Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеЗа депозитите се разбра.
Обаче,аз имам един много по-важен за всички тук въпрос, какво правим с акциите?
Кога най-после след толкова много месеци ще се рестартира търговията с акциите на КТБ? Толкова време акциите също са блокирани, а това са сравнително стойностни акции, преди вървяха на 80-90лв. Искаме и ние да си вземем парите.
Нещо по въпроса чува ли се?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеХммм, на какъв % от тези 80-90 лева очакваш да се търгуват акциите при рестарт на търговията? На 0,5-1% ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеХммм, на какъв % от тези 80-90 лева очакваш да се търгуват акциите при рестарт на търговията? На 0,5-1% ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнениеПрихващане - ТЗ
Чл. 645. (1) Кредитор може да извърши прихващане със свое задължение към длъжника, ако преди датата на решението за откриване на производство по несъстоятелност двете задължения са съществували и са били насрещни и еднородни и вземането му е било изискуемо. Ако вземането му е станало изискуемо по време на производството по несъстоятелност или в резултат на решението за обявяване в несъстоятелност, както и ако еднородността на двете задължения е настъпила в резултат на това решение, кредиторът може да извърши прихващане едва след настъпване на изискуемостта, съответно еднородността.
(2) Изявлението за прихващане се отправя до синдика.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 70 от 1998 г.) Прихващането може да бъде обявено за недействително по отношение кредиторите на несъстоятелността, ако кредиторът е придобил вземането и задължението си към длъжника преди датата на решението за откриване на производство по несъстоятелност, но към момента на придобиване на вземането или задължението е знаел, че е настъпила неплатежоспособност, съответно свръхзадълженост или че е поискано откриване на производство по несъстоятелност.
(4) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 70 от 1998 г., доп., бр. 20 от 2013 г.) Недействително по отношение кредиторите на несъстоятелността, освен за частта, която кредиторът би получил при разпределението на осребреното имущество, е прихващането, извършено от длъжника след началната дата на неплатежоспособността, съответно свръхзадължеността, но не по-рано от една година преди подаването на молбата, независимо от това, кога са възникнали двете насрещни задължения.
Коментар
-
Кога най-после след толкова много месеци ще се рестартира търговията с акциите на КТБ? Толкова време акциите също са блокирани, а това са сравнително стойностни акции, преди вървяха на 80-90лв. Искаме и ние да си вземем парите.
Все пак ще отговоря... нищо няма да стане, най вероятно търговията няма да бъде възобновена... разбира се това не ви пречи да си ги търгувате извън борсата.
В момента в който КТБ, беше замразена, цената на тези акции стана почти 0. Ако търговията на борсата не беше спряна, акциите щяха много бързо да се обезценят и сегашната им сойност щеше да е под 1 лев най вероятно.
По принцип ако имаше надежда нещо да остане, след разпродаването на активите на банката... акциите можеби щяха да струват нещо... но не виждам как ще стане това.
Първо се изплащат гарантираните депозити, после негарантираните, после са облигационерите... и накрая ако остане изобщо нещо, са акционерите.Last edited by Xman1; 31.10.2014, 15:48.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАми, правен е от филанкишията, ей така - да има. Вече, наистина е интересен въпросът как е оформен и от кого е даден като задание. Ако е даден от квесторите, може и да има някаква тежест. Иначе Банката си има одитор. А той е одитор на много други банки
Коментар
-
За депозитите се разбра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнениеАма ти наистина нямаш представа какви ги говориш!
Чл. 645. (1) Кредитор може да извърши прихващане със свое задължение към длъжника, ако преди датата на решението за откриване на производство по несъстоятелност двете задължения са съществували и са били насрещни и еднородни и вземането му е било изискуемо. Ако вземането му е станало изискуемо по време на производството по несъстоятелност или в резултат на решението за обявяване в несъстоятелност, както и ако еднородността на двете задължения е настъпила в резултат на това решение, кредиторът може да извърши прихващане едва след настъпване на изискуемостта, съответно еднородността.
(2) Изявлението за прихващане се отправя до синдика.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 70 от 1998 г.) Прихващането може да бъде обявено за недействително по отношение кредиторите на несъстоятелността, ако кредиторът е придобил вземането и задължението си към длъжника преди датата на решението за откриване на производство по несъстоятелност, но към момента на придобиване на вземането или задължението е знаел, че е настъпила неплатежоспособност, съответно свръхзадълженост или че е поискано откриване на производство по несъстоятелност.
(4) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 70 от 1998 г., доп., бр. 20 от 2013 г.) Недействително по отношение кредиторите на несъстоятелността, освен за частта, която кредиторът би получил при разпределението на осребреното имущество, е прихващането, извършено от длъжника след началната дата на неплатежоспособността, съответно свръхзадължеността, но не по-рано от една година преди подаването на молбата, независимо от това, кога са възникнали двете насрещни задължения.
Коментар
-
Пак гласувайте за БОКО
Пак гласувайте за БОКО
На един човек му писнало от живота и решил да се самоубие.Да,ама това било точно по Коледа.Качил се на покрива на един блок и тъкмо да се хвърли ,зад него се появил дядо Коледа:
-Ей,момче.Спри,какво ще правиш?
-Ами,виж сега,дядо Коледа.Нямам пари.Гладен седя.Днес е празник,а аз нямам пари да си направя празника.
-Абе момче,това ли ти е проблема.От мен да минеш.Имаш пари вече.
- Да ама,дядо Коледа,нямам къща.
- Абе и къща имаш вече.
- Да,ама нямам жена
- Аре,и жена имаш вече.
Човекът се зарадвал.
- Благодаря ти много дядо Коледа.Как да ти се отплатя?
Дядо Коледа мислил,мислил и казал накрая:
- Ами направи ми един минет!
- Аре стига бе,дядо Коледа.Ще ни видят хората.
- Няма,няма.Ще се скрием ей там и никой няма да ни види.
Направил човека един минет на дядо Коледа.След това дядо Коледа го попитал:
- Абе,момче.Ти на колко си години?
- Ами на 34
- Е..си майката.И още ли вярваш в дядо Коледа????
Коментар
-
Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнениеТе тия са някакво уникално недоразумение щом гласуваха да изплатят гарантираните.
Нали в закона пише че парата до 100к. евро са гарантирани.
За довечера и лозунг имам "Говньоро у затворо"
Коментар
-
Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнениеТе тия са някакво уникално недоразумение щом гласуваха да изплатят гарантираните.
Нали в закона пише че парата до 100к. евро са гарантирани.
За довечера и лозунг имам "Говньоро у затворо"
Коментар
Коментар