Първоначално изпратено от 4ervenasgan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеПризнавам, че не съм на 100% на ти с материята, но .....
е доста странно Кремиковци и Енергони почти всеки ден да се търгуват на борсата а тези КТБ не
Фирма може някой да я купи и да я възроди - има икономическа логика в определени случаи.При банка - няма смисъл, ама никакъв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеДори най виновните (според мен) КПМГЖД ще кажат, че са получили неверни данни ...
Те не могат да кажат че са получавали неверни данни, защото това им е работата ДА ПРОВЕРЯВАТ, или казано по иначе ДА ОДИТИРАТ. Ако те не са си вършили работата, независимо дали поради небрежност или по виновност, трябва да си понесат последствията. Нали одита е точно това, да провериш дали едни отчети са верни и дали са коректоно съставени? Нали под заверените отчети седи печата на КПМГ и мисля че дори бяха заверени без резерви, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеПризнавам, че не съм на 100% на ти с материята, но .....
е доста странно Кремиковци и Енергони почти всеки ден да се търгуват на борсата а тези КТБ не
Last edited by Xman1; 31.10.2014, 16:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнениеФинансовият министър Румен Порожанов предупреди депутатите, че очаква много от засегнатите вложители в КТБ да съдят държавата. "Когато има системна банка в проблемно състояние казусът не може да бъде без ефекти върху икономиката, макроикономическите показателите и публичните финанси.
Служебният финансов министър каза, че би се концентрирал върху бъдещите дела, които ще бъдат заведени от засегнати лица срещу държавата в лицето на Министерство на финансите.
Румен Порожанов предложи на председателя на временната бюджетна комисия да коментира подробно всички ефекти при отделните варианти за решение на казуса КТБ, но на закрито заседание на комисията в началото на следващата седмица.
За какво вече е нужна тази временна комисия и какви отделни варианти, като варианта е само един?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЗа това не ти трябва закон, а само решение на КФН, което е налице.
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеНали знаеш как е с отговорностите в тая държава ?
Дай да ги подредим по някакъв порядък - КПМГ, ЦВ, ДП, БНБ, БФБ, преса и др.
Как ще им вмениш да поемат тяхната част от вината ? Ще ги съдиш ?
Дори най виновните (според мен) КПМГЖД ще кажат, че са получили неверни данни ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеЕдна банка по-може да бъде спасена от една фирма, нали днес точно това умуваха в парламента, как да спсят банката?
Накратко казано, ако намериш кой да ти купи акциите примерно на 5% от цената на която си ги купил, трябва да скачаш от радост.Last edited by Xman1; 31.10.2014, 16:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеОтносно това - тепърва ще има разследвания и дела.Със сигурност БНБ,КФН и одитора ще бъдат страни по тях.Не виждам проблем да ги спечелите,но ще трябват време и нерви.
Служебният финансов министър каза, че би се концентрирал върху бъдещите дела, които ще бъдат заведени от засегнати лица срещу държавата в лицето на Министерство на финансите.
Румен Порожанов предложи на председателя на временната бюджетна комисия да коментира подробно всички ефекти при отделните варианти за решение на казуса КТБ, но на закрито заседание на комисията в началото на следващата седмица.
За какво вече е нужна тази временна комисия и какви отделни варианти, като варианта е само един?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеЗащо?
Аз питам дали в случая БФБ и КПМГ имат вина за заблуда на инвеститорите в акцьии на КТБ.
Все пак акции се търгуват въз основа на информация и главно на отчетите. Ако на БФБ се публикуват фалшиви отчети, а КПМГ също е заверила проверените от нея фалшиви отчети, дали има виновен?
Дай да ги подредим по някакъв порядък - КПМГ, ЦВ, ДП, БНБ, БФБ, преса и др.
Как ще им вмениш да поемат тяхната част от вината ? Ще ги съдиш ?
Дори най виновните (според мен) КПМГЖД ще кажат, че са получили неверни данни ...За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеХич не е странен въпроса.
Има много случаи в които акциите на фирми с отрицателен капитал се търгуват успешно. Друг е въпроса на каква стойност. Но определено ще стават за спекула - покупко/продажба на надежди
Нямам от тези.Last edited by Xman1; 31.10.2014, 16:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеИ кой закон позволява да се спират акциите от търговия, след като не е под надзора ?
Само да не цитираш някой, който не е още написан
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеЕ как да не съм се информирал? Преди да купувам винаги гледам отчетите на компанията, все пак кой къпува на сляпо? По отчети КТБ беше върха на сладоледа, ниски лоши кредити, много добра печалба, отделно отчетите бяха потвърдени и заверени от КПМГ.
Кой е виновен, ако на компанията се търгува на БФБ и пуска подвеждаща информация, в случая фалшиви отчети?
Освен това като казах информираш... нямах предвид официалните канали... имах предвид реална истинска информация. Ходиш около банката (предприятието), слухтиш... и тн. ползваш им продуктите, слушаш клиентите на въпросното предприатие (банка), какво си шушукат... слушаш слухове и се надяваш да са верни или неверни... то не е лесна работа да си инвеститор. Не става само да гледаш отчети и таблици, трябва да си на "бойното поле". То ако ставаше така успешните инвеститори щяха да са 95%... а неуспешните 5%, но реалното състояние е обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнениеЗащо?
Аз питам дали в случая БФБ и КПМГ имат вина за заблуда на инвеститорите в акцьии на КТБ.
Все пак акции се търгуват въз основа на информация и главно на отчетите. Ако на БФБ се публикуват фалшиви отчети, а КПМГ също е заверила проверените от нея фалшиви отчети, дали има виновен?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЕдно е фирма с отрицателен капитал, друго е банка с отрицателен капитал, нищо че е са едно и също.
Фирмата може да бъде спасена, банката по закон не може!
Само да не цитираш някой, който не е още написанЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
Коментар