факт - официалното наименование на тази партия вече наистина трябва да стане ГРОБ! 6 милиарда резерв изхарчен за 3.5 години, сега искат да теглят заем за нови 6 милиарда, защото толкова ще са необходими!
                              Мисля, че ние тук във форума и те (онези от телевизията) имаме различна представа като споменават думата "спасяване". Какво са имали предвид от герб и пф ще се разбере като го кажат ясно, като му дойде времето. Съмнявам се, да искат да връщат всички парички на секирите, костов, веждичката и т.н. за сметка на бедния, смазан от бедност данъкоплатец, сещаш се какво имам предвид.
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Вчера Валери Симеонов в лице в лице каза нещо, което ме притесни! Били се разбрали и ГЕРБ били съгласни да спасяват потъналия кораб, гробницата КТБ. Ще възкресяват мъртвите!
                                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                                не е препоръка

Коментар

Working...
                                X