IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 19

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kork
    Първоначално изпратено от Пепи
    Избори идват в Америката, това е най-важното................:-))))))))))))))))
    Пепи,то че е важно,важно е.Но за тези които не са се замислили досега,нека им помогна да го направят:
    1)Колко струват кампаниите на кандидат президентите на САЩ?
    2)Кой финасира същите тези кампании?

Ако направим едно съвсем хипотетично допускане,че голяма част от тази средства се осигуряват от листнати на борсите в Щатите компании,то вероятно ще стигнем и до един интересен извод!
    А именно....

Е,не е никак сложно,вероятно 99% ще се досетят и сами за какво става въпрос.
    Та за Щатите да не се притесняваме,там икономиката, дори при всички тези мрачни статии и апокалиптични прогнози се развива доста добре.

пс
    А и вероятно много хора знаят какво правят Щатите в случай на опасение от рецесия.И въобще не говоря за сваляне на лихви и т.н..говоря за друг техен прийом,прийом работещ 100% безотказно.
    Та там нещата са ок,и тук са ок.Който не го вижда,пак казвам,трабвя да отиде до близък магазин и да си купи един телескоп.Вероятно така ще му е много по-ясно.
    Изкопаемо, явно дори политикономията си чел през пръсти - капитализма се развива циклично това е неизбежно. Дали ти харесва или ти се вярва - това е факт. Опасенията от рецесия свършват тогава когато рецесията свърши и дойде подема............
    Причината капитализма да е най-добрия строй в момента е точно, че в края на рецесията и началото на подема компаниите за които говориш са най-конкурентоспособни.
    Прибирай се в нафталина и си дочети малко, знам че е кофти. Вземи си ти телескоп или лупа да се пощиш в тъмнината в която живееш

Коментар

• Седмичен коментар на Дейвид Корн
      Автор Дейвид Корн
      понеделник, 28 януари 2008

Изминалата седмица беше невероятно волатилна както за пазарите на акции в САЩ, така и по целия свят. До камбаната за приключване на търговията в петък, пазарът регистрира умерено покачване, но NASDAQ загуби почва отново. За седмицата Дау Джоунс добави 0.9%, S&P 500 се покачи с 0.4%, а NASDAQ загуби 0.6%.

Дивата езда на Уол Стрийт достигна върха си в сряда, когато Дау се търгуваше в рейндж от 630 пункта за деня. След като загуби 300 пункта още в самото начало, продавачите се поуспокоиха, а купувачите се намесиха на тяхно място, като в крайна сметка сесията приключи с покачване от 300 пункта за деня.

Станахме свидетели на понижаване на лихвения процент със 0.75%, а се очаква и ново понижение на 30 януари. Освен това правителството работи по пакет за стимулиране на икономиката. Нещата изглеждат малко по-свежо, но трябва да видим как ще се развие тази седмица преди да правим заключения. Предстоят важни данни за икономиката, като тези за състоянието на пазара на труда и за БВП за последното тримесечие може да задвижат пазара. Добрата новина е, че при тези нива в момента, пазарните нагласи изглеждат добри за инвеститорите в акции.

Индекс на волатилността на СВОЕ: Известен на пазара просто като VIX, индексът за използва от мнозина като измервател на страха на инвеститорите. В сряда, когато беше денят с голямото обръщане на пазара, индексът удари връх от 37.57, най-високата достигана стойност от октомври 2002 насам. Тогава беше окончателното дъно на последния мечи пазар. Това е добър знак.

СВОЕ Пут/Кол коефициент: Коефициентът пут/кол затвори на ниво 1.06 в петък. Това е много голямо число. Движещата се средна за последните десет дни е 1.15, а за последните 21 дни е 1.11. Това са много добри числа, даващи подкрепа на акциите.

Разузнаване на инвеститорите: Според последните публично достъпни данни на Investors Intelligence, броят на инвеститорите бикове е спаднал прилично до 41.6%. Процентът на инвеститори мечки се покачил до 31.5%. По формулата бикове/(бикове+мечки), коефициентът на нагласа е 56.91%, докато движещата се средна за последните четири седмици е 63.38%. Най-накрая коеициентът за седмицата е под 60%! Това е много положително развитие на нещата.

AAII: Според последното допитване на Американската асоциация на индивидуалните инвеститори, само 25.14% от индивидуалните инвеститори са бикове, а 59.02% са мечки тази седмица. По формулата бикове/(мечки+бикове), коефициентът на нагласи е 29.87%. Четири седмичната движеща се средна е 29.39%. По принцип трудно се слиза по-надолу. Това са изключително мечи числа.

Паричен поток: Според данните на AMG, за седмицата приключила на 23 януари 2008, фондовете инвестиращи в акции, включително и тези от смесен тип, са докладвали негативен паричен поток от 13.55 милиарда долара, с вътрешни средства на стойност 7.12 милиарда и международни капитали за 6.37 милиарда долара. Изглежда сякаш много инвеститори напускат пазара на ниските нива след понижението.

Както казах, нагласите се подобряват, което е добре да се види.

В статия от изминалата седмица Марк Хълберт разглежда най-добрите и най-лошите маркет таймъри. От деветимата най-добри, трима са мечки, двама са по-малко бикове отколкото са били преди няколко месеца, а четирима са мечки. Боб Бринкър попада в последната категория и Марк цитира неговия бюлетин от януари:

“Бик. В последното издание на неговия бюлетин, публикуван в началото на януари, Боб Бринкър написа, че “рискът от цикличен мечи пазар със спад от над 20% едва ли ще се случи скоро...Очакваме индексът S&P 500 да достигне нови рекорди през тази година, достигайки до 1600 пункта”

Според Хълберт, средната тежест на акциите в портфейлите на най-добрите маркет таймъри сега е 69%, при 83% за ноември. Най-лошите маркет таймъри обаче препоръчват 13% изложеност на къса позиция. Не само, че те са с мечи настоения, но са и със силно изразени такива. Прочетете повече за тази статия на адрес: http://tinyurl.com/3d82qv (на английски).

Информацията в тази статия не представлява препоръка или съвет за покупка, продажба или държане на какъвто и да е финансов актив. Целта на текста е изцяло информационна и образователна.

Дейвид Корн е собственик на сайта www.begininvesting.com. От 1990 година насам редовно издава бюлетин, в който информира за събитията от капиталовите пазари в САЩ, предоставя коментар и интерпретира известното в САЩ радиошоу на Боб Бринкър, Bob Brinker's Moneytalk. Цитиран е в интернет сайтове, като thestreet.com, CBSMarketwatch.com, и други. Канен е за гост различни радиопрограми за финанси. Дейвид бе така добър да предостави своите седмични коментари за нашия сайт. Преведени са със съкращения.

http://www.broker.bg/content/view/6400/1/

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
        Пепи,то че е важно,важно е.Но за тези които не са се замислили досега,нека им помогна да го направят:
        1)Колко струват кампаниите на кандидат президентите на САЩ?
        2)Кой финасира същите тези кампании?

Ако направим едно съвсем хипотетично допускане,че голяма част от тази средства се осигуряват от листнати на борсите в Щатите компании,то вероятно ще стигнем и до един интересен извод!
        А именно....
        Е,не е никак сложно,вероятно 99% ще се досетят и сами за какво става въпрос.
        Та за Щатите да не се притесняваме,там икономиката, дори при всички тези мрачни статии и апокалиптични прогнози се развива доста добре.

пс
        А и вероятно много хора знаят какво правят Щатите в случай на опасение от рецесия.И въобще не говоря за сваляне на лихви и т.н..говоря за друг техен прийом,прийом работещ 100% безотказно.
        Та там нещата са ок,и тук са ок.Който не го вижда,пак казвам,трабвя да отиде до близък магазин и да си купи един телескоп.Вероятно така ще му е много по-ясно.

Коментар

• Ха! Любопитно сравнение:

Американите чакат изявлението на президента и целите са в зелено!

А нашто държавен глава, вчера що приказки изприказва и медийни бомби хвърля, пък днес целите се потопихме в песимизъм...А г-нът Николов едва ли не нулиране на Суфика пророкува...

Да не би специалистите икономисти от Зимбанбе, да са тръгнали на продоволствен поход към България?! Ако това ще става, да минавам на диета...

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
            Да така си е . А в България идва парата Да измислим нещо да изкараме някой лев от тази работа ?!

Коментар

• Избори идват в Америката, това е най-важното................:-))))))))))))))))

Коментар

• Тия американци не гледат ли, че ние днес сме надолу.
                Аааа, ще им се скараме.
                Ауу! Как може така, dudes?!

Така като гледам, май само ние и юнаците от Зимбабве не сме им в полезрението на янките...

Коментар

• Тия американци не гледат ли, че ние днес сме надолу.
                  Аааа, ще им се скараме.

Коментар

• Dow Jones Industrial Average
                    12,344.71 +137.54 / +1.13%

Jan 28 2:33pm ET †

Бива, бива!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kamacho
                      Първоначално изпратено от ivan61
                      Първоначално изпратено от kamacho
                      Цялата тази какафония,страх,мачкане на позициите и падане на Софикса(макар че за мен доста добре си играят с него а от там и на психиката на масите) ми се струва че ще е максимум до края на м.май.След това който взел,взел евтино.Не е препоръка за нищо свързано с акции а тема за размисъл Който ме е разбрал добре,който не да действа както е решил
                      А стига бе!! Края на май! До тогава ще остане само Императора!
                      И аз и тези които имат здрави нерви и не им пука много Докато не си кеширал загубите и излязъл напълно не си загубил
                      Е, не може аз да съм единственият пукъл със железни топки... :-) Все едно - аз на тия нива не продавам, щото не съм шантав, нито заец !!!
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• В крайна сметка всеки си има глава на раменете и носи отговорност за всичките си операции на борсата. Всеки сигурно има философия и цели и всеки инвеститор си тълкува нещата САМ и взема САМ инвестиционни решения-естествено изключвам платените драскачи.
                        Аз за себе си следя всички мнения и прогнози, но се стремя решенията да взимам сам. Инвестирам със собствени средства, които са моят капитал-без заеми, без репо. Това ми дава спокойствието и търпението да преценям трезво нещата!
                        Смятам,че не е нормално да приемам ТА за приложим на нашата борса,поради ред причини-множеството промени в SOFIX през последните години, сравнително ниската ликвидност на борсата ни,а и поради факта,че самия индекс SOFIX не отразява реалното настроение на инвеститорите и не е достатъчно представителен. Реално извън него има поне няколко позиции,които са ликвидни и с голям оборот!
                        За мен е важен фундамента, а той дългосрочно е сериозен-ниски данъци у нас, поток от инвестиции, оперативни програми на ЕС, реализация на сериозни инфраструктурни и енергийни проекти в близко бъдеще!
                        Разбира се,за всички,за които целите са краткосрочни е важно какво ще е движението през следващите месеци. Лично мен ме интересува средносрочната переспектива и смятам, че тя е добра,дори и при рецесия в САЩ. И това е така,защото не зависим толкоз от САЩ, а и заради факта,че Русия отново се отваря за нас и при подобряване на търговските контакти,нашите компании могат да преориентират експорта си към страните от бившата ОНД.
                        Смятам,че така наречената "криза" ще доведе до ново преразпределение на световните сили,като сериозен фактор в световната икономика ще бъдат не толкова САЩ, а страните от Арабския свят и Далечния изток!
                        Успех на всички!
                        Не искам само във форума да има платени драскачи, но според мен в последно време са напълни с такива!
                        Мнението ми е лично и не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivan61
                          Първоначално изпратено от kamacho
                          Цялата тази какафония,страх,мачкане на позициите и падане на Софикса(макар че за мен доста добре си играят с него а от там и на психиката на масите) ми се струва че ще е максимум до края на м.май.След това който взел,взел евтино.Не е препоръка за нищо свързано с акции а тема за размисъл Който ме е разбрал добре,който не да действа както е решил
                          А стига бе!! Края на май! До тогава ще остане само Императора!
                          И аз и тези които имат здрави нерви и не им пука много Докато не си кеширал загубите и излязъл напълно не си загубил

Коментар

• Сиромах човек не фалира.
                            Купувайте смело

Коментар

• DA SI PRODADE6 AKCIITE NA P/E 10-12 TRIABVA DA SI MNOGO AMA MNOGO ZLE......

P.S. SA6KO NIKOLOV IMA DA IZBIVA MNOGO ZAGUBI......KAK 6TE GO NAPRAVI A ?????

MISLETE S GLAVITE SI .....

NE PRODAVAITE....BEZ PARI OVCE TAKIVA.PREPORUKA E

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                                Здравейте Оптимисти.
                                Утре е възможно да има леко пускане на стръв за да бъде изкарано за отстрел поредното стадо Бици/бизони. Тангото на БФБ 2 напред 1 назад продължава да е актуалната мелодия на годината.За утре може да има затваряне на + около +0.5 до +1.0 на поне 2 индекса. Някой да изпаднат в транс и да им се привидят Хималайски върхове и в сряда........ооооооо.......в сряда ....шат рогата на стената.
                                Важното обаче е ОПТИМИЗЪМ да има .... такъв един здрав..пионерски и комсомолски ентусязъм преливащ в достоен за състрадание Оптимизъм.
                                абе циркаджио, какво искаш да те цитирам пак ли от 24.10.2007 - та да се посмее народа на още един с раздвоение на личността?
                                Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

Working...
                                X