If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Може и да не съм прав , но за мен опити на мажоритаря да ухажват миноритари е меко казано - снизхождение , а направо казано - опит за подвеждане .
това е практиката да покажеш ангажираност - тук мнителност не е необходима. дивидента е еднократен ефект. по-добре няколкогодишна програма отколкото еднократни ефекти. пък след това можеш пак да търсиш пари назаем от пазара или SPO /алко вероятно/
"Имуществото на Групата: 2016 2015 Брой акции Брой акции Издадени и напълно платени акции на 1 януари 225 092 055 227 384 284 Изменение в собствени акции /обикновени и привилегировани/, придобити от дъщерни дружества през периода 1 822 173 (2 292 229) Акции, издадени и напълно платени на 31 декември 226 914 228 225 092 055"
Alfatech , не очаквай подобна политика . Това не е присъщо на собствениците на Холдинга . Който харесва компанията - да купува , който - не - да си стои настрана . Изобщо вярвш ли , че някое голямо дружество разчита да се финансира чрез БФБ та да предприема подобни действия? Благодаря Ви , господин Керезов, за отделеното време .
P.S. Аз днес си купих още малко ...
Малко си в грешка що се отнася до финансирането от БФБ.... Самия факт, че едно дружество е листнато на борсата значи точно това. Или бъркам? Според теб ще излезе, че това е финансова операция с еднократен ефект ... Дано и мажо не разсъждава така
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
не става дума за фокуси
рано или късно, винаги идва моментът да поискаш пак пари от пазара, защото виждаш възможност за ливъридж в някой бизнес
а парите назаем винаги са по-добри от собствените средства
.... един отговор от Г-н Керезов в стил:
"дружеството би взело предвид мнението на част от пазара, че анонс за обратно изкупуване ще има по-голям ефект върху пазарната капитализация от раздаването на дивидент и е наясно, че ТОВА БИ СТРУВАЛО ПО-ЕВТИНО"
.... е достатъчен
Зная , че обратното изкупуване не е начин на финансиране . Просто исках да кажа , че Химимпорт няма нужда от подобни фокуси , за да спечели доверието на инвеститорчета с по няколко хиляди ( пък даже и със стотици хиляди ) лева в сметката ...
Alfatech , не очаквай подобна политика . Това не е присъщо на собствениците на Холдинга . Който харесва компанията - да купува , който - не - да си стои настрана . Изобщо вярвш ли , че някое голямо дружество разчита да се финансира чрез БФБ та да предприема подобни действия? Благодаря Ви , господин Керезов, за отделеното време .
коментирам изразеното съмнение в ефекта на такава политика. по принцип обратното изкупуване е отправено послание, не начин за финансиране
мисля, че поне 3 дружества от основните такива анонсираха програми за обратно изкупуване
Г-н Керезов, въпроса за обратното изкупуване не е несериозен. 5-6 години поред печалбата се понижава, При балансовото число и мултипълите на Химимпорт е логично да се питаме дали сте доволни от пазарната оценка на някога водещото дружество на БФБ. а по-важният въпрос е дали не считате че тези 0.24 стотинки BV не са повод за показване на несъгласие с тази оценка .... като подкрепите цената. по добър сигнал към акционерите от това здраве му кажи! никакъв дивидент не може да се сравни с такова действие. Всички водещи компании го правят. ако обявите дивидент 0 и програма за обратно изкупуване ще видите какъв ще е ефекта!
Коментар