IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
    Напоследък настроенията тук са само минорно и това ме навява на следните мисли:

1. Защо когато по магазините и моловете обявят и има намаления (20-50-70%) всички сме толкова щастливи, а когато борсите вървят надолу и цените на качествените активи са ниски сме толкова нещастни? Може би защото на борсите новите нива, ни напомнят за стари грешни решения?
    2. На никой от вас ли не му се е случвало да пазарува летни дрехи през зимата и зимни дрехи през лятото на намаление, точно когато уж не му трябват?
    3. Купили сте например дънки на някаква цена и след дълго обикаляне установявате, че в друг ги има по евтини. Или пък много си ги харесвате, носите си ги непрекъснато, доказали са се като перфектни и след два месеца виждате, че са ги пуснали с 30% по-ниска цена. Не си ли купувате втори чифт?

Знам, че пълна съпоставка между двете неща не може да се направи, звучи твърде опростено, но все пак. Въпрос на мислене. Замислете се и горе главата.
    +1 добреееее Алее
    Бате Тони днес е получил втори транш на платформата и е копой, ама не падат!!!
    айде да видим утре ще ходя ли за потребителски или не?

Момчета, живота ни дава втори шанс, особенно за тези които 2009 и 2010 са гледали, аз купувам!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      ще е интересно дали имат кеш и ПФ.....освен тези известните...БФБ и Трасе...

Ако бях реформатор щях да се гордея как съм клекнал на тиквата през ноща и съм забравил всички обещания за измитане на престъпността от управлението.......
      Монти, знаеш, че аз не те нападам безпричинно и не съм ти враг, но в тази ситуация съм пряк свидетел как ти защитаваше много Цветан Василев. Помня ти ордерите и оптимизма при Корп, БТН, розовото бъдеще за Петрол и т.н. Истината лъсна - този човек е виновен и пряко ни бръкна дълбоко в джобовете. Надявам се в следващи периоди да преосмислиш както икономическите си, така и политическите си възгледи.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Поради една очевидна причина.

Какво като е евтино като може да стане много по евтино.

Пък то сега дори не е евтино. да виждах нещо евтино да пазарувам, ама за какво ми е да купувам скъпо и прескъпо, като има сериозен шанс да стане не само по-малко скъпо, ами и направо евтино.

Коментар

• Напоследък настроенията тук са само минорно и това ме навява на следните мисли:

1. Защо когато по магазините и моловете обявят и има намаления (20-50-70%) всички сме толкова щастливи, а когато борсите вървят надолу и цените на качествените активи са ниски сме толкова нещастни? Може би защото на борсите новите нива, ни напомнят за стари грешни решения?
          2. На никой от вас ли не му се е случвало да пазарува летни дрехи през зимата и зимни дрехи през лятото на намаление, точно когато уж не му трябват?
          3. Купили сте например дънки на някаква цена и след дълго обикаляне установявате, че в друг ги има по евтини. Или пък много си ги харесвате, носите си ги непрекъснато, доказали са се като перфектни и след два месеца виждате, че са ги пуснали с 30% по-ниска цена. Не си ли купувате втори чифт?

Знам, че пълна съпоставка между двете неща не може да се направи, звучи твърде опростено, но все пак. Въпрос на мислене. Замислете се и горе главата.
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Без да изпадам в див оптимизъм или песимизъм, аз не съм спрял да купувам по малко
            +1

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Сякаш във форума се натрупва краен негативизм. Ташунко вилнее, VINS вие като линейка, Батя почти нищо не пише. Дори и Монти се самоизживява като форумен гуру. Дори и форексмастера се появи преди няколко дена да се подиграва на имащите акции.
              Какъв оптимизъм да има при тая ситуация в страната.Не виждаш ли че нищо не е като хората.Що трябва да си заравяме главите в пясъка?

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
                а това че бая) договорни фондове /начело с ДСК/ а сигурно и пенсионни ще пият водичка как ) как ще се приеме от пазара ?
                И това да не би да те радва? Или просто се наслаждаваш на факта, че има и по-глупави "инвеститори" от нас самите?

Коментарът ми не искам да звучи осъдително!!!! Само малко се подразних от усмивката в поста ти...

А иначе ДСК явно "се доказват като майтори в инвестирането!!! По памет цитирам, 25% от активите в рисковия им фонд на депозит... и то в КТБ!!! Уау! наистина рискови "играчи"...
                Проблем за БФБ би имало само ако има големи обратни изкупувания в техните фондове! Но не мисля, че би имало таква!!!

Коментар

• Монти да връща парите от Цветан Василев И тези пари са откраднати от КТБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Ако бях реформатор щях да се гордея как съм клекнал на тиквата през ноща и съм забравил всички обещания за измитане на престъпността от управлението.......
                    Монти, бързо забравяш, че реформаторите една година бяха единствената съпротива срещу мафиотското правителство. Докато ти всеки ден защитаваше на амбразурата Цветан Василев, Пеевски, Орешарски и всичката сволач те водеха борба на площада. каква част от парите са присввоени от Цветан Василев с каква част от тях е плащано на политици и агентурна мрежа никойне може да каже. Според мен ще бъде добре да се свали банковат тайна само затази банка. Обществото трябва да знае какво се е случило. Да не забравяме, че протестите осуетиха придобиването от Цв. Василев на пенсионен фонд Доверие. Ако беше успял да го купи картинката щеше да стане още по-грозна.
                    Мисля, че борсата отдавна е отиграла новината. От месеци се знаеше какво ще се случи. Моите груби сметки на око бяха за дупка между 1,5 и 2 милиарда лева. Явно съм безнадежден оптимист.

Коментар

а това че бая) договорни фондове /начело с ДСК/ а сигурно и пенсионни ще пият водичка как ) как ще се приеме от пазара ?
                      Никак, какво точно значение има за БФБ че някой паричен фонд реализира загуба. Той акции не би трябвало да има.

Коментар

ще е интересно дали имат кеш и ПФ.....освен тези известните...БФБ и Трасе...

Само у нас политиците са толкова алчни за власт....
                        за това правителство ще има не повече от една година, на власт и следващата причина за разтуряне ще е , че много вожд а малко пара за крадене....

Правителство ще има до края на другата седмица, обяви пред Нова телевизия лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Срокът е договорен снощи на късната среща между лидерите в Реформаторския блок и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.
                        този е следващия гробокопач на СДС...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Ще плаща най-малкото възможно в случая. БНБ вече е длъжна да вземе лиценза на банката. Очевидно това до края на месеца ще стане. И изплащането на гарантираните ще се почва. Така и така минимума на изплащане бе точно гарантираните, в момента ще се придържаме към него.
                          Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                            Хубаво, де!

Активи на банката в размер на 4,2 млрд. следва да бъдат обезценени с някакъв справедлив % ??? по някаква методика.

или

От общите активи на на банката в размер на 6,6 млрд. следва да се приспаднат 4,2 млрд. обезценки.

Доста различни твърдения !

Радвам се когато срещна изказ, който не оставя никакво място за колебание.
                            Случаят не е такъв, обаче.

Айде да оставим журналистите.
                            Всъщност на мен и цитата на банката не ми харесва достатъчно.

Ако приемем, че цялата "дупка" е в размер на 4,2, какво правим с другата аритметика, а именно, че необезпечените били 5,8.

Остави.
                            Обезценките които следва да бъдат начислени са 4,2 милиарда. Ако 5,8 милиарда са без обезпечение то 1,6 милиарда от тях са си ОК. То не е задължително необезпечените кредити да са лоши.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Хубаво, де!

Активи на банката в размер на 4,2 млрд. следва да бъдат обезценени с някакъв справедлив % ??? по някаква методика.

или

От общите активи на на банката в размер на 6,6 млрд. следва да се приспаднат 4,2 млрд. обезценки.

Ако приемем, че цялата "дупка" е в размер на 4,2, какво правим с другата аритметика, а именно, че необезпечените били 5,8.

Остави.

Нали се сещаш че това са активи на хартия докато бъдат реализирани ще спаднат със сигурност, най малкото комисионни, хонорари и тем подобни!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                "Към 30.09.2014 г. общата сума на всички активи на банката е в размер на 6662 млн. лева. Заключението на одиторските фирми е за необходимост от обезценки на активи на банката в общ размер на 4222 млн. лева."

Това си е от съобщението на БНБ - дупката е 4,2 милиарда.
                                Хубаво, де!

или

Остави.

Коментар

Working...
                                X