Първоначално изпратено от _1912_
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение
не знам какво и що, но като гледам писаници как "никиту продава на 1,60 за да купи на по-ниско" или "Дали е 0.23% или 3% разликата в момента няма значение." или други подобни се изумявам
грешката сигурно е в моя телевизор
някой ако се е почувствал засегнат --- нека ме извини...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеАми ако я знаеш-обясни я.
НЯМАМ НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ КАКВО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА И СЦЕНАРИЯ КОЙТО ЩЕ ОПИША ПО-ДОЛУ Е ПЛОД НА МОЕТО ВЪОБРАЖЕНИЕ КАТО СЪЩЕВРЕМЕННО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ ИМАМ АКЦИИ НА ХИМИМПОРТ
според мен има голям купувач (ТОЙ) по позицията
като всеки нормален човек ТОЙ иска да купи на по-ниски цени
изчаква сипвания и когато такива няма преминава в атака
изкупува до определено ниво след която се ТОЙ се отдръпва леко назад и изчаква от дясно да започнат да се надцакват като същевременно "подклажда огъня" и слага някакви незначителни бройки продава в стремежа да "увлече стадото" надолу
вчера в темата се чудеха за тези оферти от предлагане за продажба между 10 и 20 бройки, а днес пак имаше други такива оферти .............. някой правилно отбеляза, че двата лева комисионна не го бъркат защото ТОЙ налива поне милка (СПОРЕД МЕН СА НЯКОЛКО МИЛКИ) в позицията
възможно е сега ТОЙ да се оттегли за ден-два за да се съберат повече оферти продава на по-ниски цени и после пак да "пусне прахосмукачката"
това е играта в момента в общи линии .................. това е видно за много хора на пазара и не казвам нищо ново за повечето с опит на БФБ
лятото имахме на два пъти същия описан сценарий при ХИМ-а в обратната посока
тогава имахме голям продавач по позицията който излизаше по същия начин ---> единия път при обикновените преди конвертирането, а после след конвертирането на привилегированите пак така излизаше с "новите" обикновени акции
тогава продаваше до определена цена (първо 1,40; после свали на 1,30; после свали на 1,20; после до 1,10) след което леко се отдръпваше за да може в ляво бичетата да надигнат глава като активно участваше в подклаждане на огъня с някакви малки бройки --- следваше рязане на бичи глави --- и така няколко пъти докато вече нямаше купувачи на това ниво и преминаваше към по-ниска цена където на няколко пъти се разиграваше познатия сценарий
всички бяхме свидетели до къде стигнаха разпродажбите това лято при ХИМ-а
разликата между "голям влизащ/излизащ по дадена позиция" и когато "някой голям иска да надуе дадена цена" е ясна на всички и няма смисъл да я коментирам сега
в момента се вижда, че ТОЙ не иска да надува цената, а търси "разумен" вход
ако сега се появи втори или трети голям купувач то цената ще отиде в космоса ................. това е сигурно
всеки си прави сметката как да действа и какво да прави .................. смятам повече да не пиша в темата за тази година за да не си помисли някой, че се опитвам да манипулирам някого...
и пак да напомня:
НЯМАМ НИКАКВА ИНФОРМАЦИЯ КАКВО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА И СЦЕНАРИЯ КОЙТО ОПИСАХ ПО-ГОРЕ Е ПЛОД НА МОЕТО ВЪОБРАЖЕНИЕ КАТО СЪЩЕВРЕМЕННО ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ, ЧЕ ИМАМ АКЦИИ НА ХИМИМПОРТ ................... ВСЪЩНОСТ ИМАМ АКЦИИ САМО НА ХИМИМПОРТ, КАКТО И ДВЕ РЕПА ВЪРХУ СЪЩАТА АКЦИЯ...
УСПЕХ НА ВСИЧКИLast edited by _1912_; 29.11.2016, 23:28.НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Дфедай, винаги си ми правил впечатление на разумен и мислещ човек обаче понякога не мога да разбера защо се дръвчиш толкова. В случая казах, че не е много отгоре, знам инфото, вчера ти писах като попита за историческите данни. Сега типисах че е близо до теглото във софикс. Дали е 0.23% или 3% разликата в момента няма значение. Знам за допълнителните регулации но въпроса е че Хима е една от тежките акции и е по вероятно да върнат малко от акциите с малко над 5% там се вижда кои са. Просто бъди по позитивен към другите. Аз лично съм тук за да се уча и да споделям ако нещо съм научил. Не бъди винаки на нож и на контра. Котарака Леополд го беше казал едно време. Успех и лека вечер
грешката сигурно е в моя телевизор
някой ако се е почувствал засегнат --- нека ме извини...НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
погледни, де ............... не е трудно...
само 0,23% е над необходимото на фонда ................ отделно имат и други регулации да спазват...
така, че като пишете нещо помислете малко. Успех и лека вечер
Last edited by Petar; 29.11.2016, 23:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
Ами ако я знаеш-обясния.Аз смятам,че играта е елементарна-купуваш си билет от рано и гледаш филма,люпиш семки.Като свърши филма и семките повтаряш процедурата отнова.
Коментар
-
Ами ако я знаеш-обясния.Аз смятам,че играта е елементарна-купуваш си билет от рано и гледаш филма,люпиш семки.Като свърши филма и семките повтаряш процедурата отнова.
сега има нови играчори на пазара и следя техните действия ..................... в последните дни играта е друга на тези които купуват и продават и знам какво правят и защо го правят
тя играта от последните няколко дни е добре известна и съм я наблюдавал стотици пъти
щом си от 14 години на пазара навярно и ти я знаеш, а може и понятие да си нямаш ................. нямам представа, но от думите ти е по-скоро второто...НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Ти не схващаш Никиту продава на 1.6 пък кой купува не знам. Ще си ги върне по-ниско.
според мен всички останали фондове играят по пазарите за печалба, а ЕТФ върху индекса не ги интересува да реализират капиталова печалба - те просто трябва да следват индекса (в случая при никиту това е Софикс)
това са ми схващанията общо взетоНЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
сигурен съм , че има хора които са по 50 години в акции и пак не разбират играта която се играе в момента
както и да е...
Коментар
-
Ти не схващаш Никиту продава на 1.6 пък кой купува не знам.Ще си ги върне по-ниско.
аз утре ще погледна бюлетина на фонда и ще видя дали днес са продавали химимпорт.............. пак ти казвам, че ме съмнява да продава...
НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
пак ти казвам --- други са купувачите, а не никиту ти
а ти си пиши каквото си искаш, де...Last edited by Grosss; 29.11.2016, 17:46.
Коментар
-
От около 14г съм постоянно в акции,явно ще е за първи път.
както и да е...НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Никиту за какво е ще им продава,сега тъпче гушата и то не по 5-10 хил а от 100-500 хил нагоре.
а ти си пиши каквото си искаш, де...НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнениеЕ близо е до тежеста в софикс, но не би трябвало да са чак много пък.
само 0,23% е над необходимото на фонда ................ отделно имат и други регулации да спазват...
така, че като пишете нещо помислете малко
НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
Коментар