IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Не се заяждам , а питам защо прогнозитете Ви все не се сбъдват.Ти изглежда не четеш никаква икономическа литература.Не знаеш ли за бягството на инвеститори заради политическата несигурност и корупция..Не си ли чел мненията на работодателите и прогнозите и анализите на чуждите банки за България..КТБ е само върха на айсберга..Ако смяташ да се занимаваш с инвестиции трябва да имаш много информация и да я анализираш..Разбирам, че си 1996 , ама само с ура- бура и фантазии не става..
    Моите извинения и почит към многото постове и опит който имаш , НО :
    - онези хубавци от голямата тройка рейтингови агенции какви ги надробиха за Леман, Дексиа и ...
    - онези хубавци от голямата четворка какви ги надробиха с одитите на КТБ ...
    - онези хубавци от БНБ какви ги надробиха с КТБ и въобще целия надзор
    - онези хубавци от голямата бяла къща (Парламента) какви ги надробиха последните години , освен лобистки закони
    - последно щях да пиша за КФН, но не можах да се сетя защо
    Всички тия професионалисти вземат по-висока заплата от Президента на страната – за държавата където работят. Това не им пречи да са до шия в …..
    Айде няма нужда да ни обучаваш.
    Сега ще ти дам един аматьорски съвет - купувай сега , защото няколко месеца по-късно ще е по-скъпо.
    Няма да ти посочвам причините, нито позициите - ти сам ще ги откриеш ....професионално
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Заглавна страница в Инвестора - Корпоративна Америка отново развързва кесията. За мен - Корпоративна Америка поставя началото на края!
      От 1996 я погребват и все не става

Коментар

• Заглавна страница в Инвестора - Корпоративна Америка отново развързва кесията. За мен - Корпоративна Америка поставя началото на края!

Коментар

• UUUUUP 4000 A НЯМА ЛИ ПОНЯТИЕ РЕАЛИСТ
          Last edited by Kiro; 29.10.2014, 11:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнение
            Аз съм просто "реформатор" и "бунтар" и борец за каузи.
            По моите дефиниции си точно оптимист тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
              Дефиниция ъпър: Форумен участник, който с нереалистично оптимистични изказвания манипулира пазара с единствената цел да продаде изгодно придобити финансови активи на по-висока от реалната пазарна цена. Характеризира се с ясна представа за реалната ситуация, бистър ум и стратегия.

Дефиниция оптимист на БФБ: Форумен участник, който по незнайни причини не е загубил и последната си надежда за България и нейната икономика. Привърженик на загубена кауза, за поддръжката на която плаща от собствените финансови средства. Характеризира се с частична загуба на представата за реалността, която поради идеалистично-патриотични подбуди вътрешно прикрива с розови очила.

Разликата между двете - както виждаш - не е просто 10 % дисконт.
              Аз значи не съм нито ъпър нито оптимист според разбиранията ти. Не съм ъпър щото не продавам и не смятам да продавам
              Аз съм просто "реформатор" и "бунтар" и борец за каузи.

Коментар

• Не се заяждам , а питам защо прогнозитете Ви все не се сбъдват.Ти изглежда не четеш никаква икономическа литература.Не знаеш ли за бягството на инвеститори заради политическата несигурност и корупция..Не си ли чел мненията на работодателите и прогнозите и анализите на чуждите банки за България..КТБ е само върха на айсберга..Ако смяташ да се занимаваш с инвестиции трябва да имаш много информация и да я анализираш..Разбирам, че си 1996 , ама само с ура- бура и фантазии не става..

Коментар

Какви мечки? Това нещо желано от теб ли е, щото аз не виждам такива в реалността

И според теб разликата между оптимист и ъпър са едни 10% дисконт ли
                  Дефиниция ъпър: Форумен участник, който с нереалистично оптимистични изказвания манипулира пазара с единствената цел да продаде изгодно придобити финансови активи на по-висока от реалната пазарна цена. Характеризира се с ясна представа за реалната ситуация, бистър ум и стратегия.

Дефиниция оптимист на БФБ: Форумен участник, който по незнайни причини не е загубил и последната си надежда за България и нейната икономика. Привърженик на загубена кауза, за поддръжката на която плаща от собствените финансови средства. Характеризира се с частична загуба на представата за реалността, която поради идеалистично-патриотични подбуди вътрешно прикрива с розови очила.

Разликата между двете - както виждаш - не е просто 10 % дисконт.

Коментар

Ами не са само 10%, според едни форумни ъпъри вече трябваше Софикс от 6 месеца да е 1000 пункта- ти сам си сметни процента..Може ли да ни обясниш, какви макроикономически, политически и инвестиционни факти имаш за да пишеш постоянно за покачване на пазара и защо не се сбъдват професионалните ти прогнозиКакво стана със Синергон- взе ли дивидента, продаде ли на добър профит след успешното обратно изкупуване.Нали и такива прогнози имаше
                    Заяждаш се а?

Сега ще ти кажа единственото което задържа пазара (имам предвид само акциите които вече 5 г. са по корем, а не няколкото позиции, които са над нивата си от 2007).

Това са блокираните пари в КТБ. Това е огромен стрес за цялата финансова система, а БФБ винаги реагира на всяко състояние на влошена ликвидност в системата като цяло.

Пример, имаш актив акции и депозит в КТБ. Като депозита ти е блокиран над 4 месеца какво правиш ако ти потрябват пари?

В момента в които се оправи ликвидността ще видиш какво ще стане на БФБ (не защото взетите депозити ще дойдат на БФБ - ще има и такива разбира се, а защото ще се отблокират много пари)

Коментар

• Ами не са само 10%, според едни форумни ъпъри вече трябваше Софикс от 6 месеца да е 1000 пункта- ти сам си сметни процента..Може ли да ни обясниш, какви макроикономически, политически и инвестиционни факти имаш за да пишеш постоянно за покачване на пазара и защо не се сбъдват професионалните ти прогнозиКакво стана със Синергон- взе ли дивидента, продаде ли на добър профит след успешното обратно изкупуване.Нали и такива прогнози имаше

Коментар

1996 къде се загуби- помислихме, че са те изяли мечките.Ти не правиш изглежда разлика между оптимист и ъпър.Тук всички сме оптимисти щом сме във форума и в най- трудните моменти и държим и купуваме акции..Ъпърите са хора , които си затварят очите пред фактите и събитията и все настояват, че пазара се качва и са на голяма печалба, когато той пада и инвеститиори и анализатори са обезпокоени..Ти сам реши от кои ще си.Има разлика между желано и реално, между фантазиите и живота
                        Какви мечки? Това нещо желано от теб ли е, щото аз не виждам такива в реалността

И според теб разликата между оптимист и ъпър са едни 10% дисконт ли

Коментар

• 1996 къде се загуби- помислихме, че са те изяли мечките.Ти не правиш изглежда разлика между оптимист и ъпър.Тук всички сме оптимисти щом сме във форума и в най- трудните моменти и държим и купуваме акции..Ъпърите са хора , които си затварят очите пред фактите и събитията и все настояват, че пазара се качва и са на голяма печалба, когато той пада и инвеститиори и анализатори са обезпокоени..Ти сам реши от кои ще си.Има разлика между желано и реално, между фантазиите и живота

Коментар

• Възможно и вероятно е да има лоши отчети, последните 5-6 месеци бизнес средата беше под стрес и не лека.

Но това е каквото е било - за мен не е мотив за продажба!

Идат по-добри дни и това е което трябва да се търгува, а лошото е калкулирано отдавна в цените

Коментар

Там нямам и не съм го чел

Но е над очакванията предполагам?
                              По-добре не отваряй. Иначе, да, за някои е над очакванията.

Ама ако искаш въпреки това да погледнеш отчета на Зрънчо под оптимистичен ъгъл, то отвори отчета на Неохим...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                Коментирай отчета на зрънчо.....
                                Там нямам и не съм го чел

Но е над очакванията предполагам?

Коментар

Working...
                                X