IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
    +1
    и аз мислих да пълня около май месец тук,но цената засега избяга много нагоре....пък нали знаете след акция(автобус и жена) не се тича
    според мен автобуса не е тръгнал
    мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
      Трудно се дават и приемат съвети при подобно движение на цената. Лично аз ще се въздържа.
      +1
      и аз мислих да пълня около май месец тук,но цената засега избяга много нагоре....пък нали знаете след акция(автобус и жена) не се тича

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Купи си пак.
        Трудно се дават и приемат съвети при подобно движение на цената. Лично аз ще се въздържа.
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Поздрав за компанията:

https://www.youtube.com/watch?v=v4s2...4s2AMKPHnE#t=0

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
            Ще продаваш ли тогава?

Иначе браво на всички работещи в компанията,на ръководството за постигнатите резултати - вината е изцяло тяхна
            И аз като във вица, не продавам и не купувам, само се хваля!
            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Capo Разгледай мнение
              За съжаление отдавна продадох тук. Не съм вярвал достатъчно в тази компания, може би съм я смятал за малка, неликвидна. Не видях тогава бъдещето, което сега се разкрива. Но - експреса е изпуснат
              Купи си пак.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• За съжаление отдавна продадох тук. Не съм вярвал достатъчно в тази компания, може би съм я смятал за малка, неликвидна. Не видях тогава бъдещето, което сега се разкрива. Но - експреса е изпуснат
                "Купуването и продаването на гласове е престъпление"

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                  Чакам 35 лв.
                  Ще продаваш ли тогава?

Иначе браво на всички работещи в компанията,на ръководството за постигнатите резултати - вината е изцяло тяхна

Коментар

• Чакам 35 лв.

Коментар

• защо няма цени днес на тази акции?
                      мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Управлението и уставът на "Спиди" се променят след сделката с GeoPost

В директорския борд ще влязат Седрик Фавр-Лорен и Неделчо Аспарухов Бонев

Представител на френския инвеститор GeoPost и още един нов член на борда на директорите ще има куриерската компания "Спиди". Това става ясно от покана на общото събрание на акционерите, насрочено за 10 февруари. Предложението на сегашния борд е броят на членовете в него да се увеличи от трима на петима, като за нови бъдат приети Седрик Фавр-Лорен и Неделчо Аспарухов Бонев, и двамата с мандат от три години. Те няма да получават възнаграждение за работата си в съвета, предвиждат предложенията към акционерите.

Независим контрол

В дневния ред на събранието са предвидени и промени в устава на "Спиди" - в борда на компанията вече ще се изисква поне една трета от целия състав да бъдат независими. Те не трябва да са нейни служители, да не притежават над 25% от акциите, съответно да не са свързани дружества, да нямат трайни търговски отношения и да не са свързани с други лица, които са в управителните и контролни органи на "Спиди". В устава се предвиждат още промени – сред тях е изискването общо събрание да се счита за редовно, ако на него присъстват собствениците на поне половината капитал. Допълнителни изисквания за представените гласове и одобрението се залагат и за вземането на различни важни решения от общото събрание.
                        Предвиждат се и нови права за акционерите – по всяко време този, който притежава поне 15.5% от капитала, може да предложи член на борда на директорите, който да работи без възнаграждение. Този, който е собственик на поне 60% от акциите, ще има право да предлага четирима членове на съвета, които работят срещу заплащане. Съответно същите права ще важат и за освобождаване на член на съвета. Директорският борд ще трябва да се събира на заседания поне веднъж на три месеца, предвиждат още предложените промени в устава.

Повече прозрачност

Предвижда се и възможност да се правят предложения от няколко акционера, които общо притежават посочения по-горе дял от капитала, в случай че за момента няма собственик с дялово участие над тези граници. Предвижда се членовете на ръководството на "Спиди", както и акционерите с над 25% да декларират участията си в други дружества, както и сделките им, по които могат да се признават за заинтересувани лица във връзка с дейността на куриерската компания.

Промените в борда на директорите и в устава идват, след като френската компания GeoPost официално придоби 25% от капитала на "Спиди". Влизането на новия акционер стана факт след увеличението на капитала на българското дружество от 4.45 млн. лв. на 5.336 млн. лв. Придобиването е част от по-голям договор, с който "Спиди" купи румънското дружество на френската компания - "Дайнамик парсъл дистрибюшън", и на "Геопост България". Инвестицията на френската компания е стратегическа и се предвижда с партньорството си със "Спиди" двете дружества да развиват по-широко присъствие на Балканите. От няколко години "Спиди" активно работи на румънския пазар, предлага услуги и за Гърция и има планове за разширение към Западните Балкани.
                        Финансиране на експанзията

В Румъния се предвиждат инвестиции в "Дайнамик парсъл дистрибюшън", като за тях и за покупката на дружеството заедно с "Геопост България" "Спиди" използва заем от Уникредит Булбанк и парите от увеличението на капитала. Набраните средства бяха 20.45 млн. лв., като се предвижда общата инвестиция (като се сложат и придобиванията) да бъде 32.4 млн. лв. За деветмесечието на годината "Спиди" има близо 4.5 млн. лв. приходи от външни пазари, което е 25% ръст за година. Общо приходите на компанията са близо 55 млн. лв. при 47.1 млн. лв. за деветте месеца на миналата година. Печалбата обаче е паднала за това време с близо 2 млн. лв. до 6 млн. лв. в края на септември. Общо за миналата година дружеството все още няма публикуван отчет.

Коментар

• Това е нов отрасъл за нашата индустрия, и още има да минава време до като се наладят камъните!!

Коментар

• Как очакват хубав ръст, след като връщат всички клиенти, които нямат договор???
                            Странна политика, все едно са монополисти, а имат бая конкуренция

Клиент съм от много години и има акции

Коментар

• Ми те нали са на ток
                              Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                              така е на този етап..сигурно поскъпването тук се дължи до голяма степен от спада в цените на петрола в международен план....но дали това поскъпване наистина има фундамент и реална база осигурена от този фактор ще разберем в последствие....

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                                А бе и аз имам забележки към обслужването на "Спиди", но не е тук мястото да ги споделям. За това си имат ДВИ. Имат и секция "Препоръки и рекламации" на страницата си. Който не работи, той не греши. Важното е грешките и проблемите да се отстраняват навреме.

Между другото от днес могат да се търгуват акциите от увеличението на капитала. Моите ги виждам в платформата си. Не е препоръка...
                                +++

Коментар

Working...
                                X