IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 18

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Negramoten написа:
    Незнам какво да очакваме, но S&P 500 вече е с ново 52 седмично дъно. Направо се върна с 18 месеца назад... Ако търсим корелация, то Софикс преди 18 месеца беше около 950...
    Преди Нова година имахме малък дебат на тема Софикс над 1767 пункта.
    Излезна прав за спада... само един съвет винаги ще смяташ , че дъното не е стигнато и ще изпуснеш да се качиш на влака....

Коментар

• Първоначално изпратено от zlata lamia
      На почивката на мача искам да осведомя ОптимизЪма,че Дау затвори надолу с 216 пункта! Предлагам Корк да го напише със зелено и да го представи като оптимистична новина,щото тя си е такава,нъл тъл,бе,куха главо!?
      Mi daa, dobra novina si e parite bqgat ot Dow i otivat v Sofix

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold
        И какво сега... касапница ли да очакваме....?
        Не. Вече е врене всеки по своя път. Като гледам предни сесии (днес не чак толкова) съседите им - Мексико, Канада и др. Аржентина, Бразилия дори на здрав + завършват.
        http://www.bloomberg.com/markets/sto...i_region1.html

Много "здрав плюс"

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
          А къде бяхте вчера, когато индексите затвориха с почти същите тези проценти, но със знак + :shock: Или го вдигате само при негативни новини ops:
          Аз сексуални проблеми нямам, но ако прочетеш какво съм писал рано тази сутрин ще видиш, че е отбелязано подобаващо. Тогава цялата http://www.bloomberg.com/markets/stocks/wei.html светеше в зелено.

Но си прав за "почти същите", защото сега имаме нови дъна ...

Коментар

• И какво сега... касапница ли да очакваме....?
            Не. Вече е врене всеки по своя път. Като гледам предни сесии (днес не чак толкова) съседите им - Мексико, Канада и др. Аржентина, Бразилия дори на здрав + завършват.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
              DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE INDEX 12,039.09 -215.90 (-1.76%)
              NASDAQ COMPOSITE INDEX 2,220.50 -52.31 (-2.30%)
              S&P 500 INDEX 1,304.32 -29.38 (-2.20%)
              Незнам какво да очакваме, но S&P 500 вече е с ново 52 седмично дъно. Направо се върна с 18 месеца назад... Ако търсим корелация, то Софикс преди 18 месеца беше около 950...

Коментар

• А къде бяхте вчера, когато индексите затвориха с почти същите тези проценти, но със знак + :shock: Или го вдигате само при негативни новини ops:

Коментар

• DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE INDEX 12,039.09 -215.90 (-1.76%)

Коментар

• На почивката на мача искам да осведомя ОптимизЪма,че Дау затвори надолу с 216 пункта! Предлагам Корк да го напише със зелено и да го представи като оптимистична новина,щото тя си е такава,нъл тъл,бе,куха главо!?

Коментар

• DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE INDEX 12,039.09 -215.90 (-1.76%)

Коментар

• Първоначално изпратено от devils
                        В определени моменти имаш право kork. Аз сам акционер на Химимпорт и се гордея с това, но не съм кон с капаци) Пласирането на зърнени храни беше неуспешно, това се отрази и на нас . Да ,доста институционални вкараха солидни суми , НО ?!

Зад това SPO стояха реални пари !
                        И ,ако обвинявами Хима за колебанията на пазара, в резултат на пласирането на емисията ..
                        то нека си припомним едно друго IPO. - малко преди него ...

Приятна вечер!
                        devils,както казах,може и да не съм прав и да разсъждавам на грешна плокост.Аз също доскоро съм бил акционер в Химимпорт/и не само/,сега временно не съм,но това не значи,че пак няма да съм,просто в момента съм преценил,че имам друга,по-важна позиция която трябва да крепя и това и правя.
                        Не искам да влизам в подробности и да коментирам казуса ЗХ,много хора го коментираха,много хора от коментиралите го вече не пишат във форума/поне към настоящия момент/,сигурно още много ще се коментира.Важното е въпреки неубедитлното начало, да има убедително развитие,надявам се заради доброто на БФБ това да се случи час по-скоро.
                        И разбира се,че си припомням за това което намекваш,всичко има значение,но случилото се със ЗХ си е сериозен фактор.
                        Иначе,нямам нищо против Химимпорт,дори напротив,те са фактор,с който се съобразявам,както аз,така и всички които планират да имат дълъг престой на БФБ,но колкото по-голям ставаш,толкова по-големи ти стават отговорностите,ето това е реалността.

Приятно вечер и на теб!

wannarock,пробвал съм,но да знаеш,че не ми импонира много,а и винаги е добре да си малко по-различен от останалите

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                          Първоначално изпратено от vhk
                          е но тогава пазара беше възходящ .
                          и сега има компании с атрактивни показатели, но не се вижда промяна в цените. Не знам колко трябва да е Софикса, но по-важни са нагласите/очакванията на инвеститорите според мен
                          В момента доминиращата емоция е страха , а миналата година доминираща бе алчноста съответна на тренда.Вярно е че и сега има добри компании но докато не се смени сентимента на играчите и те няма да растат ,по прнципа че покраи сухото гори и мокрото.Според мен сентимента ще се смени тогава когато когато цените очевадно покажат че акциите са подценени .

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                            Вижте сега БФБ е свободен пазар никой не едлъжен да купува или продава ,нито ХИМА нито чужденците .За да започне да се купува масово трябва цената да е изгодна за купувачите според мен това ще е на ниво СОФИКС 1000 тогава фундаменталните показатели ще са атрактивни .Някой ще каже - "преди имахме по-големи обеми на много по-високи цени" така е но тогава пазара беше възходящ а сега е низходящ .
                            и сега има компании с атрактивни показатели, но не се вижда промяна в цените. Не знам колко трябва да е Софикса, но по-важни са нагласите/очакванията на инвеститорите според мен
                            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                              В началото на февруари писах в тази тема, че за обръщане на тренда трябват около 150 - 200 милиона, а за продължаване на неговото възходящо движение (докато бъдат увлечени повече сериозни играчи) - поне още толкова. След голямото теглене от взаимните фондове тези пари вече ги няма там - остават пенсионните фондове, големи играчи (като Химимпорт) и чужденците (като му дойде времето). За да се активизират тези фактори обаче, финансовите и бизнес-рискове по света и у нас трябва да бъдат овлядяни в разумни граници.
                              Всички ще бъдат повече от предпазливи и ще чакат известен растеж, за да се включат по-значими капитали. Досега тренда беше само нагоре и въпроса беще да се извлече по-висока доходност /чрез поемане на повече риск?, а вече се разбра че от борсата освен по-ниска доходност може и да има отрицателна доходност

Корк, съгласен съм с теб, но имам един въпрос: пробвал ли си се да пишеш по-кратко
                              Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от RSG
                                Първоначално изпратено от plus
                                Първоначално изпратено от RSG
                                Първоначално изпратено от B.Graham
                                След някпой и друг месец като правиме по 7,5 на месец .... Ех мечти мечти, това само с инфлация ще да стане, ама не си го пожелавам
                                Shte da stane i bez inflacia.Milen Velchev ochakval cenite na akciite da trugnat nagore prez ljtoto.Nosi se sluh,che i timagiite sa zajvili neshto podobno za tehnite drugestva...
                                Той Милен Велчев и за долара очакваше да се вдигне, та ни го ..... с няколко милярдчета.

И да очаква и да не очаква икономиката не е точна наука, ако някой знаеше със сигурност какво ще стане - бая пари щеше да направи.

И аз ако знам как ще завърши финала на КЕШ и аз така - ама като се върна от бъдещето - тогава.
                                Tova ,koeto bjh napisal beshe s ironij...

Коментар

Working...
                                X