IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.dnevnik.bg/biznes/imoti/2..._v_gorubliane/

"Спиди груп" АД и "Виена реал естейт" ЕАД подписаха окончателна сделка за придобиването на база СОМАТ в софийския кв. "Горубляне". С това "Спиди груп" влиза в бизнеса с недвижимите имоти като част от стратегията си за диверсифициране на инвестиционното си портфолио, съобщават от пиар агенцията на компания.
    ....
    ....
    От "Спиди груп" АД уточняват, че куриерска компания "Спиди" АД няма никакво отношение към сделката. "Спиди" АД е наемател в логистичната база от 2012 г. и има дългосрочен договор до 2028 г.

Аз лично се обърках, уж Спиди груп купува базата, пък накрая се казва че друго дружество всъщност я купува а Спиди щяло да продължи да плаща наем.

Коментар

• Вие хубаво гледате Спиди, но хвърляйте и едно око на Рапидо

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
        А и нека не забравяме "черния петък", когато се регистрира рекорд в онлайн пазаруването. Аз очаквам много добър отчет за Q4. Не е препоръка...
        тези дни зареждах в Шел и много ме учуди, че куриер на Спиди донесе пакет, оказа се с цигари
        отвориха, преброиха цигарите, подписаха му протокол и си замина

Значи дори в Шел цигарите идват със Спиди
        Едно приложение на куриерска компания, което не бях очаквал

Коментар

• А и нека не забравяме "черния петък", когато се регистрира рекорд в онлайн пазаруването. Аз очаквам много добър отчет за Q4. Не е препоръка...

Коментар

• Колелото се върти
            нова АПС, 23-та
            в Габрово ?!?!?

от днес 25.11.2016 г. започва работа нова Автоматична Пощенска Станция на Спиди, която ще откриете на следния адрес в гр. Габрово:

- бул. Могильов 47, TerraMall ет. -1

Като гледам сайта на TerraMall е супер място
            http://www.terramall.bg/shops.html

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
              Oslo, ти май си вътрешен.
              студено, чак ледено

Коментар

• Здравейте
                Красимир Тахчиев - ДВИ на Спиди АД ще представи компанията на 18 ноември от 15:30 до 17:30 в зала Мусала на Интер Експо Център в София, част от Investor Day на INVESTOR Finance Forum

http://financeforum.investor.bg/investor-day/

Заповядайте

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
                  в случая е комбинация от мотивиране и данъчно-осигурителна оптимизация, плюс регулиране на ЕБИТДА и ЕВ.Реално се спестяват грубо 1,6 млн. лв. разход!!!

Не е препоръка

Поздрави
                  Oslo, ти май си вътрешен.

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                    Чувал съм. Идеята ми беше, че точно този модел не работи в България, и че за мен тази операция е с цел облагодетелстване за сметка на дребния акционер
                    в случая е комбинация от мотивиране и данъчно-осигурителна оптимизация, плюс регулиране на ЕБИТДА и ЕВ.Реално се спестяват грубо 1,6 млн. лв. разход!!!

Не е препоръка

Поздрави

Коментар

ти чувал ли си за смисъла на капитализма?

Идеята е, че когато капитала е твой се грижиш за него. Когато е чужд (общ) (в комунизма), ти дреме на шапката, какво ще стане

Поздрави
                      Чувал съм. Идеята ми беше, че точно този модел не работи в България, и че за мен тази операция е с цел облагодетелстване за сметка на дребния акционер
                      Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                        Как се случва това? Технически работникът какво трябва да направи, че акциите да поскъпнат? Питам, щото работя в една фирма в която част от работниците имат акции, а цената изобщо не зависи от техните усилия, а от вижданията на инвеститорите и от действията на мениджмънта. Та да повторя въпроса, технически как може да се случи това? Шофьорчето на буса ще кара пратките с тротинетка, че да пести нафта?
                        ти чувал ли си за смисъла на капитализма?

Идеята е, че когато капитала е твой се грижиш за него. Когато е чужд (общ) (в комунизма), ти дреме на шапката, какво ще стане

Поздрави

Коментар

Забравих да кажа и че имайки акции служителите ще са стимулирани акциите да поскъпват, а не с торба пари и няма интрига
                          Как се случва това? Технически работникът какво трябва да направи, че акциите да поскъпнат? Питам, щото работя в една фирма в която част от работниците имат акции, а цената изобщо не зависи от техните усилия, а от вижданията на инвеститорите и от действията на мениджмънта. Та да повторя въпроса, технически как може да се случи това? Шофьорчето на буса ще кара пратките с тротинетка, че да пести нафта?
                          Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
                            Спиди има ли шанс скоро да влезе в Софикс ? какво не му стига - фрифлоут ?
                            Интересен въпрос. Може би по-скоро броят на акционерите е проблемен. Но едва ли стъпката, която коментираме е в тази посока. Не и докато не стане ясно колко от "горните три нива в организационната структура на дружеството" ще имат право на новите акции. Ако някой ходи на ОСА е добре да зададе този въпрос.
                            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
                              имам приятел работещ в американска компания и имат бонуси на същия принцип... до момента е направил мега процентите печалба, ако реши да продаде акциите... всичко е както го е описал осло и наистина какъв по-добър вариант от този?

определено е мотивиран да работи за компанията и това е все пак само БОНУС, възнаграждението си е съвсем отделна игра, доста по-сериозна...

преди месец срещнах млад шофер на Спиди бус, мрънкаше колко много работа имали в Спиди.. оня ден пак караше буса, явно не е напуснал, може пък да си промени настроението покрай тази програма
                              Бонус е в нашия случай. Даже не "бонус", то си е направо "бинго" ... А в примера на Осло, доколкото разбрах, става въпрос точно за възможност за получаване на част от възнаграждението под формата на акции с добра отстъпка от пазарната цена. При добро желание естествено... Дано твоят познат, шофьора от "Спиди", да изпълнява кумулативно следните три изисквания: първо длъжността му да попада в едно от "трите най-високи нива в организационната структура на дружеството" + "да има "минимум 3 г. трудов стаж в структурата на дружеството" + да има "участие в ключови за развитието на дейността проекти"... А дано, ама... надали
                              Last edited by Чичо Манчо; 11.11.2016, 22:40.
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

Не си прав
                                Ако изкупят акции ще стои въпроса от кого да ги изкупят. Ако тръгнат да купуват 42 900 акции на пазар ще качат до 50 лв., справка ИТФ-а. Ще си недоволен. Ако ги продаде мажо, ще си недоволен, ако продадат френските пощи, ще си недоволен. Единствения начин е този -> пропорционален.

Ако раздадат бонуси като възнаграждения е много скъпо, защото 1-во плащат се осигуровки и данъци около 60% над бонуса (ако не са над максималния осигурителен праг няма осигуровки но има данъци).

Освен че ще е по-евтино от данъчна гледна точка, компанията ще си спести около 1,6 млн. лв. разходи за възнаграждения, така ЕБИТДА отива нагоре и познайте, цената 8 пъти по EBITDA отива нагоре!!!

Вижте, тези пари ще се платят. Единият вариант е през ОПР-то, като разходи за възнаграждения + заплати. Другия през акциите, където е по-евтино и това надува ЕБИТДА и не води до разход на кеш (надува EV).

Липсва ви опит, вие сте търгували само на БФБ и знаете само за БФБ.

Ще ви кажа как е в САЩ. За една конкретна компания всеки служител има право да получава между 5 и 20% от заплатата си в акции, като цената е с 15% под най-ниската за последните 6 месеца!!! Ако сега е 40 долара, а е била най-ниско 20 долар, ще купят на 17 долара. Нямат ограничение кога да кешират. Може веднага.

Целта?
                                Ми компаниите да не отчитат големи разходи за заплати и да отчитат високи печалби по този начин.

Алилуя

Ако Спиди изкупи акциите и ги раздаде се дължи данък и осигуровки!!! Имай го предвид.
                                Освен това така Спиди ще плати 1,6 млн. лв. поне (преди осигуровки и данъци), а сега 0-нула.

Поздрави
                                имам приятел работещ в американска компания и имат бонуси на същия принцип... до момента е направил мега процентите печалба, ако реши да продаде акциите... всичко е както го е описал осло и наистина какъв по-добър вариант от този?

определено е мотивиран да работи за компанията и това е все пак само БОНУС, възнаграждението си е съвсем отделна игра, доста по-сериозна...

преди месец срещнахмлад шофер на Спиди бус, мрънкаше колко много работа имали в Спиди.. оня ден пак караше буса, явно не е напуснал, може пък да си промени настроението покрай тази програма

Коментар

Working...
                                X