IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение
    не знам каква е тази истерия за дивидента всяка година (все едно имате болен на легло в къщи и чакате тези пари за да купите животоспасяващо лекарство), но няма значение ........... важното е, че всяка година ХИМ дава дивидента в законовия срок и всичко е точно...

да се върнем леко към търговията (нали акции на ХИМ ще купувате с дивидента ) .............. графиката от онзи ден леко се промени и вече 200-дневната пълзяща средна величина е над 50-дневната

ето картинката след днешната търговия:
    [ATTACH=CONFIG]n3374804[/ATTACH]

какво следва от този факт ли?

има два варианта като и двата ги видяхме при ХИМ в последните години:

- вариант А - 50-дневната бързо се връща над 200-дневната ........... това се случи за 2 седмици през декември 2017 и след това цената за 1 месец се покачи с 90 ст. от 1,70 до 2,60

- вариант Б - който се разви през 2014-2016 години .......... бавен и мъчителен спад от 1,95 до 1,04 и отново 90 ст. разлика, но в другата посока

разбира се, нищо не се повтаря 1:1 но в общи линии един от двата варианта е възможно да се случи по подобен начин ............... трети вариант просто няма - или 200-дневната ще е над 50-дневната или 50-дневната ще е над 200-дневната - елементарно и просто

това е само картинка и преразка по нея, а само мажо знае какво точно ще се случи

успех на всички играчи
    Полезно, благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
      И колко дни остават до дивидента!
      Нека Тролчо да каже, може и Тонката. Те ги разбират нещата.
      Стига рева като магаре бре,ще си получиш умрелия дивидент И го стискай здраво докато се возиш на пързалката/дивидента/Другото ще го стискаш чак в края на пързалката
      Last edited by strol; 28.08.2018, 10:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
        Полки, колкото и дълги свободни съчинения да пишеш, ти продаде артията около 2-та лева и сегашната цена не ти изнася.
        ти сега ли разбра, че сегашната цена не ми изнася??? ............. виж какво писах вчера за да не се повтарям ........... ако пак нещо не ти е ясно ми пиши на лични да ти обясня за да не занимаваме цяла България с едно и също всеки ден...

Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
        И самата мисъл, че ще иде още нагоре, те изнервя, кара те да бърбориш непрекъснато и да сменяш никовете.
        успокой се ........... децата на полки започват училище след 2 седмици и след това само той ще пише...

Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
        Но това си е твой проблем, разбира се.
        разбира се ........... проблема е на полки .......... сега той се чуди къде да крие шумата, а не като теб на който е широко около врата и се спускаш свободно "фрийстайл" вече 7 месеца

6C4/CHIM 2.15
        Актуално към 16:50/27.08.2018 г.

||||||От началото на годината
        5220
        10274493
        23 602 781,09
        +20,18%
        1,80
        2,30
        2,60
        НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• не знам каква е тази истерия за дивидента всяка година (все едно имате болен на легло в къщи и чакате тези пари за да купите животоспасяващо лекарство), но няма значение ........... важното е, че всяка година ХИМ дава дивидента в законовия срок и всичко е точно...

да се върнем леко към търговията (нали акции на ХИМ ще купувате с дивидента ) .............. графиката от онзи ден леко се промени и вече 200-дневната пълзяща средна величина е над 50-дневната

ето картинката след днешната търговия:
          Click image for larger version

Name:	5 g....jpg
Views:	1
Size:	36.2 КБ
ID:	3374804

какво следва от този факт ли?

има два варианта като и двата ги видяхме при ХИМ в последните години:

- вариант А - 50-дневната бързо се връща над 200-дневната ........... това се случи за 2 седмици през декември 2017 и след това цената за 1 месец се покачи с 90 ст. от 1,70 до 2,60

- вариант Б - който се разви през 2014-2016 години .......... бавен и мъчителен спад от 1,95 до 1,04 и отново 90 ст. разлика, но в другата посока

разбира се, нищо не се повтаря 1:1 но в общи линии един от двата варианта е възможно да се случи по подобен начин ............... трети вариант просто няма - или 200-дневната ще е над 50-дневната или 50-дневната ще е над 200-дневната - елементарно и просто

това е само картинка и преразка по нея, а само мажо знае какво точно ще се случи

успех на всички играчи

Коментар

• Първоначално изпратено от HiperioN Разгледай мнение
            Дивидента ще се изплати в 60-дневен срок от датата на провеждане....
            Според мен датата е 28.8 за превеждане на дивидента. Тогава са 60 дни, но вероятно ще бъде по сметките на 29.08 рано сутринта.

Аз тълкувам по следния начин текста: от същия ден на провеждане на на ОСА и затова датата е утре.
            Ако превода се направи по - късно реално ще пристигне по сметките на 29 сутринта.
            датата за дивидент е 28 август, но сметката ти е грешна

ОСА се проведе на 29.06.2018
            първия ден след ОСА е 30.06.2018
            следват 31 дни през юли
            следват 28 дни през август
            ---------------------------------------------
            общо 60 дни

как ще се развие деня Х ............. 28.08.2018 г. вторник

сутринта мистър Керезов ще отиде на работа (ако не е в отпуска) и до 9,45 часа ще нареди превод в размер на 15 097 714 лв към сметката на депозитаря за да може "Бисерка" да направи сетълмента в 10 часа

след 10 часа парите са по сметките на депозитаря който отделя данъка и го превежда към фин.мин. ............ след това разпределя парите към ИП като това ще се случи до 13,15 часа за да може Бисерка да изпълни сетълммента в 13,30 часа

след 13,30 часа парите ще са по сметките на ИП и само те знаят кога ще ги заредят по сметките ви ........... при някои ИП парите ще се заредят веднага по платформите за търговия, а други ще направят това на следващият ден...

разбира се, ако нещо се случи и посочените часови зони се пропуснат по някаква причина остава един резервен вариант при Бисерка за сетълмент в 16.00 часа като нареждането за превод трябва да е подадено до 15,45 часа

разбира се, като един разумен човек мистър Керезов ще си свърши работата сутринта за да не изнервя държавните служители с превод в късния следобяд (макар, че пак ще е спазен законния срок!!!) ............ а около обяд ще се включи във форума за да напомни на най-нетърпеливите, че той дивидента го е превел "отдавнааааа, отдавна" и ще ви насочи да звъните на ИП с въпроса: "къде са ни парите"

това е в общи линии...

Коментар

• И колко дни остават до дивидента!
              Нека Тролчо да каже, може и Тонката. Те ги разбират нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                Пичове, дайте да се стегнем малко предлагам! Като някакви наркомани в абстиненция сме с този дивидент - кога, та кога ще го преведат. На коя дата, в колко часа..... Плюс това те не го преведждат по нашите сметки, така че има шанс да са го превели вече, а да има забавяне във веригата до нас. Всичко ще им простя, само печалбичката да расте и % за дивидент да се запази ...
                Съгласен. И аз за това пиша, че е по- важно печалбата да расте ...и да има дивидент
                Last edited by HiperioN; 27.08.2018, 20:04.

Коментар

• И мисля,че правят стъпки в правилната поска с последните отчети.

Коментар

• Пичове, дайте да се стегнем малко предлагам! Като някакви наркомани в абстиненция сме с този дивидент - кога, та кога ще го преведат. На коя дата, в колко часа..... Плюс това те не го преведждат директно по нашите сметки, така че има шанс да са го превели вече, а да има забавяне във веригата до нас. Всичко ще им простя, само печалбичката да расте и % за дивидент да се запази ...

П.П. Нямам и 1 свободен лев в платформата, като цяло също не съм цъфнал и вързал с парите, ама не ми е спешно кога точно ще го преведат.
                    Last edited by 15%; 27.08.2018, 19:54.
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Е нали уж се променят... партньори търсят...
                      Тони, пари когато се дават винаги се чака последния срок. И в това няма нищо лошо. Въпроса е да дават дивидент, а иначе за мен са коректни и спазват всички законови срокове.
                      Това, което искам е да покажат е добра работа и добра печалба. И знам, че могат да го направят. В момента печалбата просто не отговаря на огромните възможности на компанията и трябва да е много по - голяма.

Коментар

• Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнение

аз го броя без деня на оса, т.е. от следващият ден. но не е важно. просто се учудих на поста на участника тони, знаейки че химаджитте плащат винаги на последна дата и в последният 2 часов рейндж от работното време. приятна вечер!

Ще разберем скоро кога е последния срок. Може и да бъркам. Приятна вечер и на теб

Коментар

като ги следиш от толкова мн години - всичко химско - постоянно трябва да ти е поговорката за вълка в скоби до CHIM.
                          последен пресен пример е "новата" корпоративна страница на дружеството (без да започваме предъвкваната тема).
                          хаиде приятна вечер тук, че американските пазари ме чакат.

Коментар

Срокът си е срок.
                            Тебе кво те бърка, нали нямаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнение

аз го броя без деня на оса, т.е. от следващият ден. но не е важно. просто се учудих на поста на участника тони, знаейки че химаджитте плащат винаги на последна дата и в последният 2 часов рейндж от работното време. приятна вечер!

Коментар

• Първоначално изпратено от HiperioN Разгледай мнение

Аз тълкувам по следния начин текста: от същия ден на провеждане на на ОСА и затова датата е утре.
                                Ако превода се направи по - късно реално ще пристигне по сметките на 29 сутринта.

Коментар

Working...
                                X