IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    понеже водите диалогичен спор...
    как виждате борсата да расте преди 21 ноември..........
    Монти, аз не водя никакъв спор и нямам представа накъде ще ходи борсата. Просто не съм съгласен, че само 2 компании от Софикс са с под ПЕ 10, нито че Дау е по-евтин.
    Иначе и аз смятам, че има 2 фактора, които влияят на БФБ - външен и вътрешен. Значи ако има мир у нас и съседните ни страни и реалния дълг на БГ е под 60-70% от БВП /още сме доста далеч от тези нива/, игнорирам вътрешните фактори и само преписвам от големите /Дакс, Дау и т.н./. Ако те се вдигат съм оптимист, ако падат се ослушвам за продажби. В момента ми се иска да вярвам, че това на запад е корекция, а не обръщане на тренда и не случайно се набабних там на абсолютния им връх .
    Направих го не защото смятам, че са по-евтини, а защото исках част от активите ми да бъдат в долари и малко в Евро и в същото време да не стоят под дюшека или на депозит.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Абе борса е - всичко е възможно. Аз лично съм 50/50 и такава ми е играта.

Интересното е, че тук сякаш много хора са подготвени за ръст, но не и за спад и на фона на цялата ситуация са изключително оптимистични. От друга страна съм убеден, че тези, които очакват спад със сигурност имат някоя друга акция. Т.е. във форума има едно интересно разделение на умерени мечки и фанатични бикове. Това по-скоро е знак за умерен спад или водоравно движение още известно време.
      Аз съм така...
      Крайните мечки не четат форума ,те излязоха през май.....

Коментар

• Абе борса е - всичко е възможно. Аз лично съм 50/50 и такава ми е играта.

Интересното е, че тук сякаш много хора са подготвени за ръст, но не и за спад и на фона на цялата ситуация са изключително оптимистични. От друга страна съм убеден, че тези, които очакват спад със сигурност имат някоя друга акция. Т.е. във форума има едно интересно разделение на умерени мечки и фанатични бикове. Това по-скоро е знак за умерен спад или водоравно движение още известно време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
          Има нещо странно. Чисто и Просто, борсата не иска да спихва, въпреки, че има много поводи за това Явно, зад всичката пумия на повърхността, седи солидна основа.

Мислим, че евтините пари почнаха да си прокарват път към България (на мен лично ми падна лихвата по собствения ми кредит с 1%, без да съм го искал), има сериозен капитал в държавата под формата на спестявания, емигрантите пращат кинти като за последно, ПЧИ се увеличават, петролът се строполи, ЕЦБ се готви за още стимули...
          Когато повече хора го разберат това вече ще сме х4

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            Пип, аз не защитавам БФБ-то, а питах как колегата оценява кое е скъпо и кое не.

Иначе да се убедиш в числата, които съм написал за П/Е-тата, може да погледнеш страницата на БФБ за Софикс, а за Дау който си пожелаеш...
            понеже водите диалогичен спор...
            как виждате борсата да расте преди 21 ноември ,когато ще се види колко е дупката в КТБ и оттам проблемите в банковата система......
            как очаквате да расте преди да се види колко е зле икономиката и колко заем е нужен да се вземе за да се спаси положението в полицията ,здравеопазването и т.н....
            как очаквате да расте преди да се види каква ще е политиката на новото правителство във финасите и икономиката....не коментирам даже и възможностите за нови избори и възможностите на Борисоф в тези свери....
            ще е интересен отговора...
            Само не и нещо от рода ,че борсата е предвестник на времето през март 2015 г....

Коментар

• Има нещо странно. Чисто и Просто, борсата не иска да спихва, въпреки, че има много поводи за това Явно, зад всичката пумия на повърхността, седи солидна основа.

Мислим, че евтините пари почнаха да си прокарват път към България (на мен лично ми падна лихвата по собствения ми кредит с 1%, без да съм го искал), има сериозен капитал в държавата под формата на спестявания, емигрантите пращат кинти като за последно, ПЧИ се увеличават, петролът се строполи, ЕЦБ се готви за още стимули...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Интересно къде и с какви очила го гледаш това ..
                Софка няма повече от 2 хартии с РЕ под 10.
                Немалко компании са оценени по скъпо и от американски балоняци.
                Да не говорим че спрямо рашъните сме 3 пъти по скъпи..
                То и Лъкойл - все на загуба, пък акциите ѝ не струват 0...
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнение
                  НИЩО НЕ СИ ВИДЯЛ!

Още не си видял какво ще стане като почнат да изплащат гарантираните депозити от КТБ или ако отвори след финансова инжекция от някой голям.

Не си видял и какво ще стане, ако държавата изтегли рекордни 5-6 милиарда на рекордно ниска лихва, по-ниска и от тази дето беше при последните външни ДЦК за 10 г. около 3%.

Не знаеш и какво ща стане ако влезем в ЕЗ, нито като се продаде БФБ.

Така, че още доста неща има да видиш
                  Абе аз и 2006 и 2007 съм преживял. По-добри години от това е нямало на БФБ, няма и да има. Ти само да не видиш само това дето съм го видял след това....

Ала нека не оставям аргументите без отговор:

КТБ - мисли от гледната точка на един човек загубил парите си по този - нека го нарека недемократичен начин. Току виж си видял парите си отново. Ще ли е това което направиш първо да си купиш акции на БФБ? Ама честно...

ЕЗ - краткосрочен ефект определено. Само да не стане в условия на мечи пазар, че ще се радваме на нищо повече от контролиран спад (подобно на словаците).

Държавни заеми - ще се вземат и разпределят, с други думи откраднат. Колко по 5-6 милиарда влязоха в държавата през последните години и какво от това? Нищо ново под слънцето.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Очакванията са отразени в текущите цени. Промяната в пазарният сентимент води до промяна и в цената. Така погледнато какви са текущите очаквания има малко значение. Въпроса е в каква посока ще се променят? Това е важният въпрос за всеки спекулант. Дългосрочните инвеститори се интересуват от малко по-други неща.
                    Точно това се случва от време на време, след някоя фундаментална новина - смяна на сентимента, някои го виждат това навреме, други, чак когато вече е нарисувано на графиката

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Пип, аз не защитавам БФБ-то, а питах как колегата оценява кое е скъпо и кое не.

Иначе да се убедиш в числата, които съм написал за П/Е-тата, може да погледнеш страницата на БФБ за Софикс, а за Дау който си пожелаеш...
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                        Ако приемем, че посоката на БФБ се влияе основно от две групи фактори, вътрешни и външни и ги разгледаме, какво виждаме. Вътрешни – политическа криза, проблеми в банковата система, проблеми с бюджета, резервите сведени до минимума, липса на растеж, проблеми в енергетиката и т.н. Външни – Украйна, Русия, Сирия, Ирак и последствията от санкции, бежанска вълна, възможни проблеми с доставките на газ, в резултат на това липса на растеж в ЕС. Всичко това оказва влияние.
                        Това мнение нe е препоръка.
                        Очакванията са отразени в текущите цени. Промяната в пазарният сентимент води до промяна и в цената. Така погледнато какви са текущите очаквания има малко значение. Въпроса е в каква посока ще се променят? Това е важният въпрос за всеки спекулант. Дългосрочните инвеститори се интересуват от малко по-други неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          А ти как установяваш кое е скъпо и кое евтино?
                          Гледам П/Е например на Софка /под 8/ е на 1/2 от това на Дау/15-16/.....

Коментар

Всичко съм видял аз на БФБ, на мен нищо не ми предстои...
                            НИЩО НЕ СИ ВИДЯЛ!

Още не си видял какво ще стане като почнат да изплащат гарантираните депозити от КТБ или ако отвори след финансова инжекция от някой голям.

Не си видял и какво ще стане, ако държавата изтегли рекордни 5-6 милиарда на рекордно ниска лихва, по-ниска и от тази дето беше при последните външни ДЦК за 10 г. около 3%.

Не знаеш и какво ща стане ако влезем в ЕЗ, нито като се продаде БФБ.

Така, че още доста неща има да видиш

Коментар

• Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнение
                              Предстои ти да видиш, че има такова нещо като няма от кого да купиш - е не на тези цени, на други цени в пъти винаги ще има от кого
                              Всичко съм видял аз на БФБ, на мен нищо не ми предстои...

Коментар

Вярно е, искат да купят. Действително има скрито търсене по няколко позиции. Но искат да купят по-евтино, а не да надуват акциите. В такава ситуация печелят тези които не бързат. Въпросът е на кого ще му свърши търпението. Няма такова нещо да няма от кого да купиш - въпрос на цена. Виж да няма да на кого да продадеш се случва..
                                Предстои ти да видиш, че има такова нещо като няма от кого да купиш - е не на тези цени, на други цени в пъти винаги ще има от кого

Коментар

Working...
                                X