IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
    И наред с подобряване на публичността, позволявам си да препоръчам и активно участие в програмите и инициативите за развитие на капиталовия пазар.

Шест компании извън Софикс ще се презентират в Лондон (без SFTRD), a сред всички тях няма да има нито едно дружество от групата. Може би не се търси допълнителен ресурс и нови инвеститори? До мен това послание достига.

Не чуваме мнение по плановете за SOFIX, които могат да засегнат дружества от холдинга. Изобщо участвате ли в дискусиите по въпросите за пазара?

Може да се коментира и отказа на пенсионните фондове да участват в ETF-a? Нито е срамен този отказ, нито ще е трудно да се намерят обективни причини за него - има си и плюсове, и минуси тоя ETF. Нека се каже: "Предпочитаме инвеститорите сами да надуят цените на нашите акции без ние да подложим и да дадем началния тласък. Искаме само печалбата". Fair enough, както се казва. Обаче засега концепцията не работи дори и при ЦКБ, която в момента се представя най-добре в групата и отчита най-добри резултати.

Търкалям малко ZHBG за спорта, бих купувал и от другите, ако съм сигурен, че се ще се представят добре на пазара. Имам препоръки към дружествата от групата и към г-н ДВИ-то
    Една "препоръка" и от мен : да ударят една жица на админа , .. нали е на заплата в групата.
    Не, защото започна много да ме дразни , а защото нещо не справя с работата си - т.е. трие на поразия
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• За мен е въпрос на желание ! Нима нямат понятие какво да се направи? Сегашното положение ги устройва , по някаква си тяхна логика , за съжаление ! Имам доста книги тук.

Коментар

• Чиче, не е така, трябва да се изисква.. Виждам младите и съвременни хора изискват, респект за което. Старите кадри я карат още на "Преклонена главица сабя не я сече" ) В 21 век живеем, чичееее.. А за ОС е ясно, но не това е въпросът. Говорим за публичност, прозрачност и адекватно отношение към малките акционери.. Много ли искаме бе Чиче?! )

Коментар

• И наред с подобряване на публичността, позволявам си да препоръчам и активно участие в програмите и инициативите за развитие на капиталовия пазар.

Шест компании извън Софикс ще се презентират в Лондон (без SFTRD), a сред всички тях няма да има нито едно дружество от групата. Може би не се търси допълнителен ресурс и нови инвеститори? До мен това послание достига.

Не чуваме мнение по плановете за SOFIX, които могат да засегнат дружества от холдинга. Изобщо участвате ли в дискусиите по въпросите за пазара?

Може да се коментира и отказа на пенсионните фондове да участват в ETF-a? Нито е срамен този отказ, нито ще е трудно да се намерят обективни причини за него - има си и плюсове, и минуси тоя ETF. Нека се каже: "Предпочитаме инвеститорите сами да надуят цените на нашите акции без ние да подложим и да дадем началния тласък. Искаме само печалбата". Fair enough, както се казва. Обаче засега концепцията не работи дори и при ЦКБ, която в момента се представя най-добре в групата и отчита най-добри резултати.

Търкалям малко ZHBG за спорта, бих купувал и от другите, ако съм сигурен, че се ще се представят добре на пазара. Имам препоръки към дружествата от групата и към г-н ДВИ-то
          Last edited by unsworth; 04.05.2017, 10:46.

Коментар

• Тук днес е било доста интересна ситуация. Следващия път влизам в темата с пуканки.
            Сега сериозно.
            Имам акции тук. Искам да имам и повече, надявам се на подобни или по-ниски цени от текущите.
            Чета и си мисля, понякога е много лесно да стоиш зад клавиатурата като страничен наблюдател и да пишеш възможни сценарии, които са могли да се случат или да критикуваш след като някой е сгрешил. Хората ставаме особено раздразнителни, критикуващи и понякога обиждащи (псуващи), когато ни се бръкне в джоба или изгубим пари. Тук положението в последните години с цената на акцията не е било цветущо.
            Аз обаче също съм на мнение, че като че ли публичността на това дружество леко куца. На мен например ми беше много трудно да разбера с какво аджеба се занимава това дружество, как вървят нещата в неговите дъщерни и т.н. Мога да кажа, че и в момента не знам и не съм наясно с някои неща, свързани с Хима. Пример от съвсем скоро - ЦКБ. Защо отчетите не се качват в x3news? Виждам, че има в сайта на цкб отчети, но последният и там все още не е ъпдейтнат към момента на написване на поста. Аз от форума разбрах, че е излязъл новият отчет и можем да го търсим в сайта на бнб. А има хора, които не влизат тук...
            Получавайки се такава несиметричност на информацията, някои хора се чувстват подведени. А никой не обича да не знае какво се случва с парите му, било то 1,59 или 159 000 лв.
            Между другото с нетърпение очакваме обновения сайт на Химимпорт. Ако малко се поработи по тази линия за комуникация и се предоставя малко повече информация на акционерите - било то малки или средни, не мисля, че цената ще е такава. Може да помислите и за фейсбук страница, която да се поддържа от същите хора, поддържащи сайта - така ще се спестяват разходи за заплати на още служители. На първо време като се замисля, ми идват някои идеи - все пак е лесно като наблюдател пред клавиатурата.
            Това е личното ми мнение с цялото ми уважение към ръководството на Химимпорт.
            Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Аз лично смених батерията на калкулатора и очилата си също! Това от своя страна ме направи силно позитивен тук!! Апропо,очяквам стабилно възтановяване на икономиката в средно-срочен план,а това ще се отрази много благоприятно и на бизнесите под шапката на Флагмена!От -там и рентабилността и други фундаментални показатели! !! Рядко пиша във форума, защото нивото отдавна падна! Не е препоръка за инвестиционно решение! Успех на всички в начинанията си!

Коментар

• И тук май е имало екшън днес...

А тия цифри за в пъти увеличения ск верно изглеждат доста респектиращо, стига да не бяха съпроводени с толкова и повече дори сгромолясала се рентабилност на същия...

Коментар

• Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнение

Благодаря Ви за отговорът! Колко други компании могат да се похвалят с този резултат от Софикс!? При това минахме през глобална криза! !!
                  Когато една инвестиция е неуспешна, почти винаги инвеститорът се обръща към буук валюто колко подценена е дадена компания. Примери затова много като Синергон, Топливо и тн. Не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kerezov Разгледай мнение
                    За инфо - 2006 индивидуален Соб.капитал - 235 995, консолидиран - 290 071
                    2016 - 1 235 885, - 1 341 990
                    Г-н Керезов , като човек със сериозен жизнен опит трябва да знаете че в България критикарството е силно развито и да не се впечатлявате особено много от глупостите на някои колеги. Който се е хванал с търговия с акции трябва да знае че няма как винаги да се продава с печалба. Но това не би следвало да е повод за злоба , а по скоро повод за самооценка за собствените пропуски довели до загубата съответно корекция на бъдещите покупки и продажби.

Относно градивната критика:
                    Мисля че Химимпорт и дъщерните са дружества със сериозен фундамент но наистина изостават в публичността, като промяна на нагласите на пазара може да постигнете с няколко дребни неща:

- регулярно пускане на информация до инвеститорите за стратегията за развитие, постигнати резултати , значими сделки и. т.н.
                    - дивидентната политика да е последователна и относително ясно определена.

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Към коментара на Grosss
                      Когато не познаваш един човек, трябва да имаш мярка в изказванията си. Ако поне малко беше прочел от кога съм в Химимпорт няма изобщо да пишеш за какво се чудя. А аз наистина се чудя, защо хора, които може би са акционери бълват толкова злобни коментари. Ако сте акционер и правите подобни коментари, то по-добре продавайте, ако ли не сте акционер, тогава не виждам мястото ви в този форум. Или Вие сте от хората, които прескачате като мома цветарка от форум на форум и ръсите бисери.
                      Нищо лично
                      Г-н Керезов ,

не мисля че горния пост подхожда на позицията която заемате !

Коментар

• Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнение

Благодаря Ви за отговорът! Колко други компании могат да се похвалят с този резултат от Софикс!? При това минахме през глобална криза! !!
                        Тези цифри не е лошо да бъдат показани на роудшоуто в Лондон на 18 май ....

Коментар

За инфо - 2006 индивидуален Соб.капитал - 235 995, консолидиран - 290 071

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение

Г-н Керезов, моите уважения, но това тук не е форум САМО за акционери. Нека се чуват и критиките, отваряйте уши и тефтери и записвайте. Имате какво много да подобрявате в поведението си на публична компания и като поведение спрямо съакционерите! Ако през годините на публичност бяхте имали едно по-друго, бих го нарекъл културно поведение, сега може би не бихте се сблъсквали с неприятни и негативни коментари.
                            +1 има и бивши акционери продали на загуба(лично аз при зърнени храни), често ми се прави забележка да не пиша негативни неща за въпросната компания, ако тя има някаква по-висока стойност едва ли писанията по форума са причина за посредственото оценяване от пазара
                            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Към коментара на Grosss
                              Когато не познаваш един човек, трябва да имаш мярка в изказванията си. Ако поне малко беше прочел от кога съм в Химимпорт няма изобщо да пишеш за какво се чудя. А аз наистина се чудя, защо хора, които може би са акционери бълват толкова злобни коментари. Ако сте акционер и правите подобни коментари, то по-добре продавайте, ако ли не сте акционер, тогава не виждам мястото ви в този форум. Или Вие сте от хората, които прескачате като мома цветарка от форум на форум и ръсите бисери.
                              Нищо лично
                              аз не обръщам внимание на такива коментари и не се впечатлих от този за хартишките по мой адрес.
                              следя Химимпорт от самото му начало на публично такова.
                              коментирах защото считам, че това е дружеството с най-голям потенциал да се разгърне и, че наистина трябва да се направи нещо по въпроса

Коментар

• За инфо - 2006 индивидуален Соб.капитал - 235 995, консолидиран - 290 071

Коментар

Working...
                                X