If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, ясно. Ама ако си поддържал около 50% ливъридж средно (ясно че не може да е константен и се мени всеки ден-аз си смятам с ежедневни стойности, с неутрализиране на всяко внасяне-теглене, дивидент, репо и т.н.), че ако си 50% ливъридж ROA трябва да е 49%. Явно по-малък дълг си държал.
Поздрави и много още успехи ти желая!
Явно не си ме разбрал добре. 50% заемен капитал го смятам към база собствения.
Ако се смята спрямо общия портфейл, то тогава заемния излиза 1/3.
Е мечи чак не мисля че ще стане.Прогнозирам връх за по-голяма част от акциите ми и ще следва сериозно преструкуриране моя портфейл.Та дет'се вика някои акции може и да се сринат, стига аз да съм готов за тях
Бе направо мечи пазар и то още другата година.
Докато разкараме комунягите и Боко.
А и нали трябва да презаредим пак ракетно гориво тук таме.
А после още по яки бици няколко години.
Е мечи чак не мисля че ще стане.Прогнозирам връх за по-голяма част от акциите ми и ще следва сериозно преструкуриране моя портфейл.Та дет'се вика някои акции може и да се сринат, стига аз да съм готов за тях
ROE е
Разбира се че ливъриджа допринася добре към доходността. Ако трябва да се преизчисли на ROA ще дойде към 70%. Само че там базата е доста по променлива.
Да, ясно. Ама ако си поддържал около 50% ливъридж средно (ясно че не може да е константен и се мени всеки ден-аз си смятам с ежедневни стойности, с неутрализиране на всяко внасяне-теглене, дивидент, репо и т.н.), че ако си 50% ливъридж ROA трябва да е 49%. Явно по-малък дълг си държал.
По средата горе-долу би следвало да има и една сериозна корекция
Бе направо мечи пазар и то още другата година.
Докато разкараме комунягите и Боко.
А и нали трябва да презаредим пак ракетно гориво тук таме.
А после още по яки бици няколко години.
Батя, един въпрос - тази доходност дето даваш ROE ли е или ROA? Вземаш ли предвид ливъриджа, който някъде беше споменал че ти е около 50%?
ROE е
Разбира се че ливъриджа допринася добре към доходността. Ако трябва да се преизчисли на ROA ще дойде към 70%. Само че там базата е доста по променлива.
Коментар