IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 18

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В определени моменти имаш право kork. Аз сам акционер на Химимпорт и се гордея с това, но не съм кон с капаци) Пласирането на зърнени храни беше неуспешно, това се отрази и на нас . Да ,доста институционални вкараха солидни суми , НО ?!

Зад това SPO стояха реални пари !
    И ,ако обвинявами Хима за колебанията на пазара, в резултат на пласирането на емисията ..
    то нека си припомним едно друго IPO. - малко преди него ...

Приятна вечер!

Коментар

• Според мен, днес от БФБ-София се изгавриха с ПДНГ, като го извадиха от индекса БГ40, едно Севтополис, или Чугинолеене, повече сделки ли имат от ГАЗ?? Или пък БРП??

Коментар

• Колеги,първо да кажа,че се радвам,че се получава сериозна дискусия,защото отдавна в тази тема се пише всичко друго,но не и сериозни мнения.

Сега по темата.
        kif,вероятно не съм се изразил досатъчно ясно,но аз наистина имам предвид точно това което и ти си написал.Аз не очаквам намеса на Хим по тяхната основна позиця,очаквам намеса на пазара въобще,а другите ще се намесят по тяхната позиция веднага след това.Всички видяхме какво /не/ стана след отчета на Хим!
        И съм напълно съгласен с теб,за значението на годишните срещи на ЕВРОХОЛД-а, ХИМ-а и МОНБАТ-а.

devils,аз също те уважавам и нека не бъда разбиран грешно,просто изразявам моето мнение за пазара.Може да греша,може и да съм прав,ще видим какво ще се случи в близките 1-2 месеца.
        А по отношение на това,защо Химимпорт е длъжник на пазара,отговора е само един-"Зърнени храни".Много потрошени пара от много институционални,резултата от това се вижда от всички участници на пазара.Капман защо не участват активно на пазара,защо не изкупуват позициите си,ами заради ЗХ,е,може би не само,но определнотова е една от причините.Да не коментирам и другите фондове,но Капман имат най-много,затова тях намесвам.
        Сега за ИПО-то на Хима не мога да си изкривя душата и да кажа,че не са направили много за цялата БФБ.Направили са,две мнения няма,но аз говоря за настоящата ситуация.
        И не казвам,че и другите не трябва да се напънат,но определно ХИМ-а трябва да даде тона,другите ще го последват.
        Все пак да не забравяме и ,че се готви листване на Армеец.За да вземеш,трябва и да дадеш.Това са правилата на играта.Хим-а купува акции на някой основни компании на БФБ,другите играчи купуват ХИМ,просто друг начин няма.
        Така е било,така и ще бъде.
        Надявам се сега да бъда разбран по-добре.
        Нека кажа също така,че нямам акции на ХИМ-а,нито на Капман или на други фондове.Имам акции само на една компания,но 99% знаят за какво става дума и няма да спомнавам името на компанията.Просто следя компаниите и разглеждам тенденциите.

пс
        Valuator и аз мисля,че сумата е в този порядък,но наистина трябва да се подредят добре нещата защото парите ги има.Лично аз очаквам раздвижване в близките два месеца.

Коментар

• Вижте сега БФБ е свободен пазар никой не едлъжен да купува или продава ,нито ХИМА нито чужденците .За да започне да се купува масово трябва цената да е изгодна за купувачите според мен това ще е на ниво СОФИКС 1000 тогава фундаменталните показатели ще са атрактивни .Някой ще каже - "преди имахме по-големи обеми на много по-високи цени" така е но тогава пазара беше възходящ а сега е низходящ .

Коментар

• Първоначално изпратено от plus
            Първоначално изпратено от RSG
            Първоначално изпратено от B.Graham
            След някпой и друг месец като правиме по 7,5 на месец .... Ех мечти мечти, това само с инфлация ще да стане, ама не си го пожелавам
            Shte da stane i bez inflacia.Milen Velchev ochakval cenite na akciite da trugnat nagore prez ljtoto.Nosi se sluh,che i timagiite sa zajvili neshto podobno za tehnite drugestva...
            Той Милен Велчев и за долара очакваше да се вдигне, та ни го ..... с няколко милярдчета.

И да очаква и да не очаква икономиката не е точна наука, ако някой знаеше със сигурност какво ще стане - бая пари щеше да направи.

И аз ако знам как ще завърши финала на КЕШ и аз така - ама като се върна от бъдещето - тогава.

Коментар

• В началото на февруари писах в тази тема, че за обръщане на тренда трябват около 150 - 200 милиона, а за продължаване на неговото възходящо движение (докато бъдат увлечени повече сериозни играчи) - поне още толкова. След голямото теглене от взаимните фондове тези пари вече ги няма там - остават пенсионните фондове, големи играчи (като Химимпорт) и чужденците (като му дойде времето). За да се активизират тези фактори обаче, финансовите и бизнес-рискове по света и у нас трябва да бъдат овлядяни в разумни граници.

Коментар

• kork, с какво е длъжник Химимпорт ?? С това, че даде най - галяма сила в развитието на фондовата борса? С това, че направи подарък на инвеститорите с IPO-то си? С това, че планира листване на повечето си дъщерни компании в изключително перспективни сектори на икономиката? С отличните си финансови резултати, с отличното отношение на мениджмънта към акционерите на компанията? С какво ??
                Защо фондовете на Хима ??
                Другите чий го крепят /извинявам се/?
                Чужденците съвсем не са друга история. Видахме ,какво правят нашите ,тука един-два месеца .. кръгла нула - геврек..дупка
                Свряли са се в миша дупка и чакат хулените чуждунци да почнат отново..
                Когато те почнат, тогава ще има сигнали за промяна , продължаваме да лъкатушим в противен случай. И да гледаме мижави обеми, да си късаме нервите и виждаме как отлични компании Български нямат купувачи.

Мойте уважения kork
                Бъде жив и здрав!

Коментар

• +1

Коментар

• корк, до някъде съм съгласен с теб, т.к. ХИМ-а наистина дръпнаха страшно много пари от пазара, но както каза Керезов на срещата - не трябва да очакваме да се намесват по самата позиция - моите очаквания обаче са съвсем скоро да се намесят поне по 3-те си "финансови" позиции, за да оправят Q1.
                    иначе, според мен раздвижване ще има след 30-40 дни малко преди отчетите и след новините, които ще произлезят от годишните срещи на ХИМ-а, ЕВРОХОЛД-а и МОНБАТ-а
                    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

След някпой и друг месец като правиме по 7,5 на месец .... Ех мечти мечти, това само с инфлация ще да стане, ама не си го пожелавам
                      Shte da stane i bez inflacia.Milen Velchev ochakval cenite na akciite da trugnat nagore prez ljtoto.Nosi se sluh,che i timagiite sa zajvili neshto podobno za tehnite drugestva...
                      В една друга тема го написах,разбира се,не направо,но съм сигурен,че повечето са ме разбрали.За мен нещата са пределно ясни,Химимпорт е длъжник на пазара и пазара ще започне наистина да се възстановява/говоря за стабилен растеж е не лакатушене нагоре надолу/ едва когато Химимпорт,в лицето на пенсионните фондове,на ЦКБ,на плеядата от посредници около себе си/най-вече трябва да се следи Реал/ започне да купува акции на повечето добри дружества на БФБ.Тогава другите дружества ще започнат да купуват акции на всички компании от групата на Химимпорт и колелото ще се задвижи.Тогава ще се включат и Капман и другите обичайни заподозрени за вдигането на индексите.
                      ПФБК,и още един два посредника,при все сериозните пари които наливат на БФБ/за състоянието на пазара към днешна дата/,не могат да вдигнат сами индексите,просто една две птички пролет не правят.
                      Ето,вчера видях първите индикации,че тази теория не е само теория,когато се натрупат още няколко такива събития,пак ще коментирам,но истината в момента за мен е само една,за да обявим ,че индексите са започнали да излизат от летаргията си, Химимпорт трябва да е започнал наливането на сериозни суми на БФБ.
                      Кога ще се случи това не мога да кажа,но едва ли ще е нужна да чакаме повече от 2 месеца.
                      Чужденците са друга история,тях няма сега да ги коментирам.

Коментар

• Investorrr каза:
                        Такива неща стават винаги, или по-рано или по-късно, но не и когато е казано, че ще стане )
                        Съвсем точно!

Коментар

Такива неща стават винаги, или по-рано или по-късно, но не и когато е казано, че ще стане )

Коментар

• Първоначално изпратено от RSG

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA
                                Баси, бастуните от ЕЦБ явно не могат да осъзнаят, че без да коригират лихвите успокоение на фондовите пазари няма как да има. Е.ем ти социалната институция...
                                Какво коригиране искаш надолу ли?
                                Малко вероятно е, по скоро нагоре ще е.

Според мен де...

Коментар

Working...
                                X